Teraz jest Pt 19 cze, 2026 12:32

Macie Konsole??

Tematy nie pasujące do żadnych powyższych kategorii.
  • Autor
  • Wiadomość

TheDeathOne

Kapral

Kapral

PostPt 20 sty, 2006 18:01

Killzone na ps2 rulez :-)

Ive

Chorąży

Chorąży

PostSo 21 sty, 2006 02:02

chciaz ghost recon2 też wymiata na Xboxa...:] pozatym wymienilem najlepsze tytuly. Jeszcze niezle jest MK: Shaolin Monks
(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination!
Obrazek

pblbo

Szeregowy

Szeregowy

PostSo 21 sty, 2006 15:14

Więc...miałem Mommodore 64 (Dizzy :) ), miałem Amige 500 (Cannon Fodder...miodzio) ..., miałem Pegazusa (CONTRA :D) ... mialem PSXa (Tekken i Syphon Filter i ofkoz MGS Rulz) , miałem Dreamcasta (Shenmue... ahhh!) i teraz mam PS2 (MGS2 i MGS3 !!!!) ... nastepny planowany zakup to PS3 :) I osobieście sądze że dla gracza konsola jest niezastapiona...na PC nie pogra w takie tytuły jak na konsoli, i tez nie bedzie tej samej frajdy.. każda konsola ma w sobie CO¦
HEART !!!
FIST !!!
SOUL !!!
MIND !!!

101st Paratroop

Major

Major

PostSo 21 sty, 2006 17:02

Za to w niektore gry to tylko na piecu da się sensownie (i w ogóle) pograć.

Wojtek

Major

Major

PostSo 21 sty, 2006 17:18

przeciez Total Over. jest na kompa
G : tak czegos takiego im zazdroszcze poniewaz te gry sa naprawde wspaniale.nie pod takim wzgledem jak 13latkowie krzycza,ze moge sobie pozabijac i jatke zrobic. klimat fabula wielkie tereny.
co do mozliwosci..takie,ze kompy nie przestana sie rozwijac i mozna je modyfikowac co za tym idzie gry beda coraz bardziej rozbudowane a takie np ps2 ma wbudowane to co ma i doopa no:) nie zrobia czegos lepszego niz jest teraz na ta konsole. pozatym spojrz na te same gry na ps2 i pc...wersje pc sa czasem ulepszane wiecej detali rozdzielczosc textury itd

101st Paratroop

Major

Major

PostSo 21 sty, 2006 17:23

Ale gry które przechodzą konwersję z konsoli na "pieca" są (przeważnie) jakby jakieś uboższe... i widać że toto specjalnie na konsole jest. Tak jest przynajmniej na razie, kiedy jeszcze jest ps2 i xbox

G

Spammer

Spammer

PostSo 21 sty, 2006 18:03

Wojtek napisał(a):co do mozliwosci..takie,ze kompy nie przestana sie rozwijac i mozna je modyfikowac co za tym idzie gry beda coraz bardziej rozbudowane a takie np ps2 ma wbudowane to co ma i doopa no:) nie zrobia czegos lepszego niz jest teraz na ta konsole. pozatym spojrz na te same gry na ps2 i pc...wersje pc sa czasem ulepszane wiecej detali rozdzielczosc textury itd

1.
Zobacz jak gry wyglądają na konsoli słabszej od kompa - większości przypadków tak samo a nawet lepiej (xbox 360)
2.
Co jakiś czas wychodzą nowe konsole żeby mogły uciągnąć nowe gry.
Taka konsola starcza na kilka lat a kompa trzeba często modernizować (no chyba że ktoś kupi bebechy z najwyższej półki, ale w tej cenie ma się 1-2 konsole :P)
3.
Te gry które wyszły najpierw na konsola mają CZĂŠSTO (nie zawsze) słabszą garafiką i są mniej dopracowane (np. seria GTA) natomiast częstym przypadkiem jest skopane sterowanie w konwersjach KONSOLA -> PC

101 st paratroop napisał(a):Ale gry które przechodzą konwersję z konsoli na "pieca" są (przeważnie) jakby jakieś uboższe... i widać że toto specjalnie na konsole jest. Tak jest przynajmniej na razie, kiedy jeszcze jest ps2 i xbox

Uboższe ? Jak pisałem może być skopane sterowanie ale zazwyczaj bugi są poprawiane.
Swoją drogą gra inaczej wygląda na telewizorze a inaczej na monitorze.

dzuwno

Szeregowy

Szeregowy

PostSo 21 sty, 2006 18:26

Ja mam Xbox'a . A Pegasus ledwo "żyje" . Goal 3 roX ! Contra too :P

smola93

Porucznik

Porucznik

PostSo 21 sty, 2006 19:51

konsole mają w sobie to coś a grafika to chyba rzecz najmniej ważna dla gracza

SiD

Major

Major

PostSo 21 sty, 2006 19:52

Nie lubie konsol bo na nie wychodzą niemal same przygłupawe gry. To jest dobre na 5-20 godzin zabawy (20-50 jak ma się z kim grać) i to też tylko dla tych którzy potrafią się ekscytować jakąś banalną arkadówką, bądź mordobiciem. Niby cRPG fajne, ale mnie jakoś FF nie kręci, a i te inne jakieś takie ubogie. Grafika niby lepsza, ale i to współczesne pecety mogą spokojnie przewyższyć. I nie mówić mi, że pc drożej wychodzi, bo w 2x większej cenie mamy maszyne starczącą na o wiele dłużej, o tańszych kosztach modernizacji, która nadaje się do nauki, pracy zdobywania wiedzy i rozrywce (w dodatku nie ograniczonej do przygłupawych gierek - mariopodobne znudziło mi sie w czasach pegasusa).

pblbo

Szeregowy

Szeregowy

PostN 22 sty, 2006 12:20

To jest dobre na 5-20 godzin zabawy

Metal Gear Solid 1 (PSX)
Metal Gear Solid 2 (PS2)
Metal Gear Solid 3 (PS2)

Uwierz mi, żadnej z tych gier (może poza jedynką) nie przejdziesz w 20 godzin, a jak przejdziesz to minie Cie mnóstwo smaczków ukrytych w każdej z tych czesci..

Do tego wyszło bardzo duzo gier typy Parasite Eve czy Vagrant Story, gray z motyeamy RPG, coś jak FF, tych gier takze w 20h nie przejdziesz.. na konsolach jest tez duzo tytułow na dłuuuugą zabawe :)
HEART !!!
FIST !!!
SOUL !!!
MIND !!!

SiD

Major

Major

PostN 22 sty, 2006 13:25

Metal gear solid jest nudny jak flaki z olejem. Grałem na konsoli kolegi i stwierdziłem, że cała gra polega na robieniu wyuczonych ruchów w odpowiednim momencie (niczym nie różni się od wersji na peceta). Wszyscy chwalą fabułę, a jest prosta (nie mówiąc prostacka), bez klimatu. Już zwykły resident evil był sto razy ciekawszy choć tak samo banalny. Mówię - gry na konsole nie potrafią zaspokoic moich potrzeb, bo mam troche bardziej wygórowane wymagania co do gier.

Jon

Generał

Generał

PostN 22 sty, 2006 13:46

Zagraj w Syphon Filitier [jakoś tak to się nazywało]. Genialna gierka :O
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

101st Paratroop

Major

Major

PostN 22 sty, 2006 13:58

smola93 napisał(a):... a grafika to chyba rzecz najmniej ważna dla gracza

Ale czym bylby FarCry na Pc bez genialnej grafiki? albo HL2 albo Doom 3? Niektóre gry tylko na grafe idą a fabuła to tylko dodatek do nich. Oczywiście,np. w już starym sudden strike'u 2 nie ma fajnej grafy ale wciąga bo tam nie chodzi o grafe ale o strategie. Ale FC bez grafy byłby średni. Bo nie ma tam ani fajnej fabuły, ze skradanki dużo nie ma, więc byłaby gra jakich wiele a dzięki grafice FC sie wyróżnia. Jak dla mnie mówienie że grafika jest mało ważna to sprawa gustu, i tego czym ma być gra.

ivan999

Kapral

Kapral

PostN 22 sty, 2006 14:10

Mówię - gry na konsole nie potrafią zaspokoic moich potrzeb, bo mam troche bardziej wygórowane wymagania co do gier.

Zgadzam sie w 100% :).Sorry ,ale żółte wykrzykniki na pół ekranu,czerwone kręcące się znaki zapytania,różowe i zielone migające strzałki,filmiki oglądane co 10 kroków po raz n-ty...nie ...dziekuję.Napewno nie grałem a nawet nie widziałem wiekszości dobrych gier na konsole,ale to co zobaczyłem wystarczyło.Moim zdaniem najlepsze na konsole są bijatyki i piłka nożna(wiadomo o jakiej serii mówie :) ).RPG?...wybaczcie.FPS?...dla mnie nie do przyjęcia.No ewentualnie jeszcze wyscigi ,ale tylko dla tych co lubia przyśpieszać po odbiciu od bandy :P.Napewno wiele osób sie zdenerwuje tym co napisałem :) ...no cóż...wg mnie konsole są dlą 10-ciolatków..łatwo ,szybko i przyjemnie :D.Ale to jest moje zdanie.Koniec przekazu :P .
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Off-topic