Teraz jest So 02 sie, 2025 21:49

Model lotu w ArmA

Archiwum działów sekcji Armed Assault
  • Autor
  • Wiadomość

zGuba

Moderator

Moderator

PostSo 18 lis, 2006 16:24

Severb napisał(a):Najważniejsze żeby można było robić beczkę i klucz. W OFP'ie teoretycznie nie da się latać żadnym myśliwcem. FFUR'owski F16 odpada przy tym modelu lotu. żadnych beczek, a jak się już zrobi klucz jakimś cudem to 95,7% szansy, że wrócisz do domu w kawałkach.

Chyba mówisz o pętli ;] klucz to formacja.

Beczki w OFP nie zrobisz bez joysticka.

A co do F-16 w FFUR to on ma parę dziwnych właściwości, których nie ma oryginał od Footmuncha, m. in. skopany POV pilota dzięki czemu widok przesłania nam cyferblat pod HUD.

Marker

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 18 lis, 2006 17:08

Beczki w OFP nie zrobisz bez joysticka.

Więc ja jestem fajny bo robie beczke bez joy'a ;) Elita!

Co do 3 osi... Chodziło mi o orczyk ;) Niektóre Joye oprócz 2 osi pionowych mają 1 oś poziomą która odpowiada za ster kierunku. A przepustnica to swoją dorgą idze ;)
Obrazek

"Jako arabski gej-satanista zmarzniete uszy wolę sobie ogrzewać przy płonacym kościele "

zGuba

Moderator

Moderator

PostWt 21 lis, 2006 22:27

Ja latam z joyem albo z myszą. Może z klawiaturą da się wykonać beczkę, bo z myszą na 100% nie. No chyba że przypadkiem, z F-16 Footmuncha :mrgreen:

JaFranek

Major

Major

PostPt 24 lis, 2006 21:22

Tu czytam że w nowym OF trudniej się lata a gdzieś indziej że model lotu został uproszczony :neutral:

Jak dla mnie fizyka i zachowanie śmigłowców mogła by zostać taka sama jak w OF. Może na początku trudna do opanowania ale po pewnym czasie daje wiele frajdy z latania ( ah te loty kilka metrów nad ziemią pomiędzy drzewami i budynkami :) ).
Nie pytaj, co OF może zrobić dla ciebie, ale co Ty możesz zrobić dla OF

Klamacz

Kapral

Kapral

PostPt 24 lis, 2006 21:49

gwarantuje ci, ze fizyka lotu w arma jest kilkukrotnie trudniejsza do opanowania niz w ofp, zaczniesz nagle dostrzegac wiatr, zasade zachowania pedu, wplyw ziemi i indywidualne wlasnosci aerodynamiczne smiglowcow

joystick bardzo zalecany :)
Obrazek Obrazek
etat: dostarczyciel sprawiedliwosci dziejowej

zGuba

Moderator

Moderator

PostPt 24 lis, 2006 22:15

No to jestem w domu :) gdzie zatem te uproszczenia?

Jon

Generał

Generał

PostPt 24 lis, 2006 22:18

Tłumaczyć wam, a wy wciąż swoje, o matko...
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Wasia Czapajew

Cywil

Cywil

PostPn 27 lis, 2006 02:48

Uproszczony = moje siwe włosy . Najlepiej widać to na kursie dla pilotów " trzepaczek " . Realistyczny , było by określeniem bardziej na miejscu , ale ( i to jest wielkie ALE ) dodatkowym trybem w menu akcji jest możliwość włączenia " realnego " odwzorowania pilotażu . Tutaj ... nie , niewidze najmniejszego sensu , by psuć komuś zabawe . Na ból głowy Apap , a na nerwy ?

Jon

Generał

Generał

PostPn 27 lis, 2006 10:26

A po Polsku, dla zwykłych zjadaczy chleba?

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Wasia Czapajew

Cywil

Cywil

PostPn 27 lis, 2006 11:50

W grze dostępne są misjie treningowe . Misje treningowe dotyczące helikopterów , podzielone są na dwa etapy . Pierwszy etap to pilotowanie Black Hawka . Włącz silnik , osiągnij zadaną wysokość , dalej przemieszczaj się z punktu do punktu , po osiągnięciu ostatniego celu wyrównaj maszyne i zawiśnij nieruchomo na punktem przez parę sekund . Błachostka ? Nie . Maszynę trudno okiełznać , reaguje na stery jak narowisty źrebak . W momencie nadania kierunku , już musisz kontrować klawiaturą i myszą , żeby nie przesmarować . Cały czas kontrolując wysokość . Wrażenie jakie mi się nasuwa - twórcy gry chyba zaimplantowałi wiatr . O drugiej misji , a więc sterowanie śmigłowcem bojowym , mogę powiedzieć tylko tyle , że najczęściej widze maszyne rozbijaną na drzewie , próbowałem lotu za pomocą klawiatura + mysz , próbowałem sterować joysctickiem , efekt ten sam - drzewo . W menu akcji pod " Swobodny Zawis " jest jeszcze opcja " realne odwzorowanie lotu " , jeżeli dobrze tłumacze z j.czeskiego . Reasumując , model lotu z OFP był arcadowy , model lotu w ArmA jest zbliżony do rzeczywistego i przez to oczywiście trudniejszy .

Jon

Generał

Generał

PostPn 27 lis, 2006 12:15

Owszem - zaimplementowali wiatr :] Miło to słyszeć :) [o tym, że jest dużo realistyczniej]

~ Ronald Reagan

smola93

Porucznik

Porucznik

PostPn 27 lis, 2006 12:16

Jednym słowem hardkor mówisz?? to lubie :twisted:
edit: O Jon mnie wyprzedźił

Marker

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 27 lis, 2006 14:44

Bajer... wreszcie w MP dla pilotów będzie więcej zabawy i walki o przetrwania :twisted:
Obrazek

"Jako arabski gej-satanista zmarzniete uszy wolę sobie ogrzewać przy płonacym kościele "

zGuba

Moderator

Moderator

PostPn 27 lis, 2006 16:36

:bukiet: haaaaa tak ma być !!

Jerry

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 27 lis, 2006 17:24

Potwierdzam, również ciągle zaliczam drzewa lub oceany. Minie trochę czasu, żeby się nauczyc latać w warunkach bojowych
Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Armed Assault