Sudayev napisał(a):Już widze jak masz zawsze ze sobą prądnicę, nadajnik i paliwo
Tak, zawsze tez rzeczy nosze przy sobie. Jesli czegos brakuje to znajduje. Nie mam z tym problemu i nie potrzebuje mallu by to odszukac ekwipunkuPo drugie co ty rozumiesz przez "problem z zainstalowaniem się"?
Dla jednych zla infrastruktura to duzy problem. Przy zgranej wspolpracy kilku osob. Zalozenie bazy wypadowej z potrzebnym wyposarzeniem wsrodku to male piwo.Wejście do budynku to nie problem, ale utrzymanie na chodzie generatora, nadajnika i zdobycie zaopatrzenia to jest problemW każdym razie jeśli wolisz latać tam i z powrotem za każdym razem gdy jakiś kretyn rozwali generator to twój wybór
Naturalnie ze do utrzymania sprzetu na chodzie potrzeba kilku osob. Samemu mozna jedynie na krotki dystans takie przedswiewziecie pociagnac. Ktos musi czesto dostarczac paliwo. Podzial zadan to rzecz naturalna.
Konkluzja jest taka, aby zorganizowac grupe wsparcia lub ekspedycje potrzeba scisle wspolpracujacej ze soba grupy fachowcow oraz zabrania waznych zapasow potrzebnych do zalozenia "bazy". Ot to tyle.
Nawet nie bardzo chce mi się komentować tych bzdur. Jeśli zorganizowanie generatora, kanistra i nadajnika jest takie łatwe to może ty w jakąś inną grę grasz? Statystyki podają że zebranie tych rzeczy poza Mallem to przeciętnie robota na 2-3 dni poświęcone tylko na szukanie, a przecież trzeba też mieć czas na zebranie amunicji i FAKów. Musisz dostać się do każdego z tych budynków (w mallu wszystko jest w jednym miejscu) i przy szansie wahajacej się w granicach 1-3% na pojedynczą próbę znaleźć każdą z tych rzeczy (oczywiście masz je zawsze ze sobą
Czy Radio Transmitter można wogóle znaleźć poza mallem to już osobny problem, ale wszystko wskazuje na to że nie (no ale ty znajdujesz więc ok).
Jestem ciekawy ile w tej twojej wizji jest rzeczywistej wiedzy, a ile najzwyklejszej Munchausenowskiej bujdy. Z kim ty niby nie miałeś problemów z "skuteczną komunikacja w "czerwonych" dzielnicach"?
W każdym razie polecam wszystkim metodę Sudayeva - niech wam pokaże jakie to "małe piwo". Miłego tracenia czasu na szukanie.

. Poza tym zasada nr.1 z poradnika dla