Teraz jest Pt 17 kwi, 2026 11:07

Buldozer - błąd z Adapterem

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

HAV

Buldozer - błąd z Adapterem

PostSo 09 lip, 2005 10:47

Odkąd zmieniłem sterego GF4 MX na radka 9800, buldozer zaczął mi wariować, wyświetlając raz po raz

Obrazek

Viewer ma określone konkretne wymiary okna, w jakim ma się otwierać, jednak za kazdym razem próbuje je zwiększyć o jeden piksel w każdą stronę (zmiana rozdzielczości nic tu nie daje, podobnie opcja fullscreen).
Póki co udało mi się rozwiązać problem, podmieniając config z OFP lub zwyczajnie dopisując linijkę Adapter=0 w configu o2, ale..... teraz po chwili pracy w o2, przy każdej próbie zoom'owania obrazu/ obrotu w okół osi w 3D cholernie się tnie, co prawdę mówiąc zdarza mi się poraz pierwszy, a jest dość uciążliwe :/
Sam Buldozer zainstalowany (i skonfigurowany) jest poprawnie, według poradnika Brsseb'a.
Ma ktoś może jakieś pomysły :roll:

Diesel

PostSo 09 lip, 2005 13:11

Przeinstalowałeś OFP po zmianie karty graficznej?
Jeśli dzisiaj pierwszy raz to się pojawiło, to czy próbowałej uruchomić ponownie komputer? (U mnie to kiedyś pomogło)

HAV

PostSo 09 lip, 2005 13:22

Wczoraj odpaliłem po raz pierwszy o2 od czasu zmiany karty i wczoraj rónież pojawił się w/w błąd. Zrobiłem reinstal zarówno ofp, jak i o2 - bez rezultatu. Ponowne uruchomienie PC też na nic się nie zda - problem z przycinaniem obrazu występuje za każdym razem, gdy tylko zmienię config (patrz wyżej) i występuje przy każdym odpaleniu o2 :roll:
Póki co tą metodą uporałem się jedynie z problemem buldozera, ale kosztem płynności animacji w o2 :/

Diesel

PostSo 09 lip, 2005 13:30

Jedyne co mi jeszcze przychodzi do głowy to, że masz za duży rozmiar tekstury ustawiony w configu, ale to chyba nie byłby problem na o2 (bez włączonego buldozera o2 chodzi normalnie?)

HAV

PostSo 09 lip, 2005 14:01

No właśnie przy wyłączonym buldozerze problem z płynnością znika, więc ostateczie będę go wyłączał na czas pracy w o2 (tyle, że średnio mnie satysfakcjonuje takie rozwiązanie :/) Config jest obecnie standardowy (jedynie z dopiskiem Adapter=0), wiec "za duży rozmiar tekstury ustawiony w configu" raczej nie powinien mieć tu znaczenia.

Diesel

PostSo 09 lip, 2005 14:47

Dlaczego średnio satysfakcjonuje? Ja włączam buldozera, tylko jeśli muszę sprawdzić jak wygląda coś, a często tego nie robię. Buldozera odpala się kilkając na pasku "Main Toolbar" (CTRL+T) na ikonę telewizora z żółtymi literami FP ;-)

HAV

PostSo 09 lip, 2005 14:52

Wiem gdzie się go włącza Diesel ;-) ale już się jakoś przyzwyczaiłem do tego, że zawsze działał i problemów z nim nie było. Dlatego z lekka drażni mnie fakt, że przy lepszej karcie viewer i o2 mają wiecej problemów niż przy starym gf4..... no ale chyba jednak będę musiał się do tego przyzwyczaić.

Powrót do Operation Flashpoint