Tak czy siak czekam na postępy z tejże wyspy. Nie ukrywam faktu, że po wyjściu Syberii i znacznej ilości addonów tegoż moda, chętnie znów zasiądę przed flashpointem.
Jurij I Gorki napisał(a):tyle, że kaalethowi chodzi chyba o te lasy iglaste z resa. no nie wiem, chyba zrobie mieszankę
Pogłębiając ten temat, to tak naprawdę (
moim zdaniem) dziwnie wygląda ta mieszanka. Chodzi mi dokładnie o to, że sporo rzeczy się zlewa (może to i dobrze), a dokładniej ładne drzewka RESu ze starymi oraz poczciwymi drzewkami, które są bardzo niskiej jakości. Zaznaczam, iż na mój gust wygląda to nieciekawe. Zwykłe drzewka resu (które jak wiadomo wyglądają niebo lepiej) a obok te z CWC (opisałem je powyżej), a ew. można byłoby zrobić mieszankę mniejszych Treesów, takich jak np choćby krzewów. No ale każdy ma swój gust. Przez szybę może się tylko tak wydawać. Zobaczymy jak to będzie w wersji Finalnej

No ale tutaj z Twoją opinią
Jurij I Gorki, zgadzam się. Lasy od RESu całkowicie odpadają, tymbardziej jeśli chodzi o teren Syberii. Nie polecam także żadnych Nature Packów dla tej wyspy. Mógłbyś także rozejrzeć się za różnymi ciekawymi mniejszymi obiektami choćby na ofp.gamepark.cz (no chyba, że chcesz bazować na standardowych addonach), które nie muszą mieć wagi potwornej, na pewno znajdziesz coś ciekawego. Tak z ciekawości zapytam. Jakie są rozmiary wyspy?
No i warto byłoby przejrzeć to, tak dla wyobraźni.
portalwiedzy.onet.pl napisał(a):Budowa geologiczna
Geologicznie w centrum obszaru leży prekambryjska tarcza krystaliczna, otoczona młodszymi jednostkami, od zachodu paleozoiczną platformą osadową, od wschodu mezozoicznymi górami fałdowymi (tzw. orogenezy pacyficznej), od południa starszymi górami powstałymi w paleozoiku, w orogenezie kaledońskiej i hercyńskiej.
Zachodnia część zajmuje, odwadniana głównie przez Ob, Nizina Zachodniosyberyjska, dalej na wschód, w dorzeczu Jeniseju i częściowo Leny, leży Wyżyna Środkowosyberyjska, na północ od niej Nizina Północnosyberyjska, a od wschodu niewielka Nizina Środkowojakucka.
Niziny (Kołymska i Indygirska) występują też w północno-wschodniej części Syberii, pozostałą część Syberii zajmują góry: na południu - Wschodni i Zachodni Ałtaj, Sajan Wschodni, Sajan Zachodni, Góry Jabłonowe, Góry Stanowe i Pasmo Stanowe, na wschodzie - góry Dżugdżur oraz Czerskiego, Wierchojańskie i Kołymskie, odwadniane przez Janę, Indygirkę i Kołymę. Południowo-wschodnia część Syberii odwadnia Amur.
Klimat
Syberia cechuje się klimatem silnie kontynentalnym, na większości obszaru umiarkowanym chłodnym, na południowym zachodzie umiarkowanym ciepłym, na północy zaś subpolarnym i polarnym. W północno-wschodniej części Syberii, nad górną Indygirką, leży biegun zimna półkuli północnej Ojmiakon, północna część Syberii leży w strefie tundrowej, tundra porasta też wyższe wzniesienia gór wschodnich Syberii. Większość obszaru Syberii leży w strefie tajgi, przechodzącej na południu w stepy i lasostepy
Jak narazie to tyle ode mnie.

Pozdrawiam.