Teraz jest N 19 kwi, 2026 20:25

VBS - OGÓLNA DYSKUSJA

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

JaFranek

Major

Major

PostWt 07 cze, 2005 21:21

Wszystko co pokazali w tym Trailerze juz od dawna gości na naszych kompach. :neutral:
Nie pytaj, co OF może zrobić dla ciebie, ale co Ty możesz zrobić dla OF

Rainbow

PostWt 07 cze, 2005 21:23

JaFranek napisał(a):Wszystko co pokazali w tym Trailerze juz od dawna gości na naszych kompach. :neutral:

No popatrz, nie wiedziałem, że jesteś taki bogaty :P :twisted:

Mimo wszystko addony są pierwszej klasy, szczególnie te "kafelki" na bradleju, cudo :)

Jon

Generał

Generał

PostŚr 08 cze, 2005 10:59

Jednostki prezentują się pięknie, choć nie trudno dostrzec, że to jedynie przerobione jednostki HYK, CBT i Sigmy. Co do samej mapy - zapewnie "ukradziona" z CSLA2 [3?]: Operation Lacerta. Co do muzyki - zapewne została skomponowana na potrzeby filmiku, jak w przypadku pierwszego oficjalnego trailera VBS. Chociaż może tym razem jest inaczej... kawałek dosyć fajny.

Pamiętajcie, że w trailerze nie ma niczego oprócz muzyki, toteż można sobie nagrać muzykę z trailera podczas oglądania, odpowiednio pociąć\przerobić w Audacity i... gotowe, chociaż nie wiem do czego :P :D
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Rainbow

PostN 10 lip, 2005 00:06

Kto niewierzy, że IL (Independence Lost) stał się VBSem niech porówna screeny niżej:

Oto screen ze strony IL:
Obrazek

A oto co ostatnio odkryłem w Data3d w VBSie
Obrazek

Myślę, że jest to ostateczny dowód w sprawie zamienienia się IL czyli kolejnego dodatku do OFP w "Virtualne Pole Bitfy" :D

Kuba

Pułkownik

Pułkownik

PostN 14 sie, 2005 00:14

Posprzatano... Dyskusji o pirackich kopiach tutaj nie będzie :-)

Kuba

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 17 sie, 2005 18:00

================================================
Wysłany: ¦ro 17.08.05, 18:00

Drogi panie MaxiKaaz, na tym forum obowiązuje zasada, ze zastrzeżenia do decyzji moderatora zgłasza się mu na priv i dla Ciebie nikt tutaj wyjątku robić nie będzie. Wogle sugerowałbym nieco spuscic z tonu i zapoznac się z naszym regulaminem a dopiero potem protestować...

Wysłany: ¦ro 17.08.05, 19:21

Temat zostaje tymczasowo zamknięty, jutro odblokuje az sie troche uspokoi sytuacja.

Wysłany: ¦ro 18.08.05, 14:27

Topic odblokowany.
Ostatnio edytowano Cz 18 sie, 2005 14:15 przez Kuba, łącznie edytowano 1 raz

OFman

Chorąży

Chorąży

PostCz 25 sie, 2005 21:02

Kuba czemu usunąłeś mój post? Ja nic nie pisałem o pirackiej wersji tylko o możliwościach śilnika VBS1.

{Kuba} Grrrr.... Obrazek

A skoro już mowa o VBS1 i IL to tu znajdziecie więcej screenów z jednostkami z IL które jak się okazało są w modułach do VBS1.

OFman

Chorąży

Chorąży

PostWt 11 paź, 2005 17:29

Ta też to już widziałem...tyle, że VBS1 ma do tego troszeczke poprawiony silnik OFP dzięki któremu są możliwe takie "bajery" jakie można zobaczyć na np. Convoy Trainer (poruszanie się w pojazdach) albo takie coś że jak strzelisz w budynek z czołgu to robi się dzura w budynku tak jak jest to widać tu. Ale pozatym to zgadzam się z tym tekstem powyżej.

Rainbow

PostŚr 07 gru, 2005 21:26

Otóż z jakich addonów składa się nadchodzący moduł USARMY1.

Obrazek

Chyba każdy poznaje te jednostki - COMBAT!. :???:
Jedyne co się nasuwa na myśl, to ostre krojenie przez BIS społeczności OFP.

PS.(Sorx. za duży rozmiar obrazka :? ) :wink:

Wojtek

Major

Major

PostŚr 07 gru, 2005 21:36

i tak samo bedzie z OFP2 czy tam ArmA juz sam nie wiem jak to sie zwie....zwykla proba zbicia kasy:/

ag_smith

Chorąży

Chorąży

PostŚr 07 gru, 2005 22:25

Nie wiem, czemu robicie z tego taką aferę, że BIS/BIA/CT daje addonmakerom możliwość zarobienia pieniędzy, a oni z tego korzystają. I tak zapewne te modele (przynajmniej część z nich) trafią w końcu do ARMA/Game2...

Rainbow

PostCz 08 gru, 2005 16:58

Uważasz, że to dobra taktyka. Płacąc za np. ArmA powinniśmy płacić za produkt stworzony przez BIS, a nie za groszowe licencje dla addonmakerów. Nie wiadomo jak tam wygląda z kasą, ale na pewno nie są to kokosy, ponieważ to BIS stworzył OFP,a oni tylko go wykorzystują.
Ostatnio edytowano Cz 08 gru, 2005 18:31 przez Rainbow, łącznie edytowano 1 raz

Jon

Generał

Generał

PostCz 08 gru, 2005 17:37

Czy Ty czasem czytasz bzdury które piszesz?
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Wojtek

Major

Major

PostCz 08 gru, 2005 18:27

słuchajcie...ale co za frajda grać takimi samymi jednostkami...kurde..identyczne...czyli mamy to samo co np flashpoint z ECP..

offtime

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 08 gru, 2005 19:08

Rainbow napisał(a):Uważasz, że to dobra taktyka. Płacąc za np. ArmA powinniśmy płacić za produkt stworzony przez BIS, a nie za groszowe licencje dla addonmakerów. Nie wiadomo jak tam wygląda z kasą, ale na pewno nie są to kokosy, ponieważ to BIS stworzył OFP,a oni tylko go wykorzystują.

i zaplacisz za produkt stworzony przez BIS, a to kogo bis zatrudnia to juz inna sprawa, i nie powinna Cie wogole obchodzic.

jesli uwazasz ze gdyby BIS ich nie zatrudnilo to by robili addony za darmo ku Twojej uciesze, to tylko pokazujesz ze jestes jeszcze gorszy niz BIS.
oni przynajmniej cos im placa (i nie powinno nas obchodzic ile, jesli sa sklonni sprzedac swoja prace to i chyba sa zadowoleni z zaplaty, inaczej by jej nie sprzedawali), Ty bys chcial zeby robili addony za darmo, wiec masz gdzies ich dobro, martwisz sie tylko o to ze bedziesz musial zaplacic za te zabawki zmiast sciagnac je za darmo.

Stary, zastanow sie, dorosnij, postaw sie w miejscu kogos kto spedza mase czasu nad czyms, oddaje to za darmoche ludziom, a pozniej zbiera marudzenie i sleczy nad patchem, tez za darmo.
Postaw sie na miejscu kogos kto musi placic rachunki, i dbac o to zeby w lodowce nie bylo przeciagu.

kurde, gdyby tak ktos chcial zaplacic mi za moje addony, opchnalbym je bez wachania.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Operation Flashpoint