Teraz jest Cz 05 mar, 2026 12:14

Urban Dead - massively-multiplayer zombie apocalypse game

Rozmowy na temat innych produkcji.
  • Autor
  • Wiadomość

reyhard

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 16 sie, 2006 14:26

Jakbyś potrzebował FTP -> klik
Po prostu przyjmij do wiadomości, że nadciąga rewolucja proletariacka, lada dzień Chavez z Castro i Bin Ladenem nadjadą na białym traktorze i uwolnią ciemiężony lud polski spod władzy międzynarodowego kapitału.

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 16 sie, 2006 15:02

Heh. Ja wchodziłem tutaj szukając natchnienia przy tworzeniu misji o zombie do OFP (chodzi o ambient oczywiście).

Tygrys205

Porucznik

Porucznik

PostŚr 16 sie, 2006 15:33

No nareszcie mój medyk kupił sobie Basic Firearms Training. Mam 3 pistolety i 7 magazynków, więc bedzie mała jadka z zedków. :grin:
Obrazek
Obrazek

Sudayev

Major

Major

PostŚr 16 sie, 2006 15:38

Podrecznik mozna juz pobierac. Link w moim podpisie.
OFP Jungle Fever | Beta Test Team

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 16 sie, 2006 20:27

Mój strażak lvl 22 własnie po raz pierwszy w swojej karierze zginął :]

Het'z i Slaw's

Szeregowy

Szeregowy

PostŚr 16 sie, 2006 23:33

no panowie (i panie jeśli pominołem) mysle że każdy wyposażył już sie na poziomie wystarczającym aby pomyśleć o HQ i może jakiejś zorganizowanej grupie...

Niepowiem że wszyscy, ale część chwilowo znajduje sie w shuttlebank, więc może zlokalizujemy HQ gdzieś w pobliżu(alderous, może na rogu, żebyś nienarzekał że zombiech mało:D) wszystkie propozycje co do nazwy, tag'a i lokalizacji mile widzane;]... a tak na marginesie, czy ktoś z Grupki forumowiczów, potrafi revivowa'ć czy podszkolić w tym mojego policjanta?;]
-Noob.
-Hymm, so noob whipped ya out of ur base?
-o.O? How?
-Anti Noob Tactic...

Tygrys205

Porucznik

Porucznik

PostCz 17 sie, 2006 01:23

Co do nazwy to mam pomysł: Waffen UD :D
Obrazek
Obrazek

Sudayev

Major

Major

PostCz 17 sie, 2006 01:33

Kilka godzin walesalem sie jako zombi w broke hills, wowczas w miescie bylo pelno ludzi. Otrzymalem revive w Pius Church i patrze, a dookola ani zywej duszy. Za to zombich ja peczki ! Majac 10 puntow poszedlem do pobliskiego biura szeryfa barykada VSB, a srodku ani zywej duszy. Pod brama zas 16 zombi. Podziekowal ... Coz poszedlem obok dalej do szpitala St. Wulfstan barykada i pusto. Pod brama 4 zombie. Wybralem pobliskie muzemu drzwi otwarte, ryzykuje spie z otwartymi drzwiami by nie kusic zedow. Sweet Jesus byle do rana bo juz po raz 10 nie chce ginac ;)

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 17 sie, 2006 08:06

Het'z i Slaw's napisał(a):Niepowiem że wszyscy, ale część chwilowo znajduje sie w shuttlebank, więc może zlokalizujemy HQ gdzieś w pobliżu(alderous, może na rogu, żebyś nienarzekał że zombiech mało:D)

Wszędzie byle nie w Shuttlebank Ta dzielnica trzyma się tylko dlatego że zombie z kulawą nogą tam nie zajrzy. Może być np. centrum Yogoton, albo powalczmy o Calvert Mall - jakieś 50 zedów w okolicy.

Strażak doczłapał się do Drake Walk. żołnierz zginął z ręki PKera, ale gliniarz już go wskrzesił - tracąc na tym wszystkie AP. Jakiś dziwny dzień - nic w sumie nie zrobiłem.

Het'z i Slaw's

Szeregowy

Szeregowy

PostCz 17 sie, 2006 10:21

a może shuttlebank tak aby było bliżej yagotonu, ale w sumie, co do yag, jakieś konkretne propozycje? Mall jakoś mi nieleży, niby fajnie, ale HQ mogło by być bardziej na uboczu;]
-Noob.
-Hymm, so noob whipped ya out of ur base?
-o.O? How?
-Anti Noob Tactic...

Sudayev

Major

Major

PostCz 17 sie, 2006 10:44

Shuttlebank i Yagoton to dwie najbardziej crapowe dzielnice, tam sie nic nie dzieje, wszystko zabarykadowane, a zombich jak na lekarstwo. W sumie spedzilam tak jakis tydzien czasu nie robiac nic ciekawego.

W Poludniowym Brooke Hills nie udalo mi sie spokojnie przenocowac. Zeduje. Generalnie dzielnica jest pelna zombich, stanowisk oporu bardzo malo. Zamiast kisic dupe w shuttlebankach i yagotonach w obawie ze zginiecie moze ruszylibyscie do Brooke Hills pomoc tamtejszym, ktorzy walcza o kazdy skrawek ziemi.

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 17 sie, 2006 11:18

Sudayev napisał(a):Shuttlebank i Yagoton to dwie najbardziej crapowe dzielnice, tam sie nic nie dzieje, wszystko zabarykadowane, a zombich jak na lekarstwo. W sumie spedzilam tak jakis tydzien czasu nie robiac nic ciekawego.

W Poludniowym Brooke Hills nie udalo mi sie spokojnie przenocowac. Zeduje. Generalnie dzielnica jest pelna zombich, stanowisk oporu bardzo malo. Zamiast kisic dupe w shuttlebankach i yagotonach w obawie ze zginiecie moze ruszylibyscie do Brooke Hills pomoc tamtejszym, ktorzy walcza o kazdy skrawek ziemi.

Blah...a co ciekawego jest w Brooke Hills? Są zombie? Za tydzień będą gdzie indziej, a tak samo jak w Shuttlebank nie ma ani jednego warsztatu samochodowego. Co mi po zombie jak marnuję czas na szukanie amunicji po ciemku.
HQ zakłada się tam gdzie można szybko skołować generator, paliwo, nadajnik i Revivification Syringe, a jeśli jest też amunicja i FAKi to tym lepiej. Przecież nie siedzi się na dupsku w HQ tylko urządza wypady do sąsiednich dzielnic i koordynuje działania radiem. Zresztą jeśli zombie się gdzieś mają pojawić to najpewniej tam gdzie jest Mall.

IMHO Jeśli chcemy działać razem to zamiast ustanawiać HQ lepiej ustalić cel, a właściwie miejsce do którego idziemy, zaopatrzyć się w amunicję, FAKi, syrgine, generatory, paliwo itd. i na miejscu założyć bazę polową. Cygański tryb życia sprawdza się lepiej w Malton.

Sudayev

Major

Major

PostCz 17 sie, 2006 11:54

Udajac sie do mniej popularnych dzielnic trzeba sie liczyc z tym, ze nie wszystko jest na miejscu czekajace wlasnie na ciebie. Rzeczy takie jak radio, antena czy pradnica nalezy miec zawsze przy sobie. Gdy czegos brakuje zawsze mozna sie udac do sasiedniej dzielnicy. Nigdy nie mialem problemu z zainstalowaniem sie i skuteczna komunikacja w "czerwonych" dzielnicach. Tylko ze nawet Herkules dupa gdy zombich kupa ...

Tygrys205

Porucznik

Porucznik

PostCz 17 sie, 2006 12:04

Ja tam sie zagadzam z alderousem. A mianowicie: przenieść sie w okolice Mallu w Yagoton. Ja sam sie tam wybieram. Dzisiaj powinienem dojść do Mallu.
Obrazek
Obrazek

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 17 sie, 2006 12:18

Sudayev napisał(a):Udajac sie do mniej popularnych dzielnic trzeba sie liczyc z tym, ze nie wszystko jest na miejscu czekajace wlasnie na ciebie. Rzeczy takie jak radio, antena czy pradnica nalezy miec zawsze przy sobie. Gdy czegos brakuje zawsze mozna sie udac do sasiedniej dzielnicy. Nigdy nie mialem problemu z zainstalowaniem sie i skuteczna komunikacja w "czerwonych" dzielnicach. Tylko ze nawet Herkules dupa gdy zombich kupa ...

Już widze jak masz zawsze ze sobą prądnicę, nadajnik i paliwo. Po drugie co ty rozumiesz przez "problem z zainstalowaniem się"? Wejście do budynku to nie problem, ale utrzymanie na chodzie generatora, nadajnika i zdobycie zaopatrzenia to jest problem. W każdym razie jeśli wolisz latać tam i z powrotem za każdym razem gdy jakiś kretyn rozwali generator to twój wybór, ale nie wiem co to ma wspólnego z "instalowaniem się".

Ja wolę urządzać wypad z Mallu do dzielnic sąsiednich - parktycznie zawsze mam gwarancję, że w mall'u będą działające generatory i nadajniki. 50 AP na szukanie i mam wszystko czego potrzebuję. Instalowanie się w dzielnicy, gdzie nie tylko nie mam mallu, ale nawet źródeł paliwa to zwykła strata AP.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Inne gry