Teraz jest N 19 kwi, 2026 23:58

"RAINBOW Studio" - REAKTYWACJA

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

sjojok

Major

Major

PostPt 01 lip, 2005 18:47

To jest VBS bracie :grin:

Kuba

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 01 lip, 2005 19:33

YacieK napisał(a):Czy ja mam zapytać o legalność VBS-a i stworzonego przy jego użyciu filmie? :neutral: :???:

Moze ma bogatego wujka? :twisted:

Zabix

Major

Major

PostPt 01 lip, 2005 19:41

Wystapil nastepujacy blad.

This directory has been removed. To się na oglądałem :twisted:

Rainbow

PostPt 01 lip, 2005 21:23

Film został wywalony przez admina FTPa, na którym leżał filmik, także to by było na tyle...

sjojok

Major

Major

PostPt 01 lip, 2005 21:34

Rainbow napisał(a):Film został wywalony przez admina FTPa, na którym leżał filmik, także to by było na tyle...

W dziale off topic ofpman ma informacje o wolnym miejscu na swoim serwerze

Mirage

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 01 lip, 2005 21:45

offtime napisał(a):[
rozmowa oficera z zolnierzem, zolnierz ma dretwy glos, radze to co lektorowi ;-) oficer za to jest spoko :-)
rozmowa z generalem kleczenie przy cywilnym radiu w ciemnym baraku ? poroniony pomysl..... w resistance jest obiekt wojskowego radia, mozna bylo posadzic kolesia na krzesle i postawic te radio, ewentualnie dac mu jeszcze rozmawiac przez sluchawke, w resie jest takie cos.
odprawa podoba mi sie ten lektor, mowi spokojnie ale z pewnoscia w glosie i powaga. w tej scenie przyczepilbym sie tylko do scenerii, znowu proponowalbym barak i krzesla dla zolnierzy.

No to moja rola - oficera - ciesze się, że Ci sie to spodobało drogi Offtime'ie...

MatKat

Chorąży

Chorąży

PostPt 01 lip, 2005 22:23

ja chce ten film...! pomocy... :???:

Volt

Major

Major

PostPt 01 lip, 2005 22:27

a reszta lektorów pozostała anonimowa ze względu na własne bezpieczeństwo.... xD
Obrazek

Rainbow

PostPt 01 lip, 2005 23:32

Ok film wrzucony :!: Możecie ściągać :!:

offtime

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 02 lip, 2005 00:06

Mirage napisał(a):
offtime napisał(a):[
rozmowa oficera z zolnierzem, zolnierz ma dretwy glos, radze to co lektorowi ;-) oficer za to jest spoko :-)
rozmowa z generalem kleczenie przy cywilnym radiu w ciemnym baraku ? poroniony pomysl..... w resistance jest obiekt wojskowego radia, mozna bylo posadzic kolesia na krzesle i postawic te radio, ewentualnie dac mu jeszcze rozmawiac przez sluchawke, w resie jest takie cos.
odprawa podoba mi sie ten lektor, mowi spokojnie ale z pewnoscia w glosie i powaga. w tej scenie przyczepilbym sie tylko do scenerii, znowu proponowalbym barak i krzesla dla zolnierzy.

No to moja rola - oficera - ciesze się, że Ci sie to spodobało drogi Offtime'ie...

nooo, dobrze zagrales, widac ze czules sie w miare swobodnie.

offtime

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 02 lip, 2005 00:08

tak sobie mysle i mysle, i dochodze do wniosku ze to nie taka latwa sztuka nakrecis filmik, zwlaszcza jesli ma miec jakas sensowna fabule i miescic sie w granicach 50Mb....
filmy w ktorych w efektowny sposob pokazuje sie sceny walki i nic ponad to, nie wymagaja takich nakladow pracy jak bardziej "rozbudowane" projekty...

Rainbow

PostSo 02 lip, 2005 09:38

A teraz mozesz mi powiedziec jakie to byly jednostki (szczegolnie o tych "panow w kamuflazu z m4a1 w lapskach")

Przecież lista addonów jest wypisana na końcu filmu :)

YacieK napisał(a):Czy ja mam zapytać o legalność VBS-a i stworzonego przy jego użyciu filmie? :neutral: :???:

Oczywiście, że możeszy pytać, tylko problem czy ja ci odpowiem :)

Barbarian napisał(a):Filmik ok. Tylko jeden z głosów troche drentwy :razz: :twisted:

Bo jeden z nich był przecież twój :)

Jerry

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 02 lip, 2005 11:33

Wczoraj ściągnąłem, dzisiaj obejrzałem... Więc przejdźmy do rzeczy:

O głosach już mówiono, ale i ja się dorzucę :] Popieram opinie, że chyba musiały być nagrywane po cichutku gdzieś w kącie pokoju, zero w nich przekonania. Poza tym mówione z takim akcentem, jakby to nie polak mówił, a jakiś przedstawiciel innej rasy, nie znający polskiego. I czasem może zbyt wyraźnie staraliście się mówić, co powodowało, ze się ialogi rozwlekały w czasie.

Drugą sprawą są wogóle teksty :] Czasem albo wogóle nie po "polskiemu", a czasem z taką terminologią, że 15 razy bym się zastanowił po usłyszeniu czegoś takiego a potem dopiero wykonał rozkaz, wciąz się bojąc, ze nie o to chodziło dowódcy.

Dalej przyczepić się można do ujęć kamery. W pierwszej części zdarzały się wpadki, że np. kamera leciała po butach żołnierzy, zamiast ich pokazywac w całości, podróż śmigłowcem też nie wyglądała najlepiej. Ale druga cżęśc to już kompletne dno. ¦wietna muzyka, która nadawałaby dynamizmu, nie mogła zdać egzaminu przez statyczne i mało ciekawe ujęcia kamery... Więcej ruchu, tą bitwę pancerną można było naprawdę ciekawie pokazać...

Zachowanie bohaterów, którzy sobie tak po prostu stoją na dachu i się gapią tez mnie zastanawia. Zresztą, pod koniec widać, ze jednemu za to stanie się umarło.

Wracając nieco wcześniej, zastanowiło mnie ( może coś przegapiłem ), czemu ten ich "przewodnik" po dotarciu na miejsce akcji był martwy.

Ogólnie dobre checi, ale jeszcze potrzeba Ci doświadczenia, dlatego pracuj, bo to zawsze zbliża do doskonałości :)
Obrazek

Rainbow

PostSo 02 lip, 2005 11:59

Jerry napisał(a):Wracając nieco wcześniej, zastanowiło mnie ( może coś przegapiłem ), czemu ten ich "przewodnik" po dotarciu na miejsce akcji był martwy.

Zapewne dlatego, że helikopter się rozbił :)

Jerry

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 02 lip, 2005 14:03

A nie wyglądał :]
Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Operation Flashpoint