Teraz jest Pn 20 kwi, 2026 05:05

Dlaczego CTI?

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

SaS TrooP

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 05 mar, 2007 08:44

zy na CRCTI można też grać samemu a komputer sam się rozwija jak na MFCTI? Właśnie to ściągnąłem, ale grałem krótko i niczego innego nie spotkałem prócz resistanca, a musze do szkoły lecieć?

kondor

Major

Major

PostPn 05 mar, 2007 11:23

w crcti commander rowniez potrafi budowac i to lepiej. W mf czesto sie zacina, przestaje budowac i jak dowie sie gdzie masz baze to na pewno tam przyjedzie, a w mf niby wie o Twojej bazie, ale sobie niewiele z tego robi.

Fler

Szeregowy

Szeregowy

PostPn 05 mar, 2007 12:53

Tu niestety muszę zanegować kondora. W MFCTI1.16 COOP commander AI nawet nieźle gra jak na AI. Choć fakt, jak długo grasz to potem znasz jusz wszystkie startpointy (a COMM AI się z nich nie rusza) i style budowy bazy comma AI. W crCTI gram rzadko bo wymagają dodatków ze strony poświęconej crCTI, a mnie ściąga uszkodzone archiwa. Potrzebowałbym linki do innych stron i listę wszystkich addonów do np. BW, US albo NATO crCTI. Co do pytania martina, oczywiście, że można samenu i wierz mi, że łatwo nie jest, szczególnie w edycjach z sufitem. Wtegy zniszczenie wrogiego MHQ nie jest takie proste.

kondor

Major

Major

PostPn 05 mar, 2007 13:04

wszystkie do crcti zwyklego i dll: http://liza.umcs.lublin.pl/~pslawinski/ofp/addons/

SaS TrooP

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 05 mar, 2007 15:56

W MFCTI mi się podoba ten podział czołgów i w ogóle. Skończe MF to się wezme CR. Ale chyba oba są koszmarnie trudne, bo ciężko jest wygrać na 15 miast w MF i do tego moi mnie troche durnowato słuchają :/ (nie słuchają)
Chciałem przygotować ofensywę na montignac z miasta tyrone ruskimi. ładnie, to był sam początek, dwa bmp i jeden t72 plus 20 żołnierzy i każę im atakować najbilższe miasto, to idą na gravette, więc każę im iść do montignac dając im koordy, jednak... stoją sobie dalej w tytone i rusza jedne oddział z czołgami, którego dowódca... leci przez las :neutral:
Sprubuję dziś z indipence on, ale mam złe przeczucia

kondor

Major

Major

PostPn 05 mar, 2007 16:11

w cr cti po prostu wybralbys odpowiednie miasto i luz.
poza tym najlepszą taktyką na cti jest zmasowany chaotyczny atak piechoty AI. czolgi kupuj tylko druzynom ludzi chyba ze masz za duzo kasy

Fler

Szeregowy

Szeregowy

PostPn 05 mar, 2007 16:15

Martin, co do poziomu trudności... cr to już naprawdę jest trudne. Jak chcesz trudniejszy MF to zapodaj sobie wersję COOP (np. MFCTI1.16 COOP, MFCTI.COM COOP). Tam jest o tyle ciekawie, że gracz-commander ma na starcie 9000, a AI-commander przeciwnika 1000000. Dodatkowo w opcjach przed misją ustaw sobie DTB, Insane.
Co do addonów do cr, o których pisze kondor. Zwykle mam, CTITC7 też. Nie mam addonów niezbędnych do gry w wersje BW, US i NATO a widzę, że ludzie często w nie grają. Nie wiem czy zauważyliście, ale misje MF'a już powoli na serwerach zanikają, crCTI zaczyna dominować. Jak tak dalej pójdzie to będzie początek końca oryginalnych CTI od Mike'a Melvina, a "pałeczkę" przejmie ekipa CR.

SaS TrooP

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 05 mar, 2007 16:21

Miałem bazę przy tyrone. Zdobyłem je i potem meax i st.phillippe. Potem moi zaczęli atakować gravette i musiałem im pomóc czołgami. potem przy pomocy pancernych HEATów zdobyłem montignac a moi entre deux i provins. Jednak walka z USA zaczęła się przy firagi i potem dochodziło do bitew o figari, entre deux i provins, w pewnej chwili montignac było zagrożone, ale hokumem opanowałem sytuację, jednak oni mieli za dobrą obronę i przez kolejne diwe godziny nic nie osiągnąłem i odpuściłem sobie.

Fler

Szeregowy

Szeregowy

PostPn 05 mar, 2007 16:40

Nie poddawaj się łatwo. Samotny lot często kończy się w ten sposób. A co do Twojej bazy...spróbuj zrobić kiedyś coś takiego. Jak masz misję typu MFCTI1.16/COM COOP i ustawiony Insane, a zaczynasz gdzieś powyżej Tyrone to możesz sobie zrobić pewniejszy dochód. O co chodzi... a o to że komputer zajmuje miasta wg. specjalnego klucza. W tym wypadku, żeby zająć Meaux i Saint Philippe MUSI zająć Tyrone. Jeśli tego nie zrobi to nie spocznie puki mu się nie uda. Jeśli chcesz mieć pewnośc, że Ci nie zabierze tych miast to proponuje, żebyś zrobił posterunek obronny w Tyrone (Szpital, skrzynie z ammo, działka, ewentualnie jakieś pojazdy). Pamiętaj też przy obronie, że np. Vulcany czy czołgi są widoczne na radarze jako "WRĂ“G" (Czerwony), zaś działka jako "PUSTY/ZNISZCZONY" (Biały) i komputer często je ignoruje, więc może i nie są zbyt silne, ale za to mogą długo się bronić.
Dodam tylko, że kwestja ignorowania działek głównie dotyczy śmigłowców bo czołgi pomimo tego czasem je atakują.

SaS TrooP

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 05 mar, 2007 16:42

Tylko, że tyrone jest za daleko i nie mogę w nim budować. I jeszcze jedno: Moździerze jadą przez całą mapę, czy tylkp rzez jej kawałek?

Fler

Szeregowy

Szeregowy

PostPn 05 mar, 2007 16:43

Nie zapominaj, że Ciężarówki Naprawcze (M939 i Urale) mają opcję budowy stanowisk obronnych, szpitali itd. A moździerze chyba mają zasięg 5000m jeśli dobrze pamiętam.

SaS TrooP

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 05 mar, 2007 17:19

Drap...drap...drap... :|
Musiałem przoczyć. I jescze jedno mi nie gra:
Słyszałem wersję, że Q można przenosić, ale to mozna tylko w CR, a w MF w ogóle nie ma takiej opcji.

Fler

Szeregowy

Szeregowy

PostPn 05 mar, 2007 17:20

Q? Chodzi Ci o transport lotniczy MHQ? Tak, w cr jest taka opcja, ale MF jej nie ma...

SaS TrooP

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 05 mar, 2007 17:23

Jak skończe czytać po anglu :/ tajemniczą wyspe, to to posprawdzam. jedyne co mnie wkurzyło w dzisiejszej pół godzinnej grze w CR to to, że jest trudniejszy w obsłudze, prawie nic się nie upgrejduje i wybór pojazdów jest ZA MAłY

Fler

Szeregowy

Szeregowy

PostPn 05 mar, 2007 17:27

Popieram, strasznie go okroili... ale widać ludzi to cieszy :???:
Poprzednia strona

Powrót do Operation Flashpoint