Teraz jest Pt 04 lip, 2025 09:52

Jak latać helikopterem????

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

-danio-

Szeregowy

Szeregowy

PostŚr 25 sty, 2006 11:31

YacieK napisał(a):
czy mozna w ustawieniach sterowania zdefiniować własne klawisze?
Owszem można przypisac każdemu klawiszowi odpowiednią funkcję w grze. Wejdź w Opcje=>Sterowanie i tam masz wszystko co potrzeba. Pamiętaj o kalibracji joya.

próbowałem wczoraj w opcjach zmienic to sterowanie ale nie mogłem nic zrobić. trzebać nacisnąc konkretny klawisz żeby mozna było zmieniać inne?? nie wiem powalcze dzisiaj jeszcze. narazie chęć latania jest większa niż problemy ze sterowaniem. :twisted:

-danio-

Szeregowy

Szeregowy

PostCz 26 sty, 2006 09:13

witam wszystkich ponownie niestety nie udało mi się wczoraj zmienić ustawień w sterowaniu, nie mogę zdefiniowac klawiszy lotu inne pozostałe bez problemu sie zmieniają, wkurza mnie to :x :x :x jestem coraz bliższy odinstalowania wszystkiego łącznie z grą i zainstalowania ponownie. może to cos pomoże

J.B. Hunt

Szeregowy

Szeregowy

PostCz 26 sty, 2006 14:52

Możesz sterować shiftem i capslockiem tylko helikopter nie reaguje odrazu. chwilke przytrzymaj a jak silnik wejdzie na obroty to heli skoczy w górę. Tylko tego efektu nie widać jak np. lecisz pod górę. A przypisywanie w opcjach to najlepiej zostaw. daj default i wtedy te dwa klawisze będą działać. Ew.: nie ruszaj tam nic przy ustawieniach joya (tam gdzie pisze oś x,y,z,blablabla) tylko w opcjach no... tych co są wyżej. sprawdź jaki klawisz ustawia wojaka w pozycji kucającej - to właśnie unosi helikopter! to co ustawia wojaka w pozycji horyzontalnej, zmniejsza półap lotu w heli.
Boże chroń mnie przed przyjaciółmi.
Z wrogami sam sobie poradzę.

-danio-

Szeregowy

Szeregowy

PostCz 26 sty, 2006 15:05

wiem ze heli nie reaguje odrazu. mam tylko pytanie czy używać opcji
"włącz silnik" w menu w prawym dolnym rogu? może to jest przyczyną moich problemów? jak robie włącz silnik to śmigła zaczynaja sie obracac najpierw powoli a później szybko i popewnym czasie heli unosi się lekko nad ziemia i kołysze, delikatny ruch na prawo lu lewo powoduje przewrócenie helikoptera i krakse. natomiast jak pochylę do przodu lub do tyły to się przechyla ale nie chce ruszyć się ani do przodu ani do tyłu. w info w lewym górnym rogu wyswietla sie wysokość 0 i prekość 0. strasznie to wszystko wkurzające :x :x :x

HAV

PostCz 26 sty, 2006 15:25

...delikatny ruch na prawo lu lewo powoduje przewrócenie helikoptera i krakse...

Napewno mówimy o ofp, bo to co opisujesz bardziej pod battlefield'a podchodzi Obrazek

-danio-

Szeregowy

Szeregowy

PostCz 26 sty, 2006 15:48

bez przesady :twisted: :twisted:
aż taki tepy nie jestem żeby pomylić gry :D :D
piszemy o ofp.

HAV

PostCz 26 sty, 2006 16:34

To może zacznijmy od czegoś prostszego.... wchodzisz w edytor --> ustawiasz dowolny wiatrak z sobą jako pilotem --> w polu specjalny ustawiasz w locie. Jak opanujesz dostatecznie maszynę w locie to i z późniejszymi startami/lądowaniami nie będziesz miał problemów ;-)

-danio-

Szeregowy

Szeregowy

PostCz 26 sty, 2006 16:40

HAVOC napisał(a):To może zacznijmy od czegoś prostszego.... wchodzisz w edytor --> ustawiasz dowolny wiatrak z sobą jako pilotem --> w polu specjalny ustawiasz w locie. Jak opanujesz dostatecznie maszynę w locie to i z późniejszymi startami/lądowaniami nie będziesz miał problemów ;-)

dzięki za podpowiedz tak jeszcze nie próbowalem "w locie"
uczyłem się w edytorze na "deser island" tak jak piszesz ustawiłem heli i próbowałem latać a raczej wystartować. nie wiedziałem że jest taka opcja "w locie" :shock:

Volt

Major

Major

PostCz 26 sty, 2006 16:50

Po za tym wznosisz się i opadasz dzięki "Q" i "Z"
Obrazek

-danio-

Szeregowy

Szeregowy

PostCz 26 sty, 2006 17:05

Volt napisał(a):Po za tym wznosisz się i opadasz dzięki "Q" i "Z"

też to dzisiaj przetrenuje bo do tej pory startowałem z opcji "włącz silnik"

ag_smith

Chorąży

Chorąży

PostCz 26 sty, 2006 21:42

Kurde 2 strony dyskusji o nie wiadomo czym... :neutral:

Robisz tak: wstawiasz helikopter w mission editorze. Nic mu nigdzie nie ustawiasz, tylko dajesz "gracz jako pilot" (powinno być domyślnie wybrane...). Startujesz grę.
Wciskasz * żeby wyłączyć sterowanie myszą.
Wciskasz Q i trzymasz aż się wzniesiesz do góry.
Jak już się wzniesiesz, to pochylasz joya do przodu i lecisz do przodu, itd...

Nie widzę problemu. :razz:
Poprzednia strona

Powrót do Operation Flashpoint