Teraz jest Wt 17 cze, 2025 18:24

Wrażenia z pola bitwy - dyskusja

• Autor
  • Wiadomość

Jon

Generał

Generał

PostN 14 lis, 2010 12:40

Maciek, dzwoń\pisz do ISP.
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Cis

Szeregowy

Szeregowy

PostN 14 lis, 2010 12:46

widze ze nie tylko u mnie problemy z netem, ciągłę problemy z TSem w pewnym momencie za cholere nie moglem polaczyc sie z serverem.

co do misji od strony Bravo, Radek prowadził nas na pozycje bardzo ostrożnie jednak w trakcie wychodzenia na pozycje dostalismy info. od Alphy ze jest w kontkacie z wrogiem i potrzebuje wsparcia, ruszyliśmy biegiem i pochwili wpadliśmy na patrol wroga, wywiazała sie krótka wymiana ognia na krótkim dystansie - dosłownie po 30sek Bravo przestała istnieć....
Zrzęda i moczymorda. Nieodpowiedzialny kunktator nawet.

Maćko

Generał

Generał

PostSo 20 lis, 2010 11:04

:E - od tego trzeba zacząć opisywanie wczorajszej rozgrywki. Z mojej strony - fajnie się latało, nie rozbiłem się, nie było firendly fire, coś tam chyba ustrzeliłem nawet. Musiałem około 2 w nocy się ewakuować, ale swoje zadanie uznaję za wykonane :P
Natomiast psycho i Damian... :E Nawet jakbym bardzo chciał to by mi się chyba nie udało odwalić takiego manewru. Kto mądry tankuje śmigłowiec z włączonym silnikiem? :D

Tak więc jesteście chłopaki cysternę i śmigło w plecy, niestety ale w raporcie dla dowódcy będę musiał uwzględnić prośbę o wasze uziemienie do odwołania ]:->
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm

Jager

Major

Major

PostSo 20 lis, 2010 13:34

było zajebiaszczo graliśmy chyba do 4:30 :D
humor dopisywał i świetnie się ubawiłem. 9 Kompania była gicior naprawdę klimatyczna gra - dla mnie szczególnie bo mismacze mnie wywalały co kilka chwil i musiałem rekonenkty działać - chyba tak z 20 razy :) zanim ACEX RU podmieniłem.
Little Job okazał się wcale nie taki little - strzelanie z cichaczy w Armie to jednak wyzwanie a nie jak w OFP snajperowanie z cichacza z kilometra... trzy podejścia i nic. Nie udało się...szkoda ale wszystko przed nami! Dzieki chłopy za wspólną zabawę!

Tedi

Szeregowy

Szeregowy

PostSo 20 lis, 2010 17:02

Udało mi się dołączyc dopiero o 23.30, wstałem od Army około 4.30.
Pięć godzin zleciało. Ale tak jest na polu walki - czas biegnie nie postrzeżenie.

9 Kampania.
Mojej drużynie udało się, zabłądzić na tych wzgórzach, nawet nie tyle co zabłądzić a nie mogliśmy ustalić swoja pozycje. Możliwe, że to przez komunikat Orłów, które miały drobne problemy z tankowaniem. Mi - jako zwykłemu szeregowcowi, wydaje się, że zadanie postawione przez naczelne dowództwo zostało wypełnione.
PS Zabawa dymem znalezionym u trupa nie powtórzy sie.
Super klimat.

Prosta robota.
Hmmmm. Taka prosta nie była. za to super klimat. Naprawdę. Zwłaszcza akcja ratunkowa - niestety zakończona nie powodzeniem. Ale wyglądało to bardzo realistycznie.
Dzieki : )

Jager

Major

Major

PostN 21 lis, 2010 13:18

Było bardzo fajnie w ten Red Dawn powalczyć - lało wprawdzie non stop niemal ale co tam :) Natomiast z nieznanych powodów technicznych wysiadły wszystkie misje które miałem cichą nadzieję pograc... szkoda. Ale dzięki za grę.

PS Tedi jak dowodzisz to nie proś o nic nikogo tylko rozkazuj :D

Artur

Chorąży

Chorąży

PostN 21 lis, 2010 13:50

Najlepsze w wczorajszej misji było to 3.2.1 i DUP. Jak zawsze, mi grało się świetnie.
Obrazek

Maćko

Generał

Generał

PostN 21 lis, 2010 15:02

Red Dawn rozegrany bardzo dobrze. Szkoda tylko że BRDM zdjął mnie przez mgłę :/
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm

Jon

Generał

Generał

PostN 21 lis, 2010 17:50

Newralgiczny moment. To bardzo dobre określenie całości tego, co działo się pod radarem.

Jakieś dziwne krzaki komunikacyjne AKURAT w tak ważnym momencie jak oczyszczanie celu i wysadzanie... ech.

W piątek grało mi się świetnie, wczoraj trochę mniej... z powyższego powodu, lipy z ekwipunkiem no i zapewne także niskiego FPS w lasach Czarnorusi (czasem miałem wrażenie że ten deszcz nie pada tylko wisi, 13-15 FPS to nie są komfortowe warunki). Chwilami czułem, żę trudno ogarnąć ~12 osób bez podoficerów, niemniej atak na skład amunicji wyszedł bardzo dobrze - i to się chwali. Jednak potem, krycie perymetru...

Panowie, dosyć tego. Ani jednej misji więcej bez szkolenia ;] bo czasami to wstyd i lipę robicie aż zęby bolą :P

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Cienki

Chorąży

Chorąży

PostN 21 lis, 2010 18:42

Panowie, dosyć tego. Ani jednej misji więcej bez szkolenia bo czasami to wstyd i lipę robicie aż zęby bolą

Jestem jak najbardziej za.

Wczoraj miałem momenty, że czułem się jak cywil na wycieczce ze Specnazem.
Nie ma sensu psuć innym zabawy więc czekam na jakieś szkolenie.

A jeśli chodzi o samą misję to jest bardzo klimatyczna, ale widział bym w niej więcej deszczu i mgły :clever:

Jon

Generał

Generał

PostN 21 lis, 2010 18:46

Cienki napisał(a):A jeśli chodzi o samą misję to jest bardzo klimatyczna, ale widział bym w niej więcej deszczu i mgły
Jeszcze więcej? :D No bez przegięć :D

a co do Ciebie Cienki to wydaje mi się, że jednak jakoś tam dajesz radę, wiesz ;)

Niemniej tak czy siak będą "zajęcia" gdzie sobie poćwiczymy i omówimy trzymanie perymetru i parę innych.

~ Ronald Reagan

szOpman

Porucznik

Porucznik

PostN 21 lis, 2010 19:19

Na dobry początek muszę przeprosić, że w pewnym momencie wyleciałem z gry i nie mogłem już do niej wrócić...
Następnie poużalam się nad dwoma podstawowymi wadami rozgrywki:
1. Wspomniany już ekwipunek... W lobby widziałem że przynajmniej mem medykamenty na slotach pistoletowych (o pełnym plecaku nawet nie śniłem), natomiast po rozpoczęciu gdzieś mi je zżarło... Ba! Co więcej, mimo tego faktu postanowiłem się nie poddawać, przeszukać kiszenie kompanów i skonfiskować wszystko co mogło nadać się do leczenia. W sumie skompletowałem ok 4 sztuk każdego z medykamentów... Zadowolony z siebie przemieszczałem się wraz z oddziałem aż do wzgórza 266 gdzie po otwarciu plecaka z przerażeniem odkryłem, że te resztki zapasów gdzieś mi wyparowały! (zostały 3 morfiny) Przy okazji zaznaczę, że pomiędzy tymi dwoma momentami ani razu nie otwierałem okna ekwipunku ani nikogo nie leczyłem więc niemożliwym jest abym przez przypadek gdzieś ten sprzęt wywalił/wpakował... -_-
2. Radio... No cóż... Od dłuższego czasu odnoszę wrażenie, że im większe misje gramy tym bardziej wku******cym pomysłem są "szepty" na TS-ie... Przykład? Wczoraj po przeskoczeniu przez polankę nie zdążyliśmy się jeszcze nawet rozstawić, a na naszą flankę w bardzo bliskiej odległości wlazł całkiem spory patrol wroga i natychmiast zaczął do nas siekać wszystkim co miał (włączając w to deszcz granatów)... Ledwie wcisło zaczął rzucać rozkazami, a zaczęła się zgłaszać Alfa z prośbą o wyjaśnienia całkowicie go zagłuszając... Po krótkiej rozmowie i niecierpliwym wysłuchaniu rozkazu którego i tak nie mogliśmy wykonać żywi nareszcie nastąpiła chwila ciszy, dowódca rzucił coś w stylu "dobra, wycofujemy się na..." i... no właśnie... Więcej już nie usłyszałem gdyż w tym momencie Alfa rozpoczęła komunikację z Charlie która trwała przez całą naszą ucieczkę dzięki czemu nikt nie wiedział dokładnie co ma robić, a biegł jedynie za innymi (o braku możliwości zidentyfikowania nicku i pozycji człowieka który wołał w którymś momencie pomocy bo oberwał i chyba został z tyłu nawet nie wspomnę ;/ )
Podany przypadek był akurat najgorszym i niestety jednym z wielu podczas gry... Gdy wcisło postanowił zwrócić na to uwagę, otrzymał odpowiedź pt. "to piszcie na czacie".... Ku*** jego mać no wybaczcie panowie ale gdy wyobraziłem sobie w tym momencie dowódce zatrzymującego się podczas opisanej ucieczki po to aby opisać nam w którym kierunku mamy spierdzielać tudzież mnie komunikującego się w ten sposób z rannym gdy wróg siedzi nam na dupsku to wyszła mi naprawdę kiepska podróba komedii... -_-

Jedynym momentem misji który mi się naprawdę podobał (aczkolwiek przy odrobinie mniej szczęścia mógłby dołączyć do punktów powyżej) było posuwanie się w kierunku tamy i kilka momentów jak na przykład gdy musiałem wynurzyć się zza wzgórza i wygrać pojedynek twarzą w twarz z gniazdem KM-u by zapewnić bezpieczne przejście reszcie oddziału i kilka innych podobnych sytuacji (wybaczę nawet bezmyślne użycie granatnika przez kogoś z alfy którego pocisk nie doleciał do tamy i spadł nieopodal nas... ;D

Tak czy inaczej, przynajmniej przez tą część misji na której byłem, bawiłem się raczej średnio mimo miłego towarzystwa i wysokich fps... Może warto byłoby jednak znowu pomyśleć nad ACRE bo wciąż słyszymy że będziemy na nim grać jak będzie działająca wersja... Gdy wreszcie taka wersja nadeszła i wszyscy byli zadowoleni padło polecenie ściągnięcia nowszej która już dobra nie była i znowu wróciliśmy do starego i ostatnio coraz mniej skutecznego "szeptania"... I po co to? -_-

Black Shadow

Major

Major

PostN 21 lis, 2010 19:59

Przyznam, że sam miałem napisać o tej samej sytuacji i dzięki szOpman, że o tym wspomniałeś. Panowie - wczorajsza sytuacja pokazała jedno: albo robimy jeden przycisk na jeden kanał albo próbujemy znowu z ACRE. Żeby nie pieprzyć się z klawiszologią proponuje to drugie, bo odczucia mam identyczne jak kolega wyżej. Stwierdzenie "piszczcie na czacie" gdy jest się w sytuacji bojowej jest bardzo NIE na miejscu.
That guy lurking from the shadows.

Jon

Generał

Generał

PostN 21 lis, 2010 20:26

Żeby zacytować... "kiedyś graliśmy tylko z TS* i było dobrze".

*żadnych pluginów w tamtych czasach nie było.

Ostatnio mamy problemy z:
- Grą (patch 1.55)
- Serverem (patch 1.55)
- Addonami (Bagdad)
- Misjami (czary w misji Maćka, problemy związane z Bagdadem i ACE)

Wczoraj nawet czysty TS skrzaczył... jesteś pewien, że chcesz do tego dołożyć kolejne problemy techniczne?

Ja powiedziałem: Lubię ACRE. Jeśli ktoś wgra tym wszystkim 20 ludziom to tak, że będzie działać i hulać i nauczy ich obsługi to ja bardzo chętnie pogram w takim towarzystwie :) A w momencie gdy 3/4 problemów technicznych musimy rozwiązywać ja, Maćko i przy odrobinie szczęścia Ghost, to dupy mi proszę nie zawracać takimi dyskusjami i pretensjami.

~ Ronald Reagan

Algrab

Generał

Generał

PostN 21 lis, 2010 20:46

szOpman, no to sorry ale dce mieliście nie powiem do czego. Bo skoro byliście w priorytecie, to trzeba było wpieprzyć sie z nośną i wykłucić o cisze na radiu, a nie jak barany wysłuchiwać czyjegoś ględzenia. Ja bym tak zrobił jakbym przez jakiegoś gadułe nie mógł sie dogadać z moimi ludzmi, więc nie zwalajcie tego na TS tylko na własną inwencje.

A ACRE jest fajne ale powyżej 6sciu osób nie działa. Chyba że działa, dla mnie to możemy testować. W innym miejscu forum piszą że problemy są też z powodu fps nizszego niz 35 - i pewnie nie wszyscy są sprzętowo w stanie taki fps minimalny utrzymać bez grania na pixelozie.
Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dyskusje