Witam.
Podłączam się pod temat bo też mam ten sam problem. Jak hostuję grę to ludzie którzy wchodzą do mnie mają lagi, ja nie mam lagów na własnym serwie. Moja konfiguracja to Pentium 4 2.6, 1 GB ramu, karta graficzna Sapphira Radeon X700 PRO 256 MB, łącze mam w Chello 1024/128. Mam kolegę który ma słabszy komp, takie samo łącze i u niego nie ma lagów ale jak do mnie wejdą to nie pograją bo ai skacze. Gram równierz w inną grę sieciową Ił-2 Forgotten Battles - Pacifik Fighters i tam hostuje na 16 osób i chodzi bez problemu, tyle że ta gra ma wbudowaną obsługę konekcji, zmieniamy ją na 14.4 pingi są po 40ms i zero lagów. Zastanawia mnie czy jest jakiś program do OFP który ustawia konekcję, może to coś pomoże. Proszę abyście odpisali jak coś wiecie.
Aha nie dodałem jeszcze że pingi skaczą jak stawiam serwer, wiem że własnie w grze którą wymieniłem wyżej właśnie za to odpowiada konekcja. Jak wchodzą to mają 20 u mnie ping jak załaduje się misja to mają 200-400 bo ściągali i ustaje potem jak chwilę zaczekamy spowrotem na tak mały, ale jak odpalam grę to chwilę jest dobrze i ping mały ale im i tak skacze a potem wzrastają do 100 ponad to i nawet więcej. To musi być konekcja tylko jak to ustawić?
Pozdrawiam 306_Misza