Teraz jest N 19 kwi, 2026 08:31

Skin leppera, za niedługa na waszych kompach =]

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Dzygi

Chorąży

Chorąży

PostPn 30 maja, 2005 18:26

alderous napisał(a):Proszę bardzo chociaż z Romanem jest ten kłopot, że ma "końską" facjatę i musiałem mu czułko i nos skrócić żeby były w odpowiednich miejscach na modelu - dużo w ten sposób stracił ze swego "uroku" :wink: . Zresztą usta też w oryginale są niżej, ale trzeba by dla niego osobny model 3d głowy zrobić żeby wszystko pasowało.
...

Ale te jego oczy... i nos ;] ¦wietne :) :spoko:

SiD

Major

Major

PostPn 30 maja, 2005 19:56

Cudo! Zaraz pewnie bedzie wysyp zapytań.
"Jak przypisać wrogowi własną twarz" :>

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 01 cze, 2005 09:35

Zagadka - kto to jest? (nie jest bardzo do siebie podobny niestety)

Obrazek

BlaK

Chorąży

Chorąży

PostŚr 01 cze, 2005 09:38

Michnik? Jak nie to nie wiem...

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 01 cze, 2005 10:25

Nie to nie Michnik. Zagadka jest trudna, bo pan nie jest do siebie podobny. W ogóle do tej pory nie zastanawiałem się nad tym, ale trudno jest oddać konkretne osoby w OFP, bo model głowy jest standardowy dla wszystkich - twarz musi być szczupła i proporcjonalna, a włosy jak najkrótsze. W związku z tym oddanie twarzy okrągłej i nalanej, albo wyjątkowo szczupłej i długiej jest niemożliwe, a jeżeli do tego dochodzi jakaś bardziej bujna czupryna to wychodzi już zupełnie inna osoba. Dobrze, że chociaż robiąc osobny model 3d wystarczy zrobić jedynie nową głowę, a właściwie zmienić jej proporcje.

W każdym razie dochodzę do wniosku, że o ile zrobienie konkretnej osoby nie jest łatwe, to łatwe jest zrobienie nowych twarzy do OFP, które nie są czyjeś. O ile pamiętam ktoś kiedyś na forum BIS pisał, że potrzeba nowych twarzy (np. na kluczowe postacie do kampanii), a niestety face'y jakie się pojawiają to tylko kamuflaż albo jakieś potworki.

SiD

Major

Major

PostŚr 01 cze, 2005 11:53

Mi to spojrzenie kwacha przypomina. Fajny model i tekstury twarzy robi I44, albo Lluama
Obrazek
Efekty imponują i są już podobne do tych z VBS.

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 01 cze, 2005 12:15

Owszem korzystałem z twarzy kwacha, ale on ma tak "nalaną" twarz (choć miałem zdjęcie z okresu gdy był w miarę szczupły) i do tego grzywkę, że mimo iż proporcje twarzy były ok, nie udało mi się uzyskać czegoś podobnego do oryginału.

Fajny model i tekstury twarzy robi I44, albo Lluama. Efekty imponują i są już podobne do tych z VBS.

Tak, ale ograniczenia są te same tzn. proporcje twarzy musza być zawsze takie same. No i głowy Lluama składają się bodajże z 700 face'ów podczas gdy BISu z niecałych 300, a tekstury są nakładane w inny sposób, więc chyba te skiny są umieszczane na nich "na stałe" :?

SiD

Major

Major

PostŚr 01 cze, 2005 12:30

Chyba, że uformuje się z tego nowy standard mapowania tekstur, który będzie później typowy (jeżeli jużteraz nie jest). W końcu zawsze mapa świata, po rozciągnięciu geoidy na płasczyzne wygląda tak samo - z twarzą jest podobnie. Myślę, że ewentualny standard skinów sie utrzyma (ew. niewielkie zmiany jak inna pozycja detali takich jak ręce, ramiona, oczy).
Gdzieś widziałem grę, w której można było suwakiem decydować jak szeroka byłaby szczęka, oraz jak wysokie czoło. To nasuwa mi myśl, aby w OFP2 zrobić cfg do face'a. W którym poza linkiem do tekstury, byłyby tagże wymiary głowy sugerowane do danego skina.
Chyba powinienem to napisać w wątku z suggestiami na BI Forum.

MaRcin

Major

Major

PostSo 11 cze, 2005 13:37

i co z tym skinem?...
Good Times Gone

Przemo_212

Major

Major

PostPn 13 cze, 2005 17:11

W mordę jeża... są "małe" problemy.... :X Albo jego usta są za nisko, albo oczy za wysoko... :[

Dodane:
Beta
Obrazek

Jon

Generał

Generał

PostPn 13 cze, 2005 17:40

404 podana strona nie istnieje
:-)
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Przemo_212

Major

Major

PostPn 13 cze, 2005 17:48

Ooops! =] Mój błąd :)

Ten link działa na pewno :)
Obrazek
Poprzednia strona

Powrót do Operation Flashpoint