Berna napisał(a):Zrobiłem sobie misje, ale nie moge w nia zagrac, bo wpieprzył mi sie jakiś addon o nazwie "eca.alliedp".
Otwieram misje w notatniku, usuwam dziadostwo, ale gdy dam ją do SP z powrotem mi sie wpier***
Sorki za pisownie ale troche nad ta misją siedziałem i na koniec takie bubu.
Dodam tylko że w Edytorze misja otwiera mi sie normalnie, ale jak testowac misje w Edytorze?? (niemożliwe)
W jaki sposób addon może się "wpieprzyć" sam do misji? Nie ma takiej opcji, może pojawić się tylko jeżeli sam go tam włożyłeś, a w takim wypadku usuwanie notatnikiem wpisów z misji nic nie zmieni, bo skoro addon jest użyty to edytor automatycznie go zawsze dopisze. Warto mieć porządek w katalogu z addonami, czyli wiedzieć który nieoficjalny addon za co odpowiada. Jeśli nie masz pojęcia co to za addon, możliwe że należy on do jakiejś grupy addonów które są w użyciu w tej misji. Dla przykładu - jak wstawisz blackhawk basu, to pojawią sie addony bas_mah60, bas_airweap, bas_soar. Jeśli ten przykładowy blackhawk nie jest wstawiony w edytorze od początku tylko np. zostanie zespawnowany skryptem w czasie misji, to edytor o nim nie wie i wszystkie te addony trzeba wpisać ręcznie i uważać bo edytor może je sam usunąć. A bez tych wpisów pojawi się błąd, misje mp nie uruchamiają się na serwerze.
Poza tym, niektóre addony mają drobne błędy w configach i powoduje to wyświetlanie komunikatu o braku addonu, nawet jeśli wcale nie jest on użyty w misji i nie jest potrzebny. Czyli komunikat może się wyświetlać taki, ale w rzeczywistości misja nie działa z jakiegoś innego powodu.
Jeśli addonu rzeczywiście brakuje to takiej misji nie da się otworzyć edytorem.