Teraz jest Cz 19 cze, 2025 13:26

Wrażenia z pola bitwy - dyskusja

• Autor
  • Wiadomość

szOpman

Porucznik

Porucznik

PostN 02 sty, 2011 15:41

Drug raid - dużo strzelania, precyzyjny, silny i momentami wręcz upierdliwy ogień przeciwnika powodował, że trzeba było dość mocno się wysilać by nie wyrwać kulki. Mimo iż z powodów technicznych i nie tylko, przegapiłem początkową część to kilka sytuacji późniejszych zrekompensowało mi to z nawiązką... Widok Radka slalomującego w te i z powrotem by rozwalić mur oraz ziemia wokół niego która gotowała się wręcz od spadających z dwóch stron pocisków potrafią dostarczyć emocji... :)
Na szczęście po szaleńczym galopie w dół zbocza gdzie połowa ekipy została poszatkowana przez zaporowy z miasta nastąpił cudowny wypływ medykamentów w moim plecaku, tak więc gdy tylko to co zastało z naszego oddziału dopełzło na wyznaczone pozycje, zostało natychmiast posklejane, a tym samym uniknęliśmy poważniejszych strat...
Jedna tylko uwaga co to misji: wyposażenie cywili w kamienie jest ciekawym pomysłem ale niestety trza wziąć poprawkę na to że kamienie w armie są na tyle zaawansowane technologicznie że potrafią wybuchać... ;P
Misja mimo kilku wpadek zakończona w miarę dobrym stylu...

Camp Olsha - jak dla mnie było to najlepsze podejście ze wszystkich które dotąd widziałem... Z mojej strony wielkie brawa dla drużyny bravo, ponieważ mimo rozmaitych dodatkowych posylwestrowych czynników dowodzenie nimi było czystą przyjemnością. Dzięki dobremu zgraniu oraz komunikacji z alfą udało nam się bez problemu podejść do miasta po czym je okrążyć i zaatakować z dwóch stron. Mając pod sobą tylko czterech ludzi jestem pełny podziwu, że nie ponieśliśmy żadnych strat mimo oflankowania, wymiany ognia na bardzo bliski dystans oraz kompletnie nieudanej pierwszej próby szturmu na zabudowania podczas której, gdyby nie dobre zachowanie moich podkomendnych, zostalibyśmy wycięci w pień po kilku sekundach...
Tutaj też gratulacje dla Radka za przejście misji, której często nie udawało się ukończyć w pełnym składzie, mając pod sobą chyba z 9 osób z czego tylko trzy zostały w polu (w tym jedna niepotrzebna śmierć w alfie i jedno pożarcie przez kamień w bravo)...

Ogólnie mogę śmiało powiedzieć, że dawno się tak przyjemnie nie grało i szczerze żałuję, że akurat tego dnia postanowiłem odpuścić sobie wyjątkowo nagrywanie frapsem bo byłoby na co popatrzeć... :(

Cienki

Chorąży

Chorąży

PostN 02 sty, 2011 17:35

Faktycznie wczoraj grało się przyjemnie i gdyby nie moje
problemy techniczne z grą (4x gra mi się wysypała, za piątym razem irytacja przewyższyła chęć grania) i
TS'em (rozkazy od dowódcy urywane w połowie, lub wcześniej) byłoby super.
Naprawdę nie wiem czemu wczoraj takie krzaki miałem.
Tak poza tym będę musiał znaleźć jakieś specjalne ustawienia grafiki na misje w Czarnorusi,
bo zauważyłem, że drzewa katują mi komputer.

Gizmous

Kapral

Kapral

PostN 02 sty, 2011 20:08

Ja sobie nie odpuściłem nagrywania frapsem. Ale ze względu na to, że pierwszy raz korzystam z tego programu nagrałem całe podejście do olszy i otoczenie jej ale nic więcej. A film zajmuje 12 Gb. Mogę nagrywać prawie zawsze tylko prosiłbym o wytłumaczenie jak w tym cholerstwie ustawić nieco mniejsze rozmiary tych plików albo jakiś alternatywny program.

Algrab

Generał

Generał

PostN 02 sty, 2011 20:20

Możesz dać half-size to i plik będzie w połowie mniejszy.
Albo nagrywać tylko najciekawsze momenty.
Obrazek

Jon

Generał

Generał

PostN 02 sty, 2011 21:55

Cienki, spróbuj "PROPER Vegatation Low", jest w "dozwolonych modach" serwera, w tym samym temacie co reszta addonów do gry na naszym serwerze.

Teoretycznie powinno poprawić Ci performance, podobnie jak patch 1.57, który wkrótce będzie na serwerze.
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

szOpman

Porucznik

Porucznik

PostN 02 sty, 2011 22:39

Tylko uważaj z tym half-size bo jak masz niskie ustawienia w grze to potem dupna jakość będzie...
Co do wielkości plików to przyzwyczaj się że musisz zawsze mieć te 100gb wolnego na porządny wieczór...

Gizmous

Kapral

Kapral

PostN 02 sty, 2011 23:58

Ustawianie mam wysokie ale dysk mały i szkoda na same filmiki tyle a jeszcze jak przy takim słabym necie miałbym to wrzucać gdzieś ...

rad

Porucznik

Porucznik

PostPn 03 sty, 2011 21:54

Half size skutkuje nagrywaniem w polowie rozdzielczosci gry. Czyli gdy gra chodzi w 1280x1024 film bedzie mial 640x512.

SiD

Major

Major

PostWt 04 sty, 2011 16:59

Fraps zgrywa ci do surowego AVI. Później to musisz skompresować jakimś kodekiem (najlepiej h.264) w jakimś programie do edycji wideo np. Virtual Dubem. Wówczas wielkość maleje drastycznie. Surowe dane usuwasz później, by zwolnić miejsce.

szOpman

Porucznik

Porucznik

PostWt 04 sty, 2011 23:32

Co nie zmienia faktu że podczas nagrywania miejsca trzeba mieć sporo... ;)

Algrab

Generał

Generał

PostŚr 05 sty, 2011 00:44

Co nie zmienia faktu że teraz 500GB dyski to już raczej nie luxus... ;-)
Obrazek

Jager

Major

Major

PostPt 07 sty, 2011 15:21

Bardzo fajnie sie grało wczoraj Drug Raida.Chyba jeszcze nigdy ta misja mi nie dostarczyła tylu wrażeń.Nie obyło się bez upadku morale gdy zginął na samym początku Szamanek..wykrwawił sie. Potem też Tedi i Gizmo niestety.Natomiast sorry ale Lost Package choć zapowiadał się na czaderską operację okazał się totalnym niewypałem. Może dziś np się uda...

Sgt.Wcisło

Chorąży

Chorąży

PostPt 07 sty, 2011 15:23

Ja chętnie dalej poćwicze latanie helką :spoko:

Maćko

Generał

Generał

PostPt 07 sty, 2011 15:40

Ja natomiast powiem, że wczorajsza gra w Komarovo Chemicals była miodna. Dawno tak dobrze mi się nie grało :)

A M249 rulez :E
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm

szOpman

Porucznik

Porucznik

PostSo 08 sty, 2011 12:40

Co do wczorajszej gry to wybaczcie, że wypadłem w środku i to akurat jak chyba nawet ktoś wołał medyka...
Niestety miałem krótką przerwę w dostawie prądu przez co coś mi się znowu z netem zwaliło i nie mogłem go potem postawić na nogi... -_-
Mam nadzieję, że nie wyrządziło to zbyt wielkich szkód w naszych szeregach...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dyskusje