Nie wiem czy się dostałem do odpowiedniego działu ale jeśli nie to proszę adminów o przeniesienie tego tematu do bardziej pasującego i nakrzyczenie na mnie
Mam taką sytuacje: W lesie stoi sobie, na czymś w stylu polany trzy chaty, które zostają ostrzelane przez artylerie. Do samych chat nie mam zastrzeżeń, bo w modzie, który używam ładnie ulegają zniszczeniu, przewracają się itd. Samo zastrzeżenie mam do lasu, efektów po ataku i do trupów.
Las jak każdy wie niestety dzięki engine OFP jest niedopowalenia. Więc by nadać sytuacji dramatyzmu: czy możliwe by było wygenerowanie skryptem małych płomieni, które można by było rozmieścić na różnych wysokościach w różnych miejscach?? Czy istnieje też dym, który nie byłby na tyle gęsty, jak dym z grantów dymnych i był o wiele mniejszy??
Czy to też da się zrobić skryptem?
A co do ciał, najczęściej zostają one wraz z pociskami wysłane w kosmos. Czy jest jakiś sposób, by po ostrzale zostały one teleportowane do zniszczonej wioski??
Może ktoś ma też jakieś gotowe rozwiązania innych ciekawych efektów specjalnych adekwatnych do sytuacji??
(ja wiem, że to jest kilka pytań w jednym temacie więc nawiązują blisko do siebie. Ponadto chciałbym go zakończyć udostępnieniem wszystkim kompletnej, oskryptowanej, niewymagającej addonów lokacji miejsca bombardowania.)