Teraz jest Pt 17 kwi, 2026 09:14

Addon się wkrecił do misji i nie chce wyleźć

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Berna

Addon się wkrecił do misji i nie chce wyleźć

PostWt 02 sie, 2005 12:39

Zrobiłem sobie misje, ale nie moge w nia zagrac, bo wpieprzył mi sie jakiś addon o nazwie "eca.alliedp".
Otwieram misje w notatniku, usuwam dziadostwo, ale gdy dam ją do SP z powrotem mi sie wpier*** :x
Sorki za pisownie ale troche nad ta misją siedziałem i na koniec takie bubu.

Dodam tylko że w Edytorze misja otwiera mi sie normalnie, ale jak testowac misje w Edytorze?? (niemożliwe)

PoP

Chorąży

Chorąży

PostWt 02 sie, 2005 17:04

Mam takie dziwne wrazenie ze edytor ne nadpisuje plikow exportowanych Do MP, wiec pewnie i SP. Usun notatnikiem z mission.sqs wpis z addonem, nastepnie wywal z SpMissions stara wersje i zapisz nowa z edytora.

Berna

PostWt 02 sie, 2005 19:24

Bede cos kombinował bo misja zapowiadała sie swietnie i kilka dni dzieliło mnie od tego żeby sprawić Wam przyjemnośc :P
A tu taki syw. Powiem szczerze że jestem załamany.

BTW Usunąłem ten addon za pomoca Notatnika, ale gdy właczam misje w Edycji to mi znowu wyskakuje, że go nie mam. Kiedy wejde spowrotem przez Notatnik do misji, okazuje sie, że ten addon znowu sie pojawił.
"Bądź mądry i pisz wiersze". Teraz robie reinstal OFP może to coś da :?:

PoP

Chorąży

Chorąży

PostŚr 03 sie, 2005 08:34

Ale wiesz ze po usunieciu z notatnika wpisu z addonem misje w edytorze trzeba zaladowac ponownie? W przeciwnym razie plik powroci do stanu z przed zmian a tobie wywali monit o braq addonu :]

Gdy to zrobisz:
1. wywal misje .pbo z folder SPMissions
2. wyexportuj poprawiana misje z edytora do SPMissions

kaczka

Szeregowy

Szeregowy

Re: Addon się wkrecił do misji i nie chce wyleźć

PostŚr 03 sie, 2005 20:30

Berna napisał(a):Zrobiłem sobie misje, ale nie moge w nia zagrac, bo wpieprzył mi sie jakiś addon o nazwie "eca.alliedp".
Otwieram misje w notatniku, usuwam dziadostwo, ale gdy dam ją do SP z powrotem mi sie wpier*** :x
Sorki za pisownie ale troche nad ta misją siedziałem i na koniec takie bubu.

Dodam tylko że w Edytorze misja otwiera mi sie normalnie, ale jak testowac misje w Edytorze?? (niemożliwe)

W jaki sposób addon może się "wpieprzyć" sam do misji? Nie ma takiej opcji, może pojawić się tylko jeżeli sam go tam włożyłeś, a w takim wypadku usuwanie notatnikiem wpisów z misji nic nie zmieni, bo skoro addon jest użyty to edytor automatycznie go zawsze dopisze. Warto mieć porządek w katalogu z addonami, czyli wiedzieć który nieoficjalny addon za co odpowiada. Jeśli nie masz pojęcia co to za addon, możliwe że należy on do jakiejś grupy addonów które są w użyciu w tej misji. Dla przykładu - jak wstawisz blackhawk basu, to pojawią sie addony bas_mah60, bas_airweap, bas_soar. Jeśli ten przykładowy blackhawk nie jest wstawiony w edytorze od początku tylko np. zostanie zespawnowany skryptem w czasie misji, to edytor o nim nie wie i wszystkie te addony trzeba wpisać ręcznie i uważać bo edytor może je sam usunąć. A bez tych wpisów pojawi się błąd, misje mp nie uruchamiają się na serwerze.

Poza tym, niektóre addony mają drobne błędy w configach i powoduje to wyświetlanie komunikatu o braku addonu, nawet jeśli wcale nie jest on użyty w misji i nie jest potrzebny. Czyli komunikat może się wyświetlać taki, ale w rzeczywistości misja nie działa z jakiegoś innego powodu.

Jeśli addonu rzeczywiście brakuje to takiej misji nie da się otworzyć edytorem.

Powrót do Operation Flashpoint