Teraz jest So 18 kwi, 2026 08:44

Znak Marker z poziomu skryptów

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

panther

Szeregowy

Szeregowy

Znak Marker z poziomu skryptów

PostWt 02 maja, 2006 18:49

Witam.
Pytanie brzmi: jak stworzyć na mapie znak/marker nie używając pliku mission.sqm. Zależy mi żeby to zrobić skryptem .sqs. Szukałem odpowiednich komend ale nie ma czegoś typu: createMarker. zastanawiałem się czy jest taka możliwość uzywając przykładowo createVehicle albo Unit. z góry dzięki za pomoc ;)

reyhard

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 02 maja, 2006 19:13

Nie? Ale co to za problem wstawić marker pusty (w ang wersji jest empty) i zmienić mu kształt, kolor, wielkośc czy cokolwiek innego?
Po prostu przyjmij do wiadomości, że nadciąga rewolucja proletariacka, lada dzień Chavez z Castro i Bin Ladenem nadjadą na białym traktorze i uwolnią ciemiężony lud polski spod władzy międzynarodowego kapitału.

kondor

Major

Major

PostWt 02 maja, 2006 19:49

a jak nie wiadomo ile bedzie markerow? -to przykladowy problem. zresztą dynamiczne tworzenie obiektow zamiast od razu stworzenia praktycznie maksymalnej ich liczby zdradza dobry styl programowania. o ile do obiektów dziedziczacych po klasie vehicle udostepniono odpowiednik konstruktora, to do klasy markerow chyba nie.

panther

Szeregowy

Szeregowy

PostŚr 03 maja, 2006 01:00

czyli nie da się. dzięki kondor za odpowiedź, naszukałem i namyślałem sie sporo i w końcu zapytałem tu. ale jednak nie da się.

@reyhard
żaden problem to zrobic ale pytanie dotyczyło czegoś innego ;) na przyszłośc odpowiadaj z sensem ;)

reyhard

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 03 maja, 2006 01:03

reyhard napisał(a):Nie? Ale co to za problem wstawić marker pusty (w ang wersji jest empty) i zmienić mu kształt, kolor, wielkośc czy cokolwiek innego?

Druga częśc odnosiła się do możliwej solucji problemu a znak zapytania jest bo wtedy jeszcze myślałem że o coś innego ci może chodzić...
Po prostu przyjmij do wiadomości, że nadciąga rewolucja proletariacka, lada dzień Chavez z Castro i Bin Ladenem nadjadą na białym traktorze i uwolnią ciemiężony lud polski spod władzy międzynarodowego kapitału.

Powrót do Operation Flashpoint