Teraz jest Cz 07 sie, 2025 01:25

Ogień ciągły i do tyłu?

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

kastleF83

Kapral

Kapral

Ogień ciągły i do tyłu?

PostPt 12 sty, 2007 18:28

Czy dałobysię zrobić tak, żeby zołnierz sterowany przez kompa strzelał powiedzmy z kałacha ogniem ciągłym i jednocześnie szedł do tyłu? (efekt taki jaki daje lmb+strzałka w dół:) I powiedzmy po 20sekundach obrócił się i zaczał biec dalej normalnie...
"Ten kto staje się potworem, zrzuca z siebie ciężar bycia człowiekiem..."

This is pure hell on earth.

HAV

PostPt 12 sty, 2007 20:47

ktos - posty jednowyrazowe, czy też złożone z samych emot traktowane są tu jako spam; post usunięty

Remcio

Major

Major

PostSo 13 sty, 2007 14:40

Przypuszczam, że OFPowe AI nie dałoby sobie z tym rady, możesz jednak spróbować kazać gostkowi iść w jakimś kierunku, dając mu przy tym "setunitpos "up" ", prędkość ustawiając na minimum, i rozkazując mu strzelać do żołnierza za nim (dotarget, dofire...). Przypuszczam jednak, że efekt będzie taki, że AI strzeli parę razy w gościa, odejdzie, znów się podwróci i strzeli i tak do usr..., a nawet śmierci. Swoją drogą czy AI WOGĂ“LE potrafią chodzić tyłem? :| Jedyny moment w którym to zaobserwowałem to gdy jestem dowódcą drużyny i ekipa za bardzo mnie wyprzedzi, wtedy ja staję, a oni wracają się na swoje pozycje idąc tyłem
Obrazek

gremdek

Porucznik

Porucznik

PostN 14 sty, 2007 19:16

dwa skrypty.
w jednym zapętl takie coś
_unit playmove "CombatWalkR" (spróbuj też z switchmove)

a w drugim
_unit fire ["semi","primaryweapon _unit"]

ale co wymysli AI to nie wiem.
:(

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Ogień ciągły i do tyłu?

PostPt 13 gru, 2024 14:08

audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforemangangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiameter
geartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisionsgeophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringehalfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephone
hangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteractionhartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonmentjobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterial
journallubricatorjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglorykerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatomknowledgestate
kondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingloadlaissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratio
languagelaboratorylargeheartlasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfieldmailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3lists
nameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctornavelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoidonesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberry
papercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualityboosterquasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchainrecessionconerecordedassignment
rectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrologyscarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysale
stunguntacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingtuchkasultramaficrockultraviolettesting

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Ogień ciągły i do tyłu?

Powrót do Operation Flashpoint