Dzisiejszego dnia ktoś włamał się na serwer mojej strony Flashpoint 2 Zone. Zostały usunięte wszystkie pliki oprócz samych folderów. Jeżeli ktoś wie coś na temat włamu proszę o kontakt na maila bądź PW.
Na szczęście jeszcze wczoraj zrobiłem kopię bazy danych a wszystkie skasowane pliki mam na dysku więc strona wkrótce ruszy ponownie bez jakichkolwiek strat. Wiem że włam był możliwy przez słabe zabezpieczenie systemu portalowego z którego korzystam lecz ściągnąłem już kilka zabezpieczeń które nie powinny pozwolić na ponowny włam. Jeszcze raz proszę, Jeżeli ktoś wie coś na temat włamu proszę o kontakt na maila bądź PW.
“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.” ~ Ronald Reagan
Rainbow
Pn 20 gru, 2004 16:07
Ciekawe dlaczego te włamy dotyczą stron o VBS?
Mam pewne podejrzenia co do osób dotyczących tej grupy hak., ale zostawię to dla siebie Jednak na F2KZ to sie jakiś pojedynczy gościu, więc nei łączmy tych osób.
Może ten ktoś był aż tak głupi i myślał ze na moim serverze znajdzie jakieś screeny z OFP2. Oczywiście niczego takiego nie miałem ale ci co się włamali na stronkę VBS'a pewnie właśnie poszukiwali jakiś nowych screenów cz czegoś tam innego czego BIS jeszcze nie chciał nikomu pokazać. W każdym bądź razie strona ponownie ruszy za kilka dni bez strat.
Taaaak Rutkowski wyszkoczi ze swoją "splówą - lol" i przeleci wszystkich bandziorów swoim "cakiem" o napędzie jądrowym Molder już nie gra a Skali poszła na wychowawcze
Ofpman napisał(a):Może ten ktoś był aż tak głupi i myślał ze na moim serverze znajdzie jakieś screeny z OFP2.
A może ktoś po prostu nauczył się włamywać do jportal'u (chyba na tym była twoje strona?) i "zalicza" każdą stronę na nim opartą jaka się trafi, żeby pokazać jaki z niego wielki hacker.
Moja stronka była na phpNuke a Jportal ma jeszcze więcej dziur. Gdybym prędzej ściągną nowszą wersję phpNuke i wszystkie łatki zabezpieczające to do włamu by nie doszło.
Wysłany ¦ro 22.12.04, 21:28:
Chciałem tylko napisać, że Flashpoint 2 Zone już powróciło.