Teraz jest So 18 kwi, 2026 16:26

Dlaczego tak tnie!?+mały eksperyment

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

DeltaFOX

Szeregowy

Szeregowy

PostN 05 lut, 2006 18:14

Dzieki za info, chyba zainwestuje w jakiś procesor wiecej kasy niż w kartę, ale na przyszłość też trzeba myśleć bo nie wiadomo co panowie z BISu przygotowali. Nie mniej jednak chyba odinstaluje te ECP, bez tego jest duzo płynniej. A na pudełku jest napisane, że zalecany procek to 700Mhz a min. to 400Mhz. Oczywiście mój komputer sie nadaje ale tylko do zwykłego OFP, nic wiecej. Mimo wszystko we Flashpointa gram non stop i to sprawia, że gra jest warta wszystkiego. Nawet najwieksze hity sie nudzą, a Flash mimo, że jest już stary ciągle wspaniały i nigdy taki sam. I tak to już jest z grami prawdziwe hity zostają nawet gdy są stare(Starcraft,Worldcraft,CS,Diablo etc.) a reszta na półkę lub góra kilkanaście min. :spoko:

pblbo

Szeregowy

Szeregowy

PostPn 06 lut, 2006 13:21

Szczerze powiedziawszy...na twoim miejscu raczej zainwestowałbym w karte graficzna...bo na GF2 daleko nie zajdziesz, założe się że jeszcze jest to GF z rodzinki MXów...czyli dośc rzępowaty... Też zaczynalem na GF2MX400 (albo 440..nie pamiętam) osiągi w OFP były niexłe, ale po przesiadce na OFPR było już gorzej, Nogova lagowała niemiłosiernie, dopiero po przejsciu na GF4Ti4200 wszystko śmiagało jak należy :) Wiec: proponuje w karte zainwetować :)
HEART !!!
FIST !!!
SOUL !!!
MIND !!!

Sudayev

Major

Major

PostŚr 15 lut, 2006 10:15

ECP i plynnosc - zapomnij. Grunt to mocny procesor, dobra grafika oraz wlasciwa ilosc ramu. Przy robieniu jakis konkretnych akcji nie ma co liczyc na plynnosc, chyba ze kogos satysfakcjonuja walki gdzie liczba jednostek na mapie nieprzekracza 12 ;)

Jon

Generał

Generał

PostŚr 15 lut, 2006 14:56

Przesadzacie. ECP został stworzony właśnie z myślą o świetnych efektach, AI i zmianom, ale także o maxymalnej płynności i nie przeciążaniu procka czy pamięci... czego raczej nie można powiedzieć o FFUR'ze, którego strach zminimalizować, a gra...

Cóż...
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

DeltaFOX

Szeregowy

Szeregowy

PostWt 14 mar, 2006 05:18

Witam. Nie chciałem zakładać nowego tematu. Postanowiłem zostać przy już założonym. Sprawa jest taka, zmieniam podzespoły w komputerze, ale nie stać mnie na drogie części, więc moja konfiguracja będzie taka: Athlon 2.8 Barton;Radeon9600XT;512DDR RAM. Czy można wtedy mówić już o w miare płynnym graniu z modami ECP,FFUR itd. Szczerze mówiąc to szykuje się nawet do gry z nowym OPF. Ale zobaczymy...

żuker

Major

Major

PostWt 14 mar, 2006 05:45

Z modami ECP i FFUR będzie ok, ale oczywiście nie myśl o grze na maksymalnych ustawieniach. Pamiętaj że 512 ramu to w ofp jest rozsądne minimum i lepiej mieć go więcej.

Nazhir

Spammer

Spammer

PostPt 21 kwi, 2006 11:00

dokupić giga RAMu i po kłopocie będzie :mrgreen:
Obrazek
spammuję, więc jestem

DeviAnCE

Major

Major

PostPt 21 kwi, 2006 12:37

Po jaką cholerę odkopujesz temat nie mając nic konstruktywnego do powiedzenia ?
We do not know death... only change. We cannot kill each other without killing ourselves.

Nazhir

Spammer

Spammer

Re: Dlaczego tak tnie!?+mały eksperyment

PostPt 21 kwi, 2006 16:23

DeltaFOX napisał(a): Mój komputer to Athlon 1Ghz, 256RAM i Geforce 2.
Drugie moje pytanie, to co w całej tej konfiguracji jest najważniejsze, ja myśle że jest to procesor i RAM, bo przecież karta daje sobie rade z grafiką z przed kilku lat.
u mnie na takim sprzęcie też się cięło. Jak zmieniłem kompa na 2Ghz, 1024 - problem zniknął :)
Obrazek
spammuję, więc jestem

Grey

Chorąży

Chorąży

PostPt 21 kwi, 2006 19:24

Z tym GF2 MX to nie do konca tak. Mozna grac plynnie, z addonami, duza islopscia jednostek, afekatmi przy dobrym procku i 1GB pamieciu, a majac GF2 MX na pokladzie. Mam to nieszczescie ze chwilo musze jej pouzywac i po zejsciu do 800x600 oraz zmniejszeniu tekstur, gra sie bardzo plynnie.
Oczywiscie i tak juz tesknie do lepszej karty, ktora da mi mozliwosc powrotu do 1024, bo 800x600 wyglada kupowato i co grosza, swiat sklada sie z pikseli (ciezko z celowaniem, dostrzeganiem, rozroznianiem) :P

Miho

Kapral

Kapral

PostN 07 maja, 2006 08:32

ja mam to samo co autor tyle ze procek 1.7ghz i jakos nie narzekam ps ecp o dziwo mi nie spowalnialo gry raczej ffur 2006 + highres islads a tak no moze troche na wyspie tonal ale jak pobawic sie op[cjami graficznymi to poowinno byc ok
Athlon 1.7+ 256 DDR GeForce 2 64 DDR(128 AGP) AC 97
Poprzednia strona

Powrót do Operation Flashpoint