Teraz jest N 22 cze, 2025 09:53

Operacja SACOA

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

homilian

Cywil

Cywil

Operacja SACOA

PostPt 16 lis, 2007 20:04

Właśnie skończyłem prace nad misja Pod tytułem OPERACJA SACOA.
proszę o ocenę (1-6) i o wytkniecie błędów( dopiero się uczę)
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

homilian

Cywil

Cywil

JAM

PostPt 16 lis, 2007 21:05

zapomniałem powiedzieć aby misja działała poprawnie należy mieć addon JAM3

LostBeyondRetri

Porucznik

Porucznik

PostPt 16 lis, 2007 21:41

¦ciągnąłem i zaraz przetestuje, wtedy zeedytuje posta.

Na początek overviev jest niepoprawnie napisany gramatycznie i interpunkcyjnie, czyli po "polskiemu".
Na samym początku wogóle nie wiadomo co się dzieje, a po minucie dostaje się takiej bani, że już się nic poprostu nie rozumie, kto z kim i dlaczego;)
Jak na mój gust za długo się czeka w mieście na jakkolwiek akcje.
Na początku misji jest też trochę za prosto, zbyt dużo wyrzutni rakiet na małą ilość transporterów.
Ludziki mają ustawione zachowanie ukradkiem przez co strasznie się wleczą.
...
Co to już koniec??

W misje grałem 9 minut, z czego 30 sekund było jakkiejkolwiek akcji.
Słabiutko, słabiutko, a na dodatek z masą głupich bugów.

A nie wystawię ci oceny, bo mnie Yac zabije;p
Obrazek

SaS TrooP

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 16 lis, 2007 22:29

No to lecimy z testem...

Pierwsze w(r)ażenia
Na starcie niezły overview z zerżniętym zdjęciem z innej misji. Wchodzimy, zero description, a mnie przeszkadza przy intrach Jeszcze Chwileczkę...

Intro na wyzwalaczach, cieńko poprowadzone, wszystko na jednej kamerze w sumie.
Trwa ok 15 sekund
Potem briefing. Tu nienajgorzej, chociaż mogło byc lepiej. Zero nazwy innej gracza, ale to można wybaczyc, bo to tylko smaczek.
Teraz sama misja...
Od razu, jakieś 10 sekund po starcie dostajemy komunikat, że coś poszło nie tak z Arudy, a atak z niego przychodzi po... 1 minucie (lubie BMP z nitro), chwile przedtem pojawili sie partyzanci w HD (bo wrogowie są na JAMie, ty nie) którzy mają w dupie za przeproszeniem i twoich i wrogów. Po wylądowaniu (odpicowanym blackhawkiem) nic w sumie nie robią. Tylko ja broniłem bazy, bo to jest banalne. nie wiem, w misji nie pisze, że wrogowie są w HD, ale na to wygląda, bo ich celnośc powalała (chyba dwóch tylko moich padło). Potem bo krwawej jatce do trucka i na patroik jakby nigdy nic, a misja nareszcie się końcxzy...
out tam miezłe, no normalne no, i intro, które ma niemal te same ruchy kamery i trwa również jakieś 15 sekund w tym samym miejscu...

To tylko, teraz strona:
Misja: Operacja SACOA
Addony: Nie ma read me, ale tylko JAM 3.
Wersja:1.96
Typ:Obronna
Trud:Banalna

i teraz najważniejsze:
Plusy
- Misja kończy się po wykonaniu zadania (technika OK)
- Dośc grywalna, into jest, outro jest, nienajgorzej
- Briefing OK
- Dobry Overview
Minusy:
- Brak głosów, radia, muzyki (dla mnie do zjedzenia)
- ZERO skryptów, nawet głupiej rozmowy radiowej
- Briefing za krótki, ale nie tragiczny
- żałosne intor i outro
- banalna i jako tako grywalna

Podsumowanie
nie załamuj się bo to twoja pierwsza misja, a ja stosuję polską skalę ocen by OFP PL, która jest dośc ostra. popraw zwłaszcza intro, outro, ciut briefing dłuższy i trud ( a la atakujący Hind i T80). Jak pierwsza misja to OK.

OVERALL SCORE (biarąc pod uwagę debiut autora): 3-/6

Loony

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 16 lis, 2007 23:36

Pierwsze wrażenie: 'A przecinek to kogo obchodzi, nie?'. Ale nic... zdjęcie zerżnięte.
Drugie wrażenie: Intro (że tak to nazwę) - :rotfl:
Docieramy do odprawy. Nie wiem z kim, nie wiem po co, nawet nie bardzo wiem co... Ale to pewnie moja wina.
Misja: patrole zazwyczaj składają się z góra 5 wojaków, a nie całego oddziału. Partyzanci latający Blackhawkiem (:x), ale i tak rozłożył mnie widok po wylądowaniu: wszyscy wysiedli, nawet pilot i rzucili się w wir walki.
Później zaliczyło mi warunek 'obroń miasto' mimo, że wokoło kupa czerwonych jeszcze biegała.

Najdłużej z tego wszystkiego zabrało mi ściągnięcie JAMa z neta, bo gdzieś go zgubiłem...
Obrazek

Oscypek

Major

Major

PostSo 17 lis, 2007 19:25

Posprzątane.
@homilian
1) Na przyszłość jak masz problem załóż temat w dziale Edytor
2) Jak było o tym wcześniej to nie zakładaj
@Maćko
1) Jak było wcześniej, a najwyraźniej o tym wiedziałeś, to nie rób bałaganu tylko zostaw albo napisz do moderacji

:cisza:

homilian

Cywil

Cywil

PostSo 17 lis, 2007 21:49

Może tak link?

Maćko

Generał

Generał

PostSo 17 lis, 2007 22:01

Nie szukaj frajerów którzy odwalą za ciebie robote.

Wejdź na naszą stronę (o ofp) i poszukaj w dziale edytor. Więcej ci nie powiem.

P.S. -=For Moders=-
Musiałem mu odpowiedzieć bo sam to by chyba nigdy nie znalazł :P, usuńcie to później ;)

Edit

Ciebie Maćku? -Yac ;)
Ostatnio edytowano N 18 lis, 2007 08:09 przez Maćko, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm

Marker

Pułkownik

Pułkownik

PostN 18 lis, 2007 02:35

Może tak link?

Ależ proszę bardzo, oto link

A teraz bardzo proszę na temat.
Obrazek

"Jako arabski gej-satanista zmarzniete uszy wolę sobie ogrzewać przy płonacym kościele "

Oscypek

Major

Major

PostN 18 lis, 2007 11:18

Rany, chłopcze uspokój się albo po prostu zamkniemy ci ten temat i dostaniesz bana jak stąd do warszawy... :rules:

Są wyjaśnione - odpowiedź na twoje pytanie udało się zmieścić w jednym zdaniu.

Staraj się bardziej.

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Operacja SACOA

PostPt 13 gru, 2024 23:45

audiobookkeeper.rucottagenet.rueyesvision.rueyesvisions.comfactoringfee.rufilmzones.rugadwall.rugaffertape.rugageboard.rugagrule.rugallduct.rugalvanometric.rugangforeman.rugangwayplatform.rugarbagechute.rugardeningleave.rugascautery.rugashbucket.rugasreturn.rugatedsweep.rugaugemodel.rugaussianfilter.rugearpitchdiameter.ru
geartreating.rugeneralizedanalysis.rugeneralprovisions.rugeophysicalprobe.rugeriatricnurse.rugetintoaflap.rugetthebounce.ruhabeascorpus.ruhabituate.ruhackedbolt.ruhackworker.ruhadronicannihilation.ruhaemagglutinin.ruhailsquall.ruhairysphere.ruhalforderfringe.ruhalfsiblings.ruhallofresidence.ruhaltstate.ruhandcoding.ruhandportedhead.ruhandradar.ruhandsfreetelephone.ru
hangonpart.ruhaphazardwinding.ruhardalloyteeth.ruhardasiron.ruhardenedconcrete.ruharmonicinteraction.ruhartlaubgoose.ruhatchholddown.ruhaveafinetime.ruhazardousatmosphere.ruheadregulator.ruheartofgold.ruheatageingresistance.ruheatinggas.ruheavydutymetalcutting.rujacketedwall.rujapanesecedar.rujibtypecrane.rujobabandonment.rujobstress.rujogformation.rujointcapsule.rujointsealingmaterial.ru
journallubricator.rujuicecatcher.rujunctionofchannels.rujusticiablehomicide.rujuxtapositiontwin.rukaposidisease.rukeepagoodoffing.rukeepsmthinhand.rukentishglory.rukerbweight.rukerrrotation.rukeymanassurance.rukeyserum.rukickplate.rukillthefattedcalf.rukilowattsecond.rukingweakfish.rukinozones.rukleinbottle.rukneejoint.ruknifesethouse.ruknockonatom.ruknowledgestate.ru
kondoferromagnet.rulabeledgraph.rulaborracket.rulabourearnings.rulabourleasing.rulaburnumtree.rulacingcourse.rulacrimalpoint.rulactogenicfactor.rulacunarycoefficient.ruladletreatediron.rulaggingload.rulaissezaller.rulambdatransition.rulaminatedmaterial.rulammasshoot.rulamphouse.rulancecorporal.rulancingdie.rulandingdoor.rulandmarksensor.rulandreform.rulanduseratio.ru
languagelaboratory.rulargeheart.rulasercalibration.rulaserlens.rulaserpulse.rulaterevent.rulatrinesergeant.rulayabout.ruleadcoating.ruleadingfirm.rulearningcurve.ruleaveword.rumachinesensible.rumagneticequator.rumagnetotelluricfield.rumailinghouse.rumajorconcern.rumammasdarling.rumanagerialstaff.rumanipulatinghand.rumanualchoke.rumedinfobooks.rump3lists.ru
nameresolution.runaphtheneseries.runarrowmouthed.runationalcensus.runaturalfunctor.runavelseed.runeatplaster.runecroticcaries.runegativefibration.runeighbouringrights.ruobjectmodule.ruobservationballoon.ruobstructivepatent.ruoceanmining.ruoctupolephonon.ruofflinesystem.ruoffsetholder.ruolibanumresinoid.ruonesticket.rupackedspheres.rupagingterminal.rupalatinebones.rupalmberry.ru
papercoating.ruparaconvexgroup.ruparasolmonoplane.ruparkingbrake.rupartfamily.rupartialmajorant.ruquadrupleworm.ruqualitybooster.ruquasimoney.ruquenchedspark.ruquodrecuperet.rurabbetledge.ruradialchaser.ruradiationestimator.rurailwaybridge.rurandomcoloration.rurapidgrowth.rurattlesnakemaster.rureachthroughregion.rureadingmagnifier.rurearchain.rurecessioncone.rurecordedassignment.ru
rectifiersubstation.ruredemptionvalue.rureducingflange.rureferenceantigen.ruregeneratedprotein.rureinvestmentplan.rusafedrilling.rusagprofile.rusalestypelease.rusamplinginterval.rusatellitehydrology.ruscarcecommodity.ruscrapermat.ruscrewingunit.ruseawaterpump.rusecondaryblock.rusecularclergy.ruseismicefficiency.ruselectivediffuser.rusemiasphalticflux.rusemifinishmachining.ruspicetrade.ruspysale.ru
stungun.rutacticaldiameter.rutailstockcenter.rutamecurve.rutapecorrection.rutappingchuck.rutaskreasoning.rutechnicalgrade.rutelangiectaticlipoma.rutelescopicdamper.rutemperateclimate.rutemperedmeasure.rutenementbuilding.rutuchkasultramaficrock.ruultraviolettesting.ru

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Operacja SACOA

Powrót do Operation Flashpoint