Teraz jest Cz 07 sie, 2025 19:30

Dwa problemy z Visitor'em

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

grizzly16

Cywil

Cywil

Dwa problemy z Visitor'em

PostŚr 25 sie, 2004 14:31

Mam dwa problemy, które uniemożliwiają mi pracę w tym programie.
I. Podczas kompilacji mapy do wrp zamiast mieć plik.wrp mam plik.hpp o zadnej wielkosci.
II. Gdy chcem wstawić drogi nie moge dodac elementów, gdyż pisze że są nie własciwe.

Proszę o pomoc i z góry dziękuje.

OFman

Chorąży

Chorąży

PostŚr 13 paź, 2004 08:23

Wrazie jakbyście nie dostali normalnej odpowiedzi to spróbujcie WrpTool'a bo ten program odrazu zapisuje w formacie .wrp i niema żadnych problemów.

OFman

Chorąży

Chorąży

PostŚr 13 paź, 2004 13:34

jak wywala z gry to błąd musi tkwić w confingu. Mógłbyś go tu wkleić?

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 13 paź, 2004 13:53

vilasss napisał(a):nieeeeeeeeeeee....
"mianowicie, otwieram wyspę intro.wrp (313 kb), savuję (bez żadnych zmian) do intro2.wrp( po save ma 273 kb), robię addon.... i wywala grę.."
a jak daję orginalną wyspę to nie wywala.... gdyby był błąd w configu to przecież by wywyalało tez orginalne intro.wrp ?

Skoro zmieniasz nazwę to wywala. W configu który znajduje się gdzieś w plikach gry występuje nazwa intro.wrp i w związku z tym inne nazwy nie są akceptowane. Gdybyś zmodyfikował wyspę i wstawił ja zamiast intro.wrp (dają taką samą nazwę) to jestem pewien żeby odpaliło.

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 13 paź, 2004 14:19

vilasss napisał(a):bożżżżżżżżżżżżżżżżżęęęęęęęęęęęęęęęęęee facet, ja mówię, że nadpisuję !!!!!
aaa.. źle się wyraziłem... była kopia intro jako intro2... i potem T¡ KOPIĂŠ sejwuję w wrptoolu

Wybrałeś dosyć skomplikowaną drogę :? W każdym razie zetknąłem się z czymś takim tj. zmodyfikowaniem intro.wrp i podmienieniem oryginalnego. Jedna z misji na OFP Center PL zawiera taką wyspę - zmieniono tylko tekstury z piaskowych na trawiaste i dodano kilka budynków. Czyli wniosek z tego taki, że to jest możliwe. Niestety wiele to ci nie pomoże.

OFman

Chorąży

Chorąży

PostŚr 13 paź, 2004 15:45

Ja ostatnio wydałem modyfikację Desert Island (intro.wrp) Wyspa się nazywa Liberty Island 2. Niewiem czy to prawda bo nie sprawdzałem ale wydaje mi się że mapki zrobione w WrpToolu ważą nieco mniej niż te w Visitorze (może dlatego zmiana wagi pliku u ciebie). Skoro nie kożystasz z confinga (bo tylko podmieniasz plik intro.wrp w folderze World) i nazwa pozostaje bez zmian (intro.wrp) to niewiem co jest nie tak. Jeden ze znajomych też niedawno zrobił swoją 1 mapkę i zapisał ją jako intro.wrp potem tylko podmienił plik z plikiem w folderze World i jakoś u niego wszystko gra.

OFman

Chorąży

Chorąży

PostCz 14 paź, 2004 10:41

ok, spróbujemy tak...otwórz intro.wrp i zapisz. potam ten plik podeślij mi na maila: ofpman@op.pl zobaczę czy to ruszy umnie.

łasic

Cywil

Cywil

PostWt 08 mar, 2005 00:42

Tez mam ten sam problem z Visitor`em... i widze ze chyba nikt nie wie co zrobic w tej sytuacji...czy naprawde nikt nie wie co poradzic???.... swietnie mi sie pracuje w tym programie niebardzo bym chcial sie przestawiac na WrpTool`a (z ktorym tez mam problemy :/)

Marcin_BM

Porucznik

Porucznik

PostWt 08 mar, 2005 01:15

Mi wrptool działa bez problemu . A próbowałeś zbinazryzować mape ??
Tak radza w readme wrptool'a
Ten który rzucił na mnie się niewiele szczęścia miał,Bo wypadł prosto mi na kły i krew trysnęła z rany

łasic

Cywil

Cywil

PostWt 08 mar, 2005 23:54

hmmm.....Sprobuje.....dzieki za rade.... :D

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Dwa problemy z Visitor'em

PostPt 13 gru, 2024 16:14

инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинйоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоtuchkasинфоинфо

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Dwa problemy z Visitor'em

Powrót do Operation Flashpoint