Teraz jest So 18 kwi, 2026 15:03

The Unsung - Demo I + II

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Monty

Porucznik

Porucznik

PostPn 14 lis, 2005 17:59

Goose napisał(a):LooooL Monty rozbawiłeś mnie :lol: Jak te misje są dobrze zrobione to trzymaj mnie bo wybuchne....jak dostałem kulke w łeb to misja zakonczyla sie sukcesem....ta szczególnie dobre misje....

Każdy ma prawo do swojego zdania. Mnie akurat się te misje podobały i dla mnie są dobre, zresztą przecież napisałem wcześniej, że nie ustrzegły się błędów.
Obrazek
Obrazek

Goose

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 14 lis, 2005 18:05

[ot]a ja wyraźiłem swoją opinie że mnie rozbawiłes....ludzie jesteście kapke za dużo wyczuleni [/ot] ;/

ivan999

Kapral

Kapral

PostPt 06 sty, 2006 04:32

Najpierw witam wszystkich maniaków OFP :) Jestem nowy na forum chociaż czytam je juz od kilku tygodni:) ...ale do rzeczy.Bardzo lubię klimaciki wietnamskie więc szybciutko sciągnałem sobie demo unsung.Nie zraziły mnie nawet wieści o wysokich wymaganiach modu (ehhh sprzęt mam cieniutki strasznie:)) Odpaliłem kampanię i co widzę...chodzi lepiej chyba niż CWC:D.To mnie bardzo mile zaskoczyło.Niestety gdy zginąłem 4-ty raz w sławetnej trawce na poczatku misji entuzjazm lekko osłabł:D.No fakt...można w sumie trzymać się z tyłu ...tylko po co w takim razie gracz?:P Mam z tym związane pytanie do tych ,którzy wytrzymali więcej niż ja i skończyli misję.Czy jest na tej wyspie możliwość schowania się tak by AI przeszło tuż obok nie widząc gracza tak jak to ma miejsce w oryginalnym OFP(oczywiscie mam na mysli trawki ,krzaczki itp)? Bo jeśli nie ...to sorry...ale to będzie totalnie niegrywalne.Gracz wcielałby sie w rolę ślepego samuraja:)No i te rączki....ja rozumiem ,ze jak to na wojnie ...bywają obrażenia,ale żeby wszyscy mieli powyłamywane nadgarstki to już chyba przesada:P.No nic to tyle...chyba jednak jeszcze raz zagram...może wciągnie jednak.Pozdrawiam.

Grey

Chorąży

Chorąży

PostPt 06 sty, 2006 06:34

Otworz edytor, wstaw swoja jednostke, ustaw jej maksymalny skill. Wstaw jakis kawalek dalej oddzial vietcongu, daj im malutkiego skilla (ale takiego pewnie maja po wstawieniu calej grupy) i daj im waypointa tak, aby przechodzili obok twojej jednostki.

Odpal test. Poloz sie i czekaj. Jak sie nie uda, przesun w inne miejsce, lub odsun od siebie waypointa. W koncu bedziesz widzial w jakiej odleglosci jestes w miare bezpieczny. Tak naprawde to pewnie roznica skilli da Ci przewage i bedziesz mogl sie skutecznie ukryc. Ale sam tego nie robilem, wiec nie wiem jaki wynik uzyskasz.
Obrazek CFOG / ACOG team | Platoon.pl | ShackTac | 6th sense | eks Team Tactical | eks RAAB

ivan999

Kapral

Kapral

PostPt 06 sty, 2006 14:57

O ja głupia cipa :P...no właśnie tak można sprawdzić :D.Późna (a właściwie wczesna) godzina to była i główka juz nie pracowała :).Zawziałem się jednak i przeszedłem te misje i dzieki temu mam jakby inne spojrzenie na temat.Trawa faktycznie nie jest najpiekniejsza ,ale za to naprawdę nie laguje...do przełknięcia.Dżungla ,która na poczatku wydała mi się własnie "krapowata"(cokolwiek to znaczy:)) po dłuższej grze (moim skromnym zdaniem )wygląda naprawdę fajnie.No i nie laguje.Dialogi są zbyt ciche w stosunku do dzwieków otoczenia i muzyki,a emocji w nich tyle co w worku ziemniaków.Słynne rączki...no cóż...wydaje mi się ,że tak zostanie...są tak brzydkie ,że gdyby można je było poprawić to napewno by już to zrobili.Misje...pierwsza zapowiada się fajnie i w sumie pewnie taka jest:)...niestety nie udało mi się zobaczyć żadnego żywego żółtka :)stąd ilość trafien 0 :P , ale przeżyłem.W tej misji właśnie najbardziej czuć jasnowidztwo AI.O misji drugiej nie powinno sie nawet wspominać(mam na mysli ten patrol nocny..to chyba druga)...w takiego gniota to jeszcze nie grałem :D...no chyba ,że ktoś lubi śmigać 20 minut za zielonym kółkiem na plecach dowódcy i dowiadywać sie co jakiś czas,że oto kolejny cel misji został osiagniety :D.Przy tworzeniu tej misji chłopaki na 100% coś jarali:P.Liczba trafień równa liczbie widzianych wietnamczyków...0. W misji trzeciej bawiłem sie najlepiej.Udało mi się zobaczyć i załatwić aż 5-ciu skośnookich i to do trzech z nich podlazłem na odległość ok 10m i mnie nie zobaczyli.Więc moze z tym AI nie jest aż tak źle a "jasnowidzenie" nie bedzie aż tak dokuczliwe.A moze poprostu nauczyłem się działać w tych warunkach...nie wiem.Sa jeszcze oczywiscie błędy techniczne ,kóre wywala w czasie grania ,ale wiadomo..to wersja beta więc togo się nie czepiam.Pomimo błędów podoba mi się ten mod i myslę ,że tylko tutaj mozna zrobić misje w stylu jaki znamy z filmu "Pluton"(ciekawe czy ktoś zrobi skrypt marychy:))Prawdziwa dżungla,w koncu przydaje sie klawisz F(dla nieużywających tłumaczę:) włącza chodzenie:P),pomimo dużej gestwiny nie laguje,świetnie wyglądajace jednostki( tylko te ich biedne łapki:)),świetna muzyka(tylko ciszeeej panowie,ciszej,albo mówcie głosniej:)).Kusi mnie ,zeby wystawić ocenę "ileśtam"/10 ,ale poczekam z tym do wersji koncowej moda.I to tyle na dzisiaj...miłego dnia...z gorącego i wilgotnego Wietnamu mówił do Was...:P[/url]

Grey

Chorąży

Chorąży

PostPt 06 sty, 2006 16:59

Coz... Ja gralem w druga misje i trafilem dwoch wietnamcow, a gram zawsze na weteranie. Wiec chyba po prostu musisz zmienic styl grania bawiac sie UNSUNGiem, albo odpuscic. Prawde mowiac ja odpuscilem :P Choc podba mi sie, to jednak granie w single w tej dzungli uwazam za malo zabawne, raczej meczace. Co innego coop. Ale do tego nie moge nikogo z mojej grupy namowic, wiec musze sie obejsc smakiem.
Obrazek CFOG / ACOG team | Platoon.pl | ShackTac | 6th sense | eks Team Tactical | eks RAAB

Jon

Generał

Generał

PostPt 06 sty, 2006 18:00

Te misje chyba nie są warte świeczki. Anyway...

... wyszła poprawka do Unsunga, dzięki której wróg przez krzaki już NIE WIDZI :] Ofp.info -> Search -> News.

PS: Te rączki to pewnie wina animacji :)
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Grey

Chorąży

Chorąży

PostPt 06 sty, 2006 18:12

Widzi, ale z mniejszej odleglosci.
Jako nowy uzytkownik forum musisz wiedziec, ze nie wolno tu obrazac uzytkownikow. Nawet siebie ;P

ivan999

Kapral

Kapral

PostSo 07 sty, 2006 00:06

A chciałem sobie troche dokopać Grey bo rozwiązanie było tak oczywiste:D. Co do rączek Jonez, to ja też tak sobie pomyslałem ,ze to wymóg animacji trzymania broni.Szkoda tylko,że jest to tak widoczne.W sumie w trakcie gry zapomina się o tym.Przegladałem sobie dzisiaj wyspę i dokonałem ciekawego odkrycia :).Otóż ustawiłem wszystkie opcje graficzne na maxa i dociągnałem widocznosć do 5000....i o dziwo gra chodziła nadal.Oczywiscie lag był spory i na wyspie nie było innych oddziałów,ale to i tak niezły wynik.Gdy kiedyś chciałem to zrobić na innej wyspie(niestety nie pamietam jakiej ) suwaczek stanał jak wryty w połowie a twardy mało się nie zagrzał :)...ratunkiem był reset :)

Jon

Generał

Generał

PostWt 13 cze, 2006 22:03

Nowe demo jest świetne i co ważniejsze - bardziej kompletne. Ma też kilka smaczków [zacinające się m16 :D], nowe ładne menu i fajne efekty. Błędy? Nieustandardyzowane ironsighty, bug ironsightu Colta M1911. No i niezaaplikowany DMA Lean Mod - ale tym się zajmie Reyhard :D

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Mirage

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 13 cze, 2006 23:04

Czyli mam rozumieć, że zdecydowanie najlepszy mod w klimatach Wietnamu?

Jon

Generał

Generał

PostŚr 14 cze, 2006 00:55

Trudno mi oceniać, do SNP2 mam sentyment. Nie wiadomo też, jak będzie się przedstawiać sprawa z coop'ami...

Z drugiej strony, Unsung wciąż jest uboższy niż SNP2 [zwłaszcza "wspomagany" OFP-D NVA Packiem] - pod względem pojazdów, oraz wachlarza jednostek. Jednak zawsze jego można go łączyć z OFP-D Packiem i innymi addonami.

No i zapewne tzw "plantsy" - czyt. gówno które uparcie wskakuje do mission.sqm misji, mimo nie użycia addonu w owej.

Krótko - :?

~ Ronald Reagan

Grey

Chorąży

Chorąży

PostŚr 14 cze, 2006 08:54

Mnie sie podoba Highlands Island. Malo testowalem, wiec za wczesnie na pelna opinie, ale poza ta wyspa i poprawkami technologicznymu Ghostland, nie widze poprawek...
No fajny ten M16 i zacinanie :) Ale w efekcie nikt nie bedzie biegal z ta bronia, jesli bedzie mial wybor :P Wiec prosba do missionmakerow, nie dawajcie duzego wyboru :D

UH1 jest naprawde wyjechany, ale to nie robota UNSUNG teamu.

Misje... zagralem jedna, nuuda. Gdybym gral coopa, byloby spoko, pogadalibysmy i zrobili patrol. Ale samemu idzie sie zasnac (to jeden z powodow dla ktrorych prawie w ogole SP nie gram, coopy sa moim zywiolem).

UPDATE

Na forum BIS napisali, ze jednostki to sa stare modele, ktore maja juz swoje ulepszone wersje, ale poniewaz nie sa dopracowane do konca, nie wydali ich wraz z demo2. A co do przygarbienia, odnosze wrazenie, ze to sprawa animacji, nie modeli.

Jon

Generał

Generał

PostŚr 14 cze, 2006 14:19

Prawie, robi wielką różnicę - bez mgły [która sprawia, że dżungla tam gdzie jest mniej gęsta jest bardzo klimatyczna] z fps'em [viewdistance > 500] jest bardzo krucho.

UH-1 to robota CSJ - są świetne, nie licząc KM'u montowanego w drzwiach - zwyczajnie wygląda beznadziejnie, i nie pasuje do tego pięknego helikoptera [o wiele bardziej wolę M60 z heli SNP2]. Co do zgarbienia żołdaków - tak jak pisał Grey, to raczej wina animacji. Z drugiej strony - nic dziwnego, raczej nikt po dżungli w pełni wyprostowany chodzić nie będzie :D W każdym razie ja na animkach DK [:*] żadnych problemów nie miałem.

Misje - większość jest prosta, ale dosyć klimatyczna. Cieszę się, że nieprzedobrzyli.

Wyspy - owszem, mi też się nie podobają. Na Ghostland dżungla za gęsta, nie widać własnych stóp, a wróg widzi przez nią doskonale i strzela [tylko chyba pociski nie dolatują]. Za kolorowo, i w niektórych miejscach za gęsto. Liczyłem bardziej na dżunglę a'la Vietcong [nawet taką zrobioną z "korytarzy" - jednak stworzonych na tyle gęsto, by po dżungli dało poruszać się w miarę swobodnie. To dałoby jakiś klimat...]. Nie wspominając o tym, że poruszając się po zboczu [około 1 w nocy, wczoraj gdy przechodziłem 4 misję patrolową] w gęstej dżungli tuż obok WP2 naprawdę odechciewało się grać - oczy szalały, dżungla była tak oczojebna, że szok - do tego poustawiane pod dziwnym kątem krzaczory, otaczające ze wszystkich stron, atakujące ferią barw sprawiały, że człowiek już nie wiedział gdzie góra, gdzie dół. A to było bardzo, ale to bardzo lipne.

Nie podobają mi się też "Booby Traps" - nie widać rozciągniętej linki, ani nie da się ich rozbroić. Szczęście, że nie występują tak często... [Jak do tej pory natrafiłem na 2 - jedną przy wzgórzu, obok wp2, drugą przy ukrytej skrzynce z bronią VC]

~ Ronald Reagan

Grey

Chorąży

Chorąży

PostPt 23 cze, 2006 08:12

Ja sie napalilem na to demo2, ale gdy je zobaczylem, wlasciwie tylko smiglo i nowa wyspa bylaby w stanie mnie znecic do grania, ale... to troche za malo. Za to chetnie obejrzalbym wyspe Polish GIa, ale nie mam VTE (moze ktos moglby wystawic niezbedne stamtad addony?). Ogolnie to sie zaczynam zastanawiac, czy by nie sciagnac jednak VTE, wybrac co lepsze rzeczy i zrobic swojego packa pod coopy.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Operation Flashpoint