Teraz jest So 18 kwi, 2026 05:04

Problem z "Zastrzeżoną zmienną"

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

J.B. Hunt

Szeregowy

Szeregowy

Problem z "Zastrzeżoną zmienną"

PostPt 13 sty, 2006 19:23

Kiedy wpisuję komende CamCreate, CreateUnit, CreateVehicle, PapaBear = [WEST,"HQ"] i kilka innych, wyskakuje mi w grze, że zmienna jest zastrzeżona! jak to zmienić (bo jestem pewien że jakoś się da bo przecie robią ludzie te filmiki za pomocą tych komęd).

pomocy plz!
Boże chroń mnie przed przyjaciółmi.
Z wrogami sam sobie poradzę.

reyhard

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 13 sty, 2006 19:39

Jak dokładniej to wpisujesz? Możliwe że chodzi o to przed camcreate a dokladniej to przed =. A po drugie, gdzie to wpisujesz?
Po prostu przyjmij do wiadomości, że nadciąga rewolucja proletariacka, lada dzień Chavez z Castro i Bin Ladenem nadjadą na białym traktorze i uwolnią ciemiężony lud polski spod władzy międzynarodowego kapitału.

J.B. Hunt

Szeregowy

Szeregowy

PostSo 14 sty, 2006 15:06

np. _cam1 = CamCreate ... i dalej nie pamiętam ale jest to zgodne z tym co można znaleść w poradniku ds. tworzenia Intra. a wpisuje różnie: jak nie zadziałało w wywzwalaczu to wpisałem w sqsie ale również kiszka :(
Nie próbowałem jeszcze w Init ale tam to chyba się nie wpasuje... przynajmniej tak sądze :hmmm: No ale że mogę się mylić (zgodnie z prawem Murphyego robie to ciągle) więc sam już nie wiem, mam mętlik i :boks: ze swoimi myślami :(
Boże chroń mnie przed przyjaciółmi.
Z wrogami sam sobie poradzę.

PoP

Chorąży

Chorąży

PostSo 14 sty, 2006 18:20

_cam1 = CamCreate

_ przed nazwa okresla zmienna lokalna dla danego skryptu, nie mozna tego uzywac poza skryptami (np. w wyzwalaczach). Wykasuj podkreslenie.

Powrót do Operation Flashpoint