Teraz jest So 18 kwi, 2026 14:44

problem z up OFres do 1.96

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Kunzite

Cywil

Cywil

PostSo 03 cze, 2006 15:06

z obiema opcjami nie dziala na dal (tzn ciagle jest ten blad) a wyglada to tak.
wywala taki niebieski pseudodosowy ekran z inforamacja ze windows zostal zamkniety bo pojawil sie problem i moze cos tam ulec uszkodzeniu,
DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
potem cos o tym czy spzret jest porawnie zaistalowany
nastepnie zapytanie czy aby nie wyjaczyc w biosie buforowania i przzesłanienia (?) pamieci
potem info techniczne:
*** STOP 0x00000001 (0xF7A4000, 0x00000002, 0x00000001, 0xF4D3F57)
*** ctaud2k.sys - adress F4D3F57
trwa zrzucanie pamieci [i tu odliczanie]

moglem cos niedpisac doladnie bo nie mialem czasu sprawdzic, powie tyle ze ten sam blad wywala mi od paru alat, a od tego czasu zmienilem prawie wszystko w komputerze, w tym 2 razy karte graficzna.
zastawanwia mnie ten ostatni wpis pliku sys, moze cos z audio?

HAV

PostSo 03 cze, 2006 15:25

Nie ustawiłeś czasem za dużych wodotrysków w grafice - może sprzęt nie wyrabia?

101st Paratroop

Major

Major

PostSo 03 cze, 2006 15:27

Bardzo przepraszam moderacjo za OT ale chciałbym coś wyjaśnić:

Kunzite napisał(a):... wywala taki niebieski pseudodosowy ekran ...

No właśnie i oto mi chodzi...
W tym teamcie : http://www.neochan.csk.pl/ofpc/viewtopi ... &start=135

Napisałem o niejakim bluescreenie co przez usera Smookie zostało skontrowane takim oto tekstem:

Smookie napisał(a):...nie ma czegoś takiego jak blue screen (WTF?)...

Chciałem poinformować iż TO właśnie jest bluescreen o czym mówi user Kunzitze.

Wiem że post jest nie na temat, że moderacja zrobi się czerwona ze złości i dostane pisemne ostrzeżenie ( lub nawet bana i rangę spammer ) lecz uważam że teraz gdy ten temat jest świeży a został tu poruszony temat bluescreen'a , doszedłem do wniosku by o tym napisać i rozwiać wątpliowści co do tego bluescreen'a. Dziękuję i proszę o wyrozumiałość oraz ( jeśli moderator uzna że to konieczne ) usunięcie tego post'a.

PS. Cop do problemu : nie jestem pewien ale muszę sądzić że to może być nie tylko sprawa OFP. Czy tylko przy graniu w OFP dzieją ci się takie rzeczy?

HAV

PostSo 03 cze, 2006 15:31

Jakbyś jeszcze przeczytał uważnie (i w całości) co pisał Smookie, a nie wyrywał parę słów z kontekstu Obrazek

Kunzite

Cywil

Cywil

PostSo 03 cze, 2006 15:53

cala rzecz w tym ze tylko. sam sytem mam dos swiezy ale jest dla wszystkich stabilmy. mam proc 2.8ghz, 768mb ramu, gf6600gt, sblive!5.1 wiec konfiguracja technologiczna pare generacji po wydaniu OF. gralem na 1024x768x32, z wysoka jakoscia, dyst 900. niewiele w sumie zminialem od ustawien standartowych

a niebieski ekran windowsa jest stnadartowo pokazywany jesdli dochadza jeskies nieprawidlowosci na bazie program-sprzet-system i jest ich bardzo wiele rodzajow i moga swiadczyc o wielu rzeczach choc z tego co sie oritnuje to komunikat DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL pojawia sie jak sa problemy z mulimediami i sterownikami.

zamierzam sprawdzic co nieco

Grabarz^^

Chorąży

Chorąży

PostSo 03 cze, 2006 17:54

OFP lubi grymasić. Mi się wywalał jak miałem wyżyłowaną pamięć RAM puszczoną w trybie dual channel...może więc sterowniki, za wysokie taktowania? ¬le skonfigurowane OFP? Błąd sprzętowy? Eliminuj wszystko powoli, w końcu dojdziesz do tego co powoduje problem.

kondor

Major

Major

PostSo 03 cze, 2006 18:12

zainstaluj swoje OFP na innym kompie i spatchuj. Wowczas wykluczysz bledy w instalkach patchach swojego OFP.

Kunzite

Cywil

Cywil

PostSo 03 cze, 2006 18:54

mysle ze problem patchow tu nie wystepuje. na razie gram wiec jest niezle (bo normalnie wywalalo mi zaraz na poczatku - gdy ruscy wpadaja na wyspe) a teraz przeszedlem juz kilka pierwcyh misji i na razie sie nei wysypal
poniewaz ten plik ctaud2k.sys to jakies sterownik zwiazany WDM wiec wywalilem nieuzwana karte telewizyjna by sie pozbyc konflikow w sterownikach a tak poza tymcos tam uruchomilem co do dzwieku w samym OF. mam nadzieje ze juz bedzie stabilne. dzieki jeszcze raz za porady
a mzoe w koncu sprobuje zagrac multi
Poprzednia strona

Powrót do Operation Flashpoint