Teraz jest N 22 cze, 2025 13:50

Zamiana strony jednostek

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

FallenSword

Kapral

Kapral

Zamiana strony jednostek

PostSo 01 mar, 2008 11:32

Z góry napiszę, że probowałem "Szukaj" Ale oglądanie 25 stron mija się z celem, prędzej zapomnę czego szukałem niż dojadę do 5-tej strony.

Zatem chodzi Mi o to, że chciałbym zamienić jeden plik w modzie "Chernobyl mod" stalkerzy lub inne jednostki były po stronie zachodniej lub partyzanckiej... Czy idzie takie coś zrobić, i prosiłbym o odpowiedź na pytanie "jak?"

Maćko

Generał

Generał

PostSo 01 mar, 2008 11:55

W OFP nie ma takiej możliwości.
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm

FallenSword

Kapral

Kapral

PostSo 01 mar, 2008 12:08

Miałem na myśli plik PBO...
pertang napisał(a):Opcja "Szukaj" ".Szukałem na forum ale nic nie znalazłem jedynie co to link do fajnej strony z samochodami, [link] i tam był zaglebisty Peugheto,ciężaruwa,ale link nie chodzi.
- Nasza gwiazda forum :S

Maćko

Generał

Generał

PostSo 01 mar, 2008 12:11

To mów jaśniej ;]

Musisz otworzyć ten plik PBO i w configu pozmieniać.

BTW: Nie pytaj jak, bo o tym już było.
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm

nizyn

Chorąży

Chorąży

PostSo 01 mar, 2008 12:45

Ale jemu właśnie chyba o to chodzi, gdzie to było... :neutral:

FallenSword

Kapral

Kapral

PostSo 01 mar, 2008 13:51

Ano fakt ;] napisałem, że "Szukaj" Mija się z celem...

Szczerze mówiąc wystarczy w pliku misji zmieniać, ale wyłazić co 15 sekund z gry i znowu ładować tyle addonów to aż się nie chce...

nizyn

Chorąży

Chorąży

PostSo 01 mar, 2008 15:37

W pliku sqm można zmienić np. Side=west na east... Albo inacczej. Np. żeby ruski oficer był po stronie partyzantów dajesz go do grupy z partyzantem na czele, partyzantowi dajesz prawdopodobieństwo obecności 0. I git :neutral:
Ostatnio edytowano So 01 mar, 2008 15:56 przez nizyn, łącznie edytowano 1 raz

Kireta

Porucznik

Porucznik

PostSo 01 mar, 2008 15:46

Nie jest to nic specjalnie skomplikowanego. Tu masz stalkerów w wersji west i res. Nie różnią się niczym od "oryginalnych" za wyjątkiem nazwy i strony konfliktu. Jeśli chcesz przerobić inne jednostki, postępuj według schematu.

Kod: Zaznacz cały
class CfgPatches
{
   class alt_stalkers
   {
   units[]={};
   requiredVersion = 1.91;      
        requiredAddons[]={"STALKER_Weap_pack","BIS_resistance"};
   };
};

class CfgVehicles
{
   class All{};
   class AllVehicles:All{};
   class Land:AllVehicles{};
   class Man:Land{};
   class Soldier:Man{};
   class SoldierWB:Soldier{};
   class SoldierWG: SoldierWB{};
   class SoldierWMG: SoldierWB{};
   class SoldierWLAW: SoldierWB{};
   class SoldierWAT: SoldierWLAW{};
   class SoldierWAA: SoldierWLAW{};
   class SoldierWMortar: SoldierWG{};
   class OfficerWNight: SoldierWB{};
   class SoldierWSniper: SoldierWB{};
   class OfficerW: SoldierWB{};
   class SoldierWMedic: SoldierWB{};

class SoldierGB:Soldier{};
   class SoldierGG: SoldierGB{};
   class SoldierGMG: SoldierGB{};
   class SoldierGLAW: SoldierGB{};
   class SoldierGAT: SoldierGLAW{};
   class SoldierGAA: SoldierGLAW{};
   class OfficerGNight: SoldierGB{};

class SoldierEB: Soldier{};
   class SoldierEG: SoldierEB{};
   class SoldierEMG: SoldierEB{};
   class SoldierELAW: SoldierEB{};
   class SoldierEAT: SoldierELAW{};
   class SoldierEAA: SoldierELAW{};
   class OfficerENight: SoldierEB{};
   class SoldierESniper: SoldierEB{};

class STALKER_G_Soldier_01: SoldierEB{};   // definicje jednostek, na
   class STALKER_G_Soldier_02: SoldierEB{};   // których opierasz nowych
   class STALKER_G_Soldier_03: SoldierEB{};   // wojaków
   class STALKER_G_Soldier_04: SoldierEB{};   //
   class STALKER_B_Soldier_01: SoldierEB{};   //
   class STALKER_B_Soldier_02: SoldierEB{};   //

class   STALKER_G_Soldier_01WEST: STALKER_G_Soldier_01  //NOWA_JEDNOSTKA: ORYGINALNA_JEDNOSTKA
      {
      displayname="G - 01(west)";  // nowa nazwa jednostki
      side=1;                      //strona, 0=east; 1=west; 2=res; 3=civ;
      };

class   STALKER_G_Soldier_01RES: STALKER_G_Soldier_01
      {
      displayname="G - 01(res)";
      side=2;
      };

class   STALKER_G_Soldier_02WEST: STALKER_G_Soldier_02
      {
      displayname="G - 02(west)";
      side=1;
      };

class   STALKER_G_Soldier_02RES: STALKER_G_Soldier_02
      {
      displayname="G - 02(res)";
      side=2;
      };

class   STALKER_G_Soldier_03WEST: STALKER_G_Soldier_03
      {
      displayname="G - 03(west)";
      side=1;
      };

class   STALKER_G_Soldier_03RES: STALKER_G_Soldier_03
      {
      displayname="G - 03(res)";
      side=2;
      };

class   STALKER_G_Soldier_04WEST: STALKER_G_Soldier_04
      {
      displayname="G - 04(west)";
      side=1;
      };

class   STALKER_G_Soldier_04RES: STALKER_G_Soldier_04
      {
      displayname="G - 04(res)";
      side=2;
      };

class   STALKER_B_Soldier_01WEST: STALKER_B_Soldier_01
      {
      displayname="B - 01(west)";
      side=1;
      };

class   STALKER_B_Soldier_01RES: STALKER_B_Soldier_01
      {
      displayname="B - 01(res)";
      side=2;
      };

class   STALKER_B_Soldier_02WEST: STALKER_B_Soldier_02
      {
      displayname="B - 02(west)";
      side=1;
      };

class   STALKER_B_Soldier_02RES: STALKER_B_Soldier_02
      {
      displayname="B - 02(res)";
      side=2;
      };

};

zapisać w pliku .cpp, wrzucić do pustego katalogu, spakować do .pbo i wrzucić do addonów chernobyla. IMO lepsze rozwiązanie niż zmienianie oryginalnych plików modu.
"I am the bringer of death. Fall to your knees and beg for mercy... Or give me a sandwich, I'm pretty hungry."
--The Vault Dweller

FallenSword

Kapral

Kapral

PostSo 01 mar, 2008 16:38

Zrobiłem, spakowałem wrzuciłem nic, usunąłem te teksty razem z // "// tekst" Ale dalej nic, mam to wkleić do tego pliku pbo czy co? albo dopisać coś na samej górze?
pertang napisał(a):Opcja "Szukaj" ".Szukałem na forum ale nic nie znalazłem jedynie co to link do fajnej strony z samochodami, [link] i tam był zaglebisty Peugheto,ciężaruwa,ale link nie chodzi.

nizyn

Chorąży

Chorąży

PostSo 01 mar, 2008 16:41

Wrzuć do do nowego folderu, zkonwersuj MakePBO toll'em na plik PBO i wklej do folderu addonów Chernobyl mod. Boże...

FallenSword

Kapral

Kapral

PostSo 01 mar, 2008 16:52

Czytanie ze zrozumieniem by się przydało... Zkonwertowałem plik na pbo i wrzuciłem do folderu i nic, tak ciężko pojąć to?

Kireta

Porucznik

Porucznik

PostSo 01 mar, 2008 17:30

Nie obraź się, ale muszę zapytać: czy zapisałeś to jako config.cpp? Czy wrzuciłeś plik przed konwersją do pustego katalogu? Czy wrzuciłeś potem to do katalogu AddOns modu?
"I am the bringer of death. Fall to your knees and beg for mercy... Or give me a sandwich, I'm pretty hungry."
--The Vault Dweller

FallenSword

Kapral

Kapral

PostSo 01 mar, 2008 18:10

Dzięki, config.cpp zadziałał >_< wielki + dla Ciebie.

Ps. Jestem zielony w tworzeniu takich magicznych sztuczek :P

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Zamiana strony jednostek

PostSo 14 gru, 2024 00:44

audiobookkeeper.rucottagenet.rueyesvision.rueyesvisions.comfactoringfee.rufilmzones.rugadwall.rugaffertape.rugageboard.rugagrule.rugallduct.rugalvanometric.rugangforeman.rugangwayplatform.rugarbagechute.rugardeningleave.rugascautery.rugashbucket.rugasreturn.rugatedsweep.rugaugemodel.rugaussianfilter.rugearpitchdiameter.ru
geartreating.rugeneralizedanalysis.rugeneralprovisions.rugeophysicalprobe.rugeriatricnurse.rugetintoaflap.rugetthebounce.ruhabeascorpus.ruhabituate.ruhackedbolt.ruhackworker.ruhadronicannihilation.ruhaemagglutinin.ruhailsquall.ruhairysphere.ruhalforderfringe.ruhalfsiblings.ruhallofresidence.ruhaltstate.ruhandcoding.ruhandportedhead.ruhandradar.ruhandsfreetelephone.ru
hangonpart.ruhaphazardwinding.ruhardalloyteeth.ruhardasiron.ruhardenedconcrete.ruharmonicinteraction.ruhartlaubgoose.ruhatchholddown.ruhaveafinetime.ruhazardousatmosphere.ruheadregulator.ruheartofgold.ruheatageingresistance.ruheatinggas.ruheavydutymetalcutting.rujacketedwall.rujapanesecedar.rujibtypecrane.rujobabandonment.rujobstress.rujogformation.rujointcapsule.rujointsealingmaterial.ru
journallubricator.rujuicecatcher.rujunctionofchannels.rujusticiablehomicide.rujuxtapositiontwin.rukaposidisease.rukeepagoodoffing.rukeepsmthinhand.rukentishglory.rukerbweight.rukerrrotation.rukeymanassurance.rukeyserum.rukickplate.rukillthefattedcalf.rukilowattsecond.rukingweakfish.rukinozones.rukleinbottle.rukneejoint.ruknifesethouse.ruknockonatom.ruknowledgestate.ru
kondoferromagnet.rulabeledgraph.rulaborracket.rulabourearnings.rulabourleasing.rulaburnumtree.rulacingcourse.rulacrimalpoint.rulactogenicfactor.rulacunarycoefficient.ruladletreatediron.rulaggingload.rulaissezaller.rulambdatransition.rulaminatedmaterial.rulammasshoot.rulamphouse.rulancecorporal.rulancingdie.rulandingdoor.rulandmarksensor.rulandreform.rulanduseratio.ru
languagelaboratory.rulargeheart.rulasercalibration.rulaserlens.rulaserpulse.rulaterevent.rulatrinesergeant.rulayabout.ruleadcoating.ruleadingfirm.rulearningcurve.ruleaveword.rumachinesensible.rumagneticequator.rumagnetotelluricfield.rumailinghouse.rumajorconcern.rumammasdarling.rumanagerialstaff.rumanipulatinghand.rumanualchoke.rumedinfobooks.rump3lists.ru
nameresolution.runaphtheneseries.runarrowmouthed.runationalcensus.runaturalfunctor.runavelseed.runeatplaster.runecroticcaries.runegativefibration.runeighbouringrights.ruobjectmodule.ruobservationballoon.ruobstructivepatent.ruoceanmining.ruoctupolephonon.ruofflinesystem.ruoffsetholder.ruolibanumresinoid.ruonesticket.rupackedspheres.rupagingterminal.rupalatinebones.rupalmberry.ru
papercoating.ruparaconvexgroup.ruparasolmonoplane.ruparkingbrake.rupartfamily.rupartialmajorant.ruquadrupleworm.ruqualitybooster.ruquasimoney.ruquenchedspark.ruquodrecuperet.rurabbetledge.ruradialchaser.ruradiationestimator.rurailwaybridge.rurandomcoloration.rurapidgrowth.rurattlesnakemaster.rureachthroughregion.rureadingmagnifier.rurearchain.rurecessioncone.rurecordedassignment.ru
rectifiersubstation.ruredemptionvalue.rureducingflange.rureferenceantigen.ruregeneratedprotein.rureinvestmentplan.rusafedrilling.rusagprofile.rusalestypelease.rusamplinginterval.rusatellitehydrology.ruscarcecommodity.ruscrapermat.ruscrewingunit.ruseawaterpump.rusecondaryblock.rusecularclergy.ruseismicefficiency.ruselectivediffuser.rusemiasphalticflux.rusemifinishmachining.ruspicetrade.ruspysale.ru
stungun.rutacticaldiameter.rutailstockcenter.rutamecurve.rutapecorrection.rutappingchuck.rutaskreasoning.rutechnicalgrade.rutelangiectaticlipoma.rutelescopicdamper.rutemperateclimate.rutemperedmeasure.rutenementbuilding.rutuchkasultramaficrock.ruultraviolettesting.ru

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Zamiana strony jednostek

Powrót do Operation Flashpoint