Teraz jest Pt 17 kwi, 2026 15:39

Po śmierci...

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Sylwek666

Cywil

Cywil

Po śmierci...

PostSo 10 lut, 2007 15:22

Witam was serdecznie ! Jestem zółtodziobem jeżeli chodzi o Operation Flashpoint, ale co nie oznacza że nie doceniam walorów tej wspaniałej gry.

Mam wersję 1.46 pl i nie wiek jak w Edytorze zrobić tak, że po śmierci w multiplayerze wcielić się w następną jednostkę przeznaczoną do grania, a nie jak dotychczas w mewę.

Dziękuje z góry.

Edit.
Tą misje mam w folderze MPMissions, więc jakbym mógł przypisać plik description.ext to tej konkretnej ?
Ostatnio edytowano So 10 lut, 2007 16:14 przez Sylwek666, łącznie edytowano 1 raz

james_gastovski

Porucznik

Porucznik

PostSo 10 lut, 2007 15:56

Stwórz plik "description.ext" w folderze z misją, a następnie wpisz w nim:
Kod: Zaznacz cały
respawn=INSTANT
, wtedy respawn nastąpi w miejscu śmierci. Jeśli chcesz respawn w konkretnym miejscu, zamiast instant wpisz "BASE", ale najpierw utwórz bazę oznaczoną markerem "Respawn_west" albo "Respawn_east", zależnie od strony którą grasz.
Ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagi fhtagn.

gremdek

Porucznik

Porucznik

PostWt 13 lut, 2007 12:18

ale koledze chodzi o respawn w grupie, przynajmniej ja tak rozumiem że następna jednostkę, hm a może o stronę?
tak czy siak
w description.ext

respawn=GROUP - będziesz w kolejnej wolnej jednostce w twojej grupie
respawn=SIDE - gdzieś po swojej stronie zrespawnuje cie, ale nie wiem gdzie dokładnie.
:(

Powrót do Operation Flashpoint