Teraz jest Cz 19 cze, 2025 13:38

Operation Flashpoint: Dragon Rising

Rozmowy na temat innych produkcji.
  • Autor
  • Wiadomość

Godzil

Porucznik

Porucznik

PostN 12 kwi, 2009 10:06

Jonez napisał(a):
Maverick napisał(a):megarealistyczny symulator żołnierza, jakim będzie (chyba?) ArmA II
:hahaha:

Poddaję się. Wygląda na to, że mamy CoD 4 MW 2. Trochę fajnie, trochę szkoda.

Marki Flashpoint, bardzo szkoda.

Zgadzam się z tobą w 100% Jonez.

kondor

Major

Major

PostPn 13 kwi, 2009 19:54

Maćko napisał(a):http://www.youtube.com/watch?v=AVvPm1IifS0

ładnie :)

Na forum CM już dawno napisali, że to radosna twórczość fanów

Jon

Generał

Generał

PostPn 13 kwi, 2009 20:00

Jeden z najlepszych fake'ów jakie widziałem
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Maćko

Generał

Generał

PostPn 13 kwi, 2009 20:05

Ale jak pierwszy raz zobaczyłem to miałem trochę inne zdanie ;]
Ale sam fakt że na filmiku jest jeszcze 2 przy logu mówi sam za siebie...

Fake na najwyższym poziomie :D
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm

Mr. Red

Szeregowy

Szeregowy

PostCz 07 maja, 2009 14:58

Trzeba trochę uaktualnić ten dział :):

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Oraz najnowszy trailer in-game w HD: LINK

Jon

Generał

Generał

PostCz 07 maja, 2009 15:04

Z całego traileru najciekawsza jest data wydania :P

Screeny fajne, dzięki

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

slacker7

Major

Major

PostCz 07 maja, 2009 16:22

Dla mnie to jakoś zbyt CoDowo wygląda. Może to tylko wrażenie, ale jestem sceptycznie nastawiony póki co. Patrząc na screena z M21 mam wrażenie, że to Call of Duty 4 z podciągniętą grafą, już sam kompas podobnie wygląda.

Wiem, czepiam się :razz:

@Yac - Kurka wodna. Wygląda jak ten od Vilasa :grin:
Obrazek

Kireta

Porucznik

Porucznik

PostCz 07 maja, 2009 23:01

slacker7 napisał(a):Dla mnie to jakoś zbyt CoDowo wygląda.

Bo wyglądają dynamicznie i efektownie, w przeciwieństwie do statycznych skrinów z ArmA 2 ;-) .
Ja wprost przeciwnie, im bliżej do premiery, tym bardziej optymistycznie na nową grę Codemasters patrzę. A porównanie do CoD4 nawet dobrze grze wróży. O czym ten pijak pierdzieli, spytacie? Ot, już mówię:

CoD 4 było grą bardzo prostą w modowaniu, wystarczył notatnik, odrobina logiki, cierpliwości i nawet z MW dało się wyciągnąć niezłą dawkę realizmu. Ba, nawet dało się uzyskać lepszy realizm obrażeń ciała, niż jakakolwiek produkcja BISu (może w wyjątkiem VBS, nie grałem) kiedykolwiek miała. Parę ograniczeń gry sprawiało jednak, że robienie modów na realizm było grą niewartą świeczki.
Pierwszym były ciasne zamknięte mapy połączone z brakiem prostego, łopatologicznego powiedziałbym edytora map i misji.
Drugim, to, że AI nie potrafiło działać samodzielnie, tylko poruszało się po sznurku waypointów, od zapory do zapory (co zupełnie nie przeszkadzało w zamkniętych i liniowych mapach CoD4, ale w przypadku użycia ich na otwartych przestrzeniach byłoby kompletną porażką).
Trzeci to samobójcze zapędy AI, które szarżuje na wroga, bez względu na ryzyko (przez co usunięcie spawnowania postaci w trakcie misji sprawi, że po góra 5 minutach, któraś strona wybije drugą do nogi, biorąc pod uwagę stosunek sił zazwyczaj 20:1 nietrudno domyślić się którą).
Czwarty to brak "materialnego" ekwipunku żołnierza, a jedynie liczba naboi luzem, które postać wyciąga z hammerspace.
Piąty to brak pojazdów.
Szósty to problemy z tworzeniem i umieszczaniem w grze nowych modeli.

A teraz co wiemy o OFP:DR tym względem:
1. Mapa będzie wielka jak XBOX, czy da się łatwo tworzyć nowe nie wiadomo, ale łatwe tworzenie misji mamy raczej pewne.
2. Samodzielność AI na dużych otwartych przestrzeniach będzie musiała być, bo nawet najlepsze skryptowanie tras nie da AI najmniejszych szans na otwartych przestrzeniach, jeśli nie będzie potrafiło reagować na zmianę sytuacji (chyba, że będzie oszukiwać jak w ArmA, lub trafiać pierwszym strzałem z 300m, z M11 jak w IGI2*).
3. Tu, albo będą musieli albo faktycznie wyposażyć AI w ostrożność, albo umieścić w grze nieśmiertelne postacie, albo nie powiązać rozwoju gry z żadnymi konkretnymi postaciami. Zobaczy się.
4. Z tego co przebąkiwano o ekwipunku, wynika, że "materialny" ekwipunek raczej będzie. Nie liczyłbym ma hardcorowy realizm jak w Brigade E5, ale może nie będzie źle. Tak swoją drogą mam nadzieję, że te 006 w screenie z M21 to liczba zapasowych magazynków, nie naboi.
5. Dunno, lol.
6. Jeśli twierdzą, że ich nowa gra ma być tam modowalna jak stary OFP, to może źle nie będzie. A jeśli wypuszczą (najlepiej proste w obsłudze) narzędzia i (dobrze działające!!!) konwertery plików to będzie słodko.

Poza tym gra wychodzi dla ludu, więc wypuszczenie nie dokończonej gry na zasadzie "po co się męczyć, niech community sobie dokończy, nam się nie chce, może potem patche dorobimy" nie wchodzi w grę.

Na początku byłem bardzo sceptyczny wobec OFP:DR, i entuzjastyczny wobec ArmA 2. Obecnie sytuacja jest odwrotna (co jest zasługą nie CM, a BISu). Pogodziłem się, że gry marzeń nie dostanę. Teraz szukam nowej platformy do jej stworzenia. CM to rzemieślnicy, ale daje to pewność, że dostanę to za co zapłacę, BIS natomiast nie ma nic poza dawną chwałą OFP i ślepą wiarą community, które zdaje się nie widzieć, że Czesi z nich kpią, wypuszczając ArmA 2 taki jakim go widzimy**.

* co jest mało prawdopodobne biorąc pod uwagę, że to produkt mainstreamowy, konkurencja duża, *************************
** mam nadzieję, że za miesiąc poleję te słowa ketchupem i zeżrę.

Edit
Kireta bo Ci walnę - nie łam regulaminu forum, nawet wykropkowane bluzgi są dalej bluzgami - a tego nie lubię. -Yac
Ostatnio edytowano Pt 08 maja, 2009 07:06 przez Kireta, łącznie edytowano 1 raz
"I am the bringer of death. Fall to your knees and beg for mercy... Or give me a sandwich, I'm pretty hungry."
--The Vault Dweller

Jon

Generał

Generał

PostPt 08 maja, 2009 12:45

Kireta napisał(a):Tak swoją drogą mam nadzieję, że te 006 w screenie z M21 to liczba zapasowych magazynków, nie naboi.
Na bank, tak samo jest na screenie z M16/m203.

Kireta napisał(a):5. Dunno, lol.
Widzieliśmy wnętrze Blackhawka.

~ Ronald Reagan

Maverick

Generał

Generał

PostPt 08 maja, 2009 14:42

Kireta napisał(a):Na początku byłem bardzo sceptyczny wobec OFP:DR, i entuzjastyczny wobec ArmA 2. Obecnie sytuacja jest odwrotna.

Ze zdziwieniem stwierdzam, że ze mną jest podobnie.
Ostatnio edytowano Pt 08 maja, 2009 15:31 przez Maverick, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek

"Read about the history of the place that we live in and stop letting corporate news tell lies to your children." - Immortal Technique

Jon

Generał

Generał

PostPt 08 maja, 2009 15:25

Kireta napisał(a):(co jest zasługą nie CM, a BISu)

Maverick napisał(a):Tylko, że dla mnie owa 'zmiana poglądów' to raczej 'zasługa' BIS-u niż Codies.

:D

~ Ronald Reagan

Mr. Red

Szeregowy

Szeregowy

PostPt 22 maja, 2009 13:26

Oto kolejne screeny:

Obrazek Obrazek

eJay

Chorąży

Chorąży

PostPt 22 maja, 2009 13:41

Jakość tekstur mundurów jest delikatnie pisząc "do dupy". Niczym w BF2... Tylko, że BF2 ma już 4 lata.

Jon

Generał

Generał

PostPt 22 maja, 2009 20:13

Wygląda to na rozmazanie Depth Of Field (spójrz na tył ACOGa); lub motion blur.

~ Ronald Reagan

101st Paratroop

Major

Major

PostPt 22 maja, 2009 20:39

Chyba bardziej chodzi o rozciągnięty marpat pod pachą. Co ciekawe, te porozciągane tekstury są często pokazywane na screenach. Zupełnie jakby nie było się czego wstydzić.

Pomijając te porozciągane tekstury imo gra wygląda fajnie od strony graficznej.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Inne gry