Teraz jest Śr 15 paź, 2025 17:10

Własny film w OFP

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Skyline

Chorąży

Chorąży

Własny film w OFP

PostSo 18 sie, 2007 21:26

Takie nietypowe pytanie.
Tak sobie przeglądałem forum w poszukiawaniu czegoś ciekawego i natrafiłem wprawdzie na zamknięty temat, ale mnie zainteresował. Chodzi o topic "Film", którego autor pyta, czy da się wrzucic filmiki z OFP do normalnego formatu video, aby móc póxniej odtworzyc go np.: Windows Media Playerem, zastanawiam się czy da się zrobic odwrotnie, czyli z normalnego formatu do OFP. Np.: Cutscenka w postaci normalnego filmu w formatcie takim jak .avi .wma itp.
You ready!? Let's go!

Mr. Zenek

Szeregowy

Szeregowy

PostSo 18 sie, 2007 23:05

Nigdy jeszcze czegoś takiego nie widziałem, ani nawet o czymś takim nie słyszałem.
Być może jeszcze nikt o czymś takim nie pomyślał, lub to jest po prostu nie możliwe.
Bardziej bym poparł tą drugą wersje :razz:
¦remscy Fanatycy.
Nieliczni, ale wierni

101st Paratroop

Major

Major

PostSo 18 sie, 2007 23:49

Jest możliwe w jeden baaaaaardzo pracochłonny i trudny sposób. Każdą klatkę filmu przerobić na zdjęcie, przekonwertować do .tga a potem do .paa, zdefiniować w description jako obrazek i napisać skrypt który co chwila będzie pokazywał inny obrazek w danej kolejności... będzie animacja ale to kupa roboty a efekt nie za bardzo. Kiedyś bodajże zrobili tak panowie z CoC w misji demo do ich addonu CoC Tomahawk ale nie mam pewności czy akurat tą metodą bo nie sprawdzałem.

Choć wydaje mi się, że sposób który opisałem jest jedyny...

Skyline

Chorąży

Chorąży

PostN 19 sie, 2007 11:57

Trudno. Raczej nie mam ochoty na zabawianie się tysiącami klatek w kilkunasto minutowym filmiku. Ale dzięki za okazanie zainteresowania. Ale jak znalazł by sie inny "łatwiejszy" sposób to chętnie skorzystam. Jak się taki znajdzie to tu napiszcie.
You ready!? Let's go!

zygomir

Kapral

Kapral

PostŚr 22 sie, 2007 16:37

Może po prostu użyj FRAPS'a? Programik do nagrywania filmów (w formacie .avi) i wyłapywania screenów (format do wyboru)

edit:
zygomir - przeczytaj jeszcze raz pierwszego posta; tu chodzi o odtwarzanie filmów w np. .avi via OFP, a nie o zgrywanie filmów z OFP do .avi

^^ ano rzeczywiście :D my bad :)
Ostatnio edytowano Śr 29 sie, 2007 21:33 przez zygomir, łącznie edytowano 2 razy
Forever Punk!

HAV

PostŚr 22 sie, 2007 18:15

zygomir - przeczytaj jeszcze raz pierwszego posta; tu chodzi o odtwarzanie filmów w np. .avi via OFP, a nie o zgrywanie filmów z OFP do .avi

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Własny film w OFP

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Własny film w OFP

PostŚr 08 paź, 2025 11:45

audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforemangangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiameter
geartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisionsgeophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringehalfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephone
hangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteractionhartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonmentjobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterial
journallubricatorjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglorykerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatomknowledgestate
kondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingloadlaissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratio
languagelaboratorylargeheartlasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfieldmailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3lists
nameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctornavelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoidonesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberry
papercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualityboosterquasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchainrecessionconerecordedassignment
rectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrologyscarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysale
stunguntacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingtuchkasultramaficrockultraviolettesting

Powrót do Operation Flashpoint