Teraz jest Cz 18 cze, 2026 15:45

Ile trwa kurs na prawo jazdy?

Tematy nie pasujące do żadnych powyższych kategorii.
  • Autor
  • Wiadomość

Kodo

Chorąży

Chorąży

Ile trwa kurs na prawo jazdy?

PostCz 31 lip, 2025 10:34

Hej wszystkim! Zacząłem ostatnio się rozglądać za szkoleniem prawa jazdy i natknąłem się na ciekawe wiadomości, które trochę uporządkowały mi temat, jeśli chodzi o to, ile może potrwać taki kurs. Okazuje się, że nie ma jednej sztywnej odpowiedzi – wszystko opiera się na kilku czynnikach. Najważniejsze jest to ile masz czasu na jazdy i dostępności instruktorów. Jeśli ktoś ma możliwość jeździć praktycznie codziennie, to wyłącznie część praktyczną można ogarnąć nawet w ciągu miesiąca. Ale wiadomo, w życiu bywa różnie, stąd jak ktoś pracuje lub studiuje, to w rzeczywistości wychodzi 2–3 miesiące, a zdarza się, że i dłużej. Dużo zależy też od tego, czy wybierzesz kurs tradycyjny z teorią stacjonarną, czy tak zwany kurs teoretyczny online. Ten drugi jest dla osób, które chcą wszystko załatwić maksymalnie szybko – trzeba tylko być mocno dyspozycyjnym i mieć już załatwione formalności, jak badania i numer PKK. No i egzamin teoretyczny trzeba mieć zaliczony zanim zaczną się jazdy. Dla mnie to wszystko było nowe, więc dobrze, że trafiłem na ten tekst. Jeśli ktoś z Was także planuje robić prawko, to warto zajrzeć tutaj: https://superkierowca.waw.pl/czas-trwania-kursu-prawa-jazdy-od-czego-zalezy/

Powrót do Off-topic