Teraz jest Pt 20 cze, 2025 19:55

Pomysły na misje/kampanie - drugie podejscie ;]

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

nekkoru

Szeregowy

Szeregowy

PostŚr 09 lip, 2008 13:27

Co w tym takiego śmiesznego??

Mam jeszcze jeden pomysł - narodził się godzine temu podczas oglądania "sumy wszystkich strachów".

Jestesmy wojakiem w jakies bazie niewielkiej gdzieś na pustyni (tj. szeregowcem) kilka namiotów fortyfikacji 2 dżipy 2 black hawki. Akurat w mieście pojawił się prezydent (!) i sporo wojska zostało wysłanych żeby było bezpiecznie. W obozie jest was 20. I nagle słychac alarm (taki z syren) wszyscy wychodzą z namiotów zbiórka jest. Widok z góry, pod kątem jak "lider" mówi że mamy stan wyjątkowy i mamy ewakułowac prezydenta i w tym czasie słychac bum, obraz na chwile robi sie biały i wydac na choryzoncie grzybek nuklearny (za plecami lidera) potem drugi i trzeci. Pakujecie sie do 2 black hawków i lecicie do miasta w którym jest prezydent. Eskortuje was jeden śmigłowiec bojowy. Widok z oczu bohatera z wnętrza black hawka na drógi black hawk który leci 40 metrów od was i bum, szczątki black hawka spadają na ziemie. Potem słychac w oddali strzały artyleri i jakies wybuch. Lądujecie na obrzeżach tego miasta. Pełno dymu, ciała cywilów i wojska, auta na ulicach nikogo żywego. Po przeszukaniu miasta zbiórka przy black hawku (w tym czasie bojowy helikopter mówi przez radio że nad przegiem moża desant ruskich i że jest ich bardzo dużo. Potem słychac "Jeszcze raz oblece i bede wracał ... aaaaa dostałem. mejdej mejdej" i szum. Potem za budynku jadą dwie ciężarówki ruskich na pierwszej są ruscy i prezydent a na drugim zamontowany ckm i jadą obok was i z ckmu rozwalają black hawka i dwóch z was (na miejscu było was 8). Nagle ze strony miasta wychodzi duzo ruskich. I nagle t80. jeden z naszych krzyczy że nie wytrzymamy (kryjemy sie za wrakiem black hawka) i nagle słychac przez radio "przyda sie wam pomoc??" i dwa bojowe helikoptery lecą stają nad wami i z rakiet we wszystko co sie rusza. Po wytrzeleniu rakiet helikoptery powoli do przodu i z karabinów nawalają. Lądują dwa black hawki wychodzą medycy i głownodowodzący i wasz lider (ranny) mówi ze porwali prezydenta) wsiadacie na black hawki i lecicie zastawic na nich pułapke. Pułapka była by na jakimś moście (są w tej grze mosty??). 4 czołgi (po dwa z kazdej strony mostu i po dwa na jednej storine ulicy) które sa schowane pod mostem i pełno waszych ludu w krzakach i jeden helikopter pod mostem ukryty (!!!). Widok statyczny z daleka, dwie ciezarówki wjeżdzają na most i gdy są na moście czołgi zajeżdzają oba wjazdy na most i kierują lufy na ciezarówki. One zatrzymują sie wysiadają ruscy. W pierwszej ciezarówce zostaje dwóch rusów pilnujących prezydenta (i keirowca) w drugim zostają kierowca i ten obsługujący ckm. Widok statyczny na cały most z poziomu mosty (widok mostu i drugiej ciezarówki z boku) i nagle wyłania sie z dołu helikopter i je* z rakiety. Druga ciezarówka wybucha. Wtedy wyskakują marines i jest ostra jadka. Po wybiciu napastników (jeszcze kilku zostało) idziesz z gosciem bokiem ciezarówki (ty idziesz drugi). Twój kompan wychyla sie zeby zobaczyc czy prezydent jest na pace i head szot. Twój leże. Wtedy ty wyskakujesz i załatwiasz obu. Przychodzi wiecej twoich. Jeden niesie prezydenta za ramie i ląduje blackhawk podbiegają medycy ładują go i ty tez na helikopter i startujecie. Gdy już lecicie widok z przodu helikoptera i widac wyspe za wami i bum i grzybek. I mission complited.

Uch ale sie rozpisałem :)

Maćko

Generał

Generał

PostŚr 09 lip, 2008 13:30

a chodź by stąd że to nie wykonalne, a raczej nie grywalne ;] 500 ludzi hahahah :lol: :rotfl:
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm

Jerry

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 09 lip, 2008 13:32

nekkoru napisał(a):Co w tym takiego śmiesznego??

Mam jeszcze jeden pomysł - narodził się godzine temu podczas oglądania "sumy wszystkich strachów".

Jestesmy wojakiem w jakies bazie niewielkiej gdzieś na pustyni (tj. szeregowcem) kilka namiotów fortyfikacji 2 dżipy 2 black hawki. Akurat w mieście pojawił się prezydent (!) i sporo wojska zostało wysłanych żeby było bezpiecznie.

LOL :D A to niespodziewajka, prezydent leciał do Chin, ale postanowił wylądować w środku pustyni, bo mu się pobiegać zachciało :P :lol:

nekkoru napisał(a):(...) jeden helikopter pod mostem ukryty (!!!).

A to dowcipny ten helikopter :D

Reszty komentował nie będę przez litość :D

Wiesz co, to może jednak Quake i Unreal Tournament dla Ciebie by były odpowiedniejsze ;) Tam to nawet skaczące mechaniczne pomarańcze nie są niczym dziwnym :P
Obrazek

SaS TrooP

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 09 lip, 2008 13:41

Za dużo Call of Duty synu. Wróć, gdy zrozumiesz tę grę.

Jerry

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 09 lip, 2008 13:45

Sas, nie za młody na ojca jesteś? :|

A COD nie miało ratowania prezydenta przed helikopterami spod mostu :(
Obrazek

SaS TrooP

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 09 lip, 2008 13:51

To nie do ciebie jakby co Jerry. Ale akcja rodem z CODa.

nekkoru

Szeregowy

Szeregowy

PostŚr 09 lip, 2008 13:52

Jerry napisał(a):LOL :D A to niespodziewajka, prezydent leciał do Chin, ale postanowił wylądować w środku pustyni, bo mu się pobiegać zachciało :P :lol:

Prezydent był w mieście zobaczyc sie z mieszkancami i zapewnic sobie głosy w wyborach za miesiac ale ruscy robią kuku wszystkim cywilą i porywają prezydenta.

A co do helikoptera to w filmach tak jest. Helikoptery ukrywają się za budynkami, pod mostami ale jakoś nikt ich nie słyszy (bynajmniej nie chodzi mi tu o filmy z panem C. Norrisem)

Goose

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 09 lip, 2008 13:56

Ta, bezdomny Blackhawk....dobre :]

SaS TrooP

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 09 lip, 2008 13:56

Może jeszcze w kanałach? Może Warszawiacy w '44 ich nie znaleźli i dlatego przegrali?

Miasteczko na środku pustyni tego typu? TO tak jakby Kaczor przyjechał do Polaków i Iraku po głosy. Zrobi tak? Nie.

Jerry

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 09 lip, 2008 14:08

SaS TrooP napisał(a):To nie do ciebie jakby co Jerry. (...)

Wiem, i to nic nie zmienia.

nekkoru napisał(a):Prezydent był w mieście zobaczyc sie z mieszkancami i zapewnic sobie głosy w wyborach za miesiac ale ruscy robią kuku wszystkim cywilą i porywają prezydenta.

No tak, zapomniałem, że oddziały specnazu zahibernowane czekają na amerykańskiej ziemi na czas, kiedy prezydent wybierze się na pustynię :P A czemu ten helikopter pod mostem, a nie na przykład z jaskini wylatuje, albo przemienia się ze śmieciarki? :twisted:
Obrazek

Remcio

Major

Major

PostŚr 09 lip, 2008 14:26

I tak najbardziej podoba mi się wizja ostrzału jądrowego zaraz przed lądowaniem desantu wojsk rosyjskich :D A helikoptery chowały się pod mostami! Nie oglądaliście transformersów?
Obrazek

nekkoru

Szeregowy

Szeregowy

PostŚr 09 lip, 2008 15:49

remcio:

Czytałem plany ZSRR inwazji na europe i wiem co pisze. Miały isc dwie fale. Fala pierwsza to armie polskie NRD i czechosłowackie - 1mln. Fala 2 - armie zsrr z białorusi, ukrainy i rosji - 2.5 mln ludu. Mieli bombardowac pociskami nuklearnymi małego kalibru (5 megaton) większe punkty oporu. Nawet czołgi Wojska Polskiego w 75 roku mogły przebywac w terenie silnieskażonym przez 3 godziny bez narażania zdrowia kierowców a co dobiero T80. A pozatym ZSRR nigdy nie oszczędzało ludzi (a stalingrad?? Jedna broń na 3 osoby !!) i posłało by swoich dzielnych "red marines" nawet w jeszcze ciepłe kratery po uderzeniach jądrowych (!!)

Jon

Generał

Generał

PostŚr 09 lip, 2008 16:21

Spam Troop, grałeś w CoDa? Nie?

To japa, bo tam nie ma bezdomnych śmigieł
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

LostBeyondRetri

Porucznik

Porucznik

PostŚr 09 lip, 2008 17:35

nekkoru:

Jestem w stanie zrobić cokolwiek zechcesz, pod jednym warunkiem, ukończysz i wydasz misje, którą tutaj opisałeś. I wszystko to dokładnie według wzoru jaki tutaj napisałeś.
Naprawdę, dawno nie widziałem, bardziej absurdalnego pomysłu.
Dziękuje moderatorom, że zdecydowali się zostawić twoje posty. Poprawiliście mój dzień :]
Obrazek

Jerry

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 09 lip, 2008 18:16

nekkoru napisał(a):remcio:

Czytałem plany ZSRR inwazji na europe i wiem co pisze. Miały isc dwie fale. Fala pierwsza to armie polskie NRD i czechosłowackie - 1mln. Fala 2 - armie zsrr z białorusi, ukrainy i rosji - 2.5 mln ludu. Mieli bombardowac pociskami nuklearnymi małego kalibru (5 megaton) większe punkty oporu. Nawet czołgi Wojska Polskiego w 75 roku mogły przebywac w terenie silnieskażonym przez 3 godziny bez narażania zdrowia kierowców a co dobiero T80. A pozatym ZSRR nigdy nie oszczędzało ludzi (a stalingrad?? Jedna broń na 3 osoby !!) i posłało by swoich dzielnych "red marines" nawet w jeszcze ciepłe kratery po uderzeniach jądrowych (!!)

Po prostu powiedz, ze masz 13 lat i zamkniemy sprawę :]
Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Operation Flashpoint