Teraz jest Pn 23 cze, 2025 12:47

BAS znow dead?

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Chooca

Kapral

Kapral

BAS znow dead?

PostSo 25 wrz, 2004 00:05

Juz kiedys zalozylem topic o takiej tematyce, lecz po pewnym czasie BAS sie reanimowal. Jednak teraz nie moge nawet wejsc na stronke tego studia i niegdzie nie slychac zadnych wiadomosci na jego temat. Czy wiec nalezy postawic krzyzyk na BAS'ie (moze zrezygnowali)? Czy tez o czyms nie wiem?

Zabix

Major

Major

PostSo 25 wrz, 2004 00:23

O boze... oni juz dawno skączyli działalnosc....

Grabarz^^

Chorąży

Chorąży

PostSo 25 wrz, 2004 00:26

BAS zaprzestał "produkowania" addonów do OFP, napisali że być może powrócą wraz z OFP 2, ale czy tak będzie - wiedzą tylko oni.

Chaos

Kapral

Kapral

PostSo 25 wrz, 2004 02:04

BAS pracuje juz w Pradze razem z BIS nad OFP2.

Czyli:

BIS+BAS=OFP2

:PPPP

Jon

Generał

Generał

PostSo 25 wrz, 2004 09:51

o_O Nie wiedzieliśmy :) Dzięki za [mam nadzieję wiarygodne] informacje 8) Przynajmniej mamy gwarancję - Jak BAS się za to zabrał to to będzie kawał genialnego FPS'a\Symulatora 8)
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

SiD

Major

Major

PostSo 25 wrz, 2004 10:40

No nie wiem, mi sie addony basu jakoś specjalnie nie podobały - przefajerwerkowane bronie z hiperskutecznością. Mnie to jakośnie kręciło.
A helikoptery jak helikoptery - też za dużo skryptów, a modele jakoś specjalnie sie nie wyróżniały.

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 25 wrz, 2004 11:24

Chaos napisał(a):BAS pracuje juz w Pradze razem z BIS nad OFP2.

Czyli:

BIS+BAS=OFP2

:PPPP

Skąd ta informacja?

Rainbow

PostSo 25 wrz, 2004 12:32

Jeeeezu....widze ludzie male zacofanie. Informacja ,że BaS przestał robienia addonow poszla w swiat kilka miechów temu. O tym ,że współpracują z BIS nikt otwarcie nie powiedział ,ale była kilka owych przecieków 8) Poza tym ich addony zostały użyte w VBS co również tworzy skojarzenia.

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 25 wrz, 2004 12:40

Rainbow napisał(a):O tym ,że współpracują z BIS nikt otwarcie nie powiedział ,ale była kilka owych przecieków 8) Poza tym ich addony zostały użyte w VBS co również tworzy skojarzenia.

A więc nadal jest to tylko w sferze domysłów? Szczerze mówiąc nawet szukałem na stronach BISu kogo mają w ekipie, ale to prawie sami Czesi - z drugiej strony jeśli ktoś jest zatrudniony "na zlecenie" to pewnie nie ma konieczności wymieniania go w ekipie.

Zresztą nawet gdyby BASowcy byli w ekipie BIS to na ich miejscu też bym się do tego nie przyznawał - ludziska by im spokoju nie dali.

Pietras_Stinger

Chorąży

Chorąży

PostSo 25 wrz, 2004 13:24

A BAS to nie są kolesie z Czech ? Pamiętam instalator pierwszych Deltasów i Rengerasów od BASu był po czesku... Nie wiem może się myle...

Jerry

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 25 wrz, 2004 13:32

BAS z Czech ?? :lol:
Obrazek

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 25 wrz, 2004 14:08

O ile się nie mylę to BAS to głównie Australia. Zresztą BAS był silnie związany z ofpec.

Chaos

Kapral

Kapral

PostSo 25 wrz, 2004 14:12

No, dowodów nie ma. Ale wiem na 300%, ze koles który zrobil BTR-T - Sebastian MĂĽller - pracuje teraz dla BISa i mieszka obecnie w Pradze.
Wiem takze, ze BIS dopiero teraz zaczal prace nad OFP2 poniewaz wczesniej byli zajeci robieniem OFP pod ta kupe qufna jaka jest X-Box. Dlatego takie opóznienia. Wiec jesli ktos chce to niech opier.... "Billa" ze BISowi strul dupe ze swoim x-boxem. :twisted:

Wojtek

Major

Major

PostSo 25 wrz, 2004 14:31

mogli chociaz skończyć pracę:/ gdize seal i stallion? hę?

SiD

Major

Major

PostSo 25 wrz, 2004 14:47

mogli chociaz skończyć pracę gdize seal i stallion? hę?

jaki stallion? Jedyny mi znany wyszedł.

A więc nadal jest to tylko w sferze domysłów? Szczerze mówiąc nawet szukałem na stronach BISu kogo mają w ekipie, ale to prawie sami Czesi - z drugiej strony jeśli ktoś jest zatrudniony "na zlecenie" to pewnie nie ma konieczności wymieniania go w ekipie.

Nigy nie widziałem przypadku, w którym Freelancerów dodaje sie do squadu ekipy. Zleceniodawca nigdy nie przyznaje sie publice, że sam nie mógł tego zrobić dlatego, że nie widzi sensu informowania o tym publiki.

Dodatkowo ciężko jest udowodnić coś, bo jedyne co wiadomo, to że BAS wykonał nieoficjalne addony do VBS1, które dostępne są dla posiadaczy VBS'a
Możliwe, że zostali wynagrodzeni właśnie posiadaniem kopii VBS'a wzamian za niesłowną obietnice, tworzenia addonów do niego - bez ciągłego napływu nowych jednostek VBS napewno nie miałby się aż tak dobrze.
Z drugiej strony VBS ma uniwersalny silnik, który nie różni sie znacznie od OFP, co za tym idzie można używać addonów z OFP. Więc to, że np. biblioteki Kegetysa są używane w VBS świadczą o jego przynależności do BIS? NIE!

Zresztą nawet gdyby BASowcy byli w ekipie BIS to na ich miejscu też bym się do tego nie przyznawał - ludziska by im spokoju nie dali.

jest w tym troche racji, aczkolwiek już teraz nie dają im pewnie spokoju. Jak myślę o stadzie nastolatków pytających ich w mailach o addony to mi sie niedobrze robi.

btw. co to jest - http://www.dsae.info ?
Następna strona

Powrót do Operation Flashpoint