Teraz jest Śr 18 cze, 2025 23:39

Operation Flashpoint: Dragon Rising

Rozmowy na temat innych produkcji.
  • Autor
  • Wiadomość

Kireta

Porucznik

Porucznik

PostN 31 maja, 2009 13:58

SiD napisał(a):Już sam fakt, że w tej grze nóż jest skuteczną bronią przeraża.

Nie mogłem się powstrzymać :] :
http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/article88661.ece
"I am the bringer of death. Fall to your knees and beg for mercy... Or give me a sandwich, I'm pretty hungry."
--The Vault Dweller

SiD

Major

Major

PostN 31 maja, 2009 14:25

Strzykawka, defibrylator - jeden ch*j. Różnica modelu. Oba działają tak samo - instant back to fight. Prawda jest taka, że "wymiatacze" skaczą po ulicach i odzyskują staminę między budynkami. Duck&headshot to norma. A rally pointy są nie dla teamplaya, lecz tylko sprawienia, ze od razu jestesmy w środku bitwy i nabijania punktów. Przeciwnik ma jedynie dylemat, czy walić respawnujących się, czy zepsuć pakę.
PR to farsa jest.

Barbarian

Pułkownik

Pułkownik

PostN 31 maja, 2009 14:32

Kireta napisał(a):
SiD napisał(a):Już sam fakt, że w tej grze nóż jest skuteczną bronią przeraża.

Nie mogłem się powstrzymać :] :
http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/article88661.ece

U nich atak na bagnety to jak u nas szarża kawalerii :P Ciągnie wilka do lasu.

Co do tego realizmu. Czy wierzycie że "społeczność" nie da rady poprawić "realizm" gry? Czy to dziwne że Codemasters pragnie gry która będzie czymś pomiędzy CoD4 a Ofp (lub odrobinę mniej "zręcznościową" grą od BF2)? Chcą zarobić, jak każdy...
www.greendevils.uk- kompendium wiedzy o Fallschirmjagers
Rots: Poza tym od filozofii jest Barbarian
:D

Jon

Generał

Generał

PostN 31 maja, 2009 15:17

Moim zdaniem to dobry kierunek a może wyewoluować w coś dobrego
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

eJay

Chorąży

Chorąży

PostN 31 maja, 2009 15:58

SiD napisał(a):Strzykawka, defibrylator - jeden ch*j. Różnica modelu. Oba działają tak samo - instant back to fight. Prawda jest taka, że "wymiatacze" skaczą po ulicach i odzyskują staminę między budynkami. Duck&headshot to norma. A rally pointy są nie dla teamplaya, lecz tylko sprawienia, ze od razu jestesmy w środku bitwy i nabijania punktów. Przeciwnik ma jedynie dylemat, czy walić respawnujących się, czy zepsuć pakę.
PR to farsa jest.

No ale przecież te ograniczenia nie wynikają z braku umiejętności twórców moda (którzy popchnęli BF'a tam, gdzie nie stała żadna noga programistów DICE) tylko z silnika. Jest wiele półśrodków np. field dressing. Z twoich postów wynika, że realizm w PR powinien pozwolić rozbić na środku mapy namiot medyczny, wraz ze stołem operacyjnym i doktorem Burskim gotowym do przeprowadzenia operacji, która pozwoli graczowi przeżyć. Niektóre przegięcia w drugą stronę niszczą grywalność. PR jest bardzo dobrym, wciąż mainstreamowym tytułem. Warto w niego grać.

Kwestia Rally Pointów - bullszit. RP ustawione na polu bitwy są wykrywane i niszczone (bo fragowanie to drugorzędny cel w niektórych trybach PR'a), co automatycznie eliminuje dodatkowy punkt respawnu dla składu. Dokładając do tego długi czas respa pojazdów - twój squad będzie dreptał i stanie się bezużyteczny. Zagraj sobie takie AAS, i stawiaj RP blisko skrzynek z amunicją wroga...

SiD

Major

Major

PostN 31 maja, 2009 16:22

Sorry, ale nie wmówisz mi, że przez ograniczenia silnika gracze respawnują się w środku miasta. Wiele aspektów gry PR to wymysł twórców. Nie możliwe jest, by silnik nie pozwalałby zabrać graczom "magicznych" zdolności.
Akurat gro graczy nie obchodzi wynik i chcą sobie po prostu nabić kill count i spawn rape to norma, tak samo jak brak jakiegokolwiek teamplay - gracze dołączają do grup tylko po to, by mieć lepszy ekwipunek. Na prawdę, kolega z pracy mnie namówił, i kupiłem BF2, zainstalowałem PRmod i cały mój entuzjazm dostał mocne lanie.
Jeżeli realizm jest na północ, to PR mod popierdzielił sprintem na azymut 70. Tak samo można powiedzieć, że ze zwykłego Wolfensteina zrobili "realism mod" Enemy Territory.

Barbarian

Pułkownik

Pułkownik

PostN 31 maja, 2009 16:40

Mówiąc szczerze to najbardziej "realistycznie" jest gdy niema żadnych magicznych czy bardziej "realistycznych" strzykawek, defiblyratorów, czy jakiegokolwiek sposobu by "odnowić sobie zdrowie". Więc w takim "realistycznym modzie" wystarczy zrezygnować z takich "wynalazków". Wtedy cały, ewentualny, profit wynikający z interwencji medyka pozwalał by nie "zejść" ze względu na utratę krwi itp. Więc ja problemu nie widzę.
Ostatnio edytowano N 31 maja, 2009 18:46 przez Barbarian, łącznie edytowano 1 raz
www.greendevils.uk- kompendium wiedzy o Fallschirmjagers
Rots: Poza tym od filozofii jest Barbarian
:D

Marker

Pułkownik

Pułkownik

PostN 31 maja, 2009 18:06

Ja bym tylko prosił, żeby język stosowany w tej dyskusji nie odbiegał od norm etycznych, a wszystko będzie git ;)
Obrazek

"Jako arabski gej-satanista zmarzniete uszy wolę sobie ogrzewać przy płonacym kościele "

Jon

Generał

Generał

PostN 31 maja, 2009 18:09

j\w, I guess

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Maćko

Generał

Generał

PostPn 08 cze, 2009 21:39

Clive Lindop nie pracuje już dla Codemasters (jedyny człowiek który tak naprawdę trzymał OFP:DR chociaż w małym stopniu przy realizmie). Krótko mówiąc wszelkie nadzieje że OFP:DR będzie chociaż trochę realistyczne legły w gruzach. No i w ostatnim wywiadzie na E3 powiedziano że konsolowcy nie lubią realizmu i gra musiała zostać uproszczona :/
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm

Michalofp

Chorąży

Chorąży

PostWt 09 cze, 2009 15:26

http://www.gametrailers.com/video/e3-09 ... oint/49854
Trailery z E3 2009. Coraz mniej mi się to podoba :neutral:

Marker

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 09 cze, 2009 16:56

Po tym filmiku to mi wygląda na coś ala BF2. Zreszta, nie ma sie czym podniecać bo i tak kompa nie mam na to.
Obrazek

"Jako arabski gej-satanista zmarzniete uszy wolę sobie ogrzewać przy płonacym kościele "

Operator

Porucznik

Porucznik

PostWt 09 cze, 2009 18:05

Przecież to było, na dodatek w HD :P
Perz - nie rozumiesz i nie zrozumiesz.

Jon

Generał

Generał

PostWt 09 cze, 2009 20:05

Jest już (chyba nawet tu dał Maćko) dużo lepszy trailer gameplaya; Nie wiem, mam ochotę wystrzelać konsolowców (lowering the gamers IQ-bar since 1995), nienawidzę ich z całego serca, a teraz jeszcze bardziej. Za zniszczenie kolejnej gry.

I brawo dla koncernu. Nie ma to jak iść w debilowaty mainstream. Nie komercja - komercha.

Niech wrzucą regenerację zdrówka albo najlepiej w ogóle wrzucą god mode'a, żeby biedny zagubiony gracz przypadkiem nie zginął i się nie zdenerwował. I jeszcze duże strzałki (i niewidzialne ściany ofkoz) z napisem THIS WAY ==>, żeby przypadkiem się nie zgubił, biedaczek. I niech dadzą nieograniczoną amunicję do jednej z 8 długich pukawek, które może nosić przy sobie naraz żołnierz (pomijając radio którym może wezwać zrzucenie dla siebie jeepa na spadochronie by się nie nudzić biegnąc do objective'u); Pomijając już wroga, który będzie chybiać celowanym ogniem z 10 m.

Echh. Pewnie będzie CoD 4, tyle że bardziej otwarty. To i tak już "coś", jednak murwa oczekiwałem czegoś... więcej.
Ostatnio edytowano Cz 02 lip, 2009 12:12 przez Jon, łącznie edytowano 1 raz

~ Ronald Reagan

Marker

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 09 cze, 2009 22:44

Ale w sumie czego można oczekiwać od Codemasters?
Obrazek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Inne gry