Teraz jest Pn 23 cze, 2025 00:49

Spotkania A2

• Autor
  • Wiadomość

Exe

Major

Major

PostWt 18 paź, 2011 15:19

Uchylisz rąbka tajemnicy, czego konkretnie będzie dotyczyło spotkanie ?
Widocznie bug tak chciał.

Jon

Generał

Generał

PostWt 18 paź, 2011 15:47

Niech to będzie niespodzianka ;)
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Algrab

Generał

Generał

PostWt 18 paź, 2011 16:53

Tort i cukierki!!!
Obrazek

Czesiek

Porucznik

Porucznik

PostPt 21 paź, 2011 14:12

chłopy, dziewki i Ragnary xD dziś start o godzinie 20:10 addony mają być, chęci mają być i wy macie być :P czyli:
1-Czesiek
2-
Ostatnio edytowano Pt 21 paź, 2011 15:13 przez Czesiek, łącznie edytowano 1 raz
Wszystko słyszę i widzę, dlatego jestem głuchy i ślepy -.-
For Polisz Komiunity - realism is meter

http://www.facebook.com/pages/ACPL-Coop ... 2770904711

Jon

Generał

Generał

PostPt 21 paź, 2011 15:06

Meh. Ja to powinienem się raczej wpisywać kiedy mnie NIE będzie :P

Mamy fajne spore misje do zagrania. Damiana, Ghosta, Gustlika, Jona i jeśli Blackburnowi uda się naprawić - to i jego. Będzie w co grać :)

16-18 slotów, be there.
Ostatnio edytowano Pt 21 paź, 2011 17:11 przez Jon, łącznie edytowano 1 raz

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Ragnar

Chorąży

Chorąży

PostPt 21 paź, 2011 15:47

Ragnary będą!

Foka

Moderator

Moderator

PostPt 21 paź, 2011 16:01

Dziś to 18 mieliśmy dokończyć wczorajszą akcję ;)
Rule #2: Double tap!

Jon

Generał

Generał

PostPt 21 paź, 2011 16:04

To swoją drogą, chociaż Algrab mówi że opcja "persistent" chyba nie zadziałała i jest kiszka, tj zamknęło misję po naszym wyjściu :(

Jak coś można powtórzyć ją - zaczynając o 18 w następny czwartek :D

Albo mogę zrobić wariację gdzie zaczynami w górach, a kabel jest już rozwalony :D claymore'y na drodze.

Zastanawiam się nad dodaniem krótkofalówek dla 1iC i 2iC. Mogą być albo 343, albo 148. Co myślisz Foka?

(nie wiem jak to się ma do realiów)

~ Ronald Reagan

Foka

Moderator

Moderator

PostPt 21 paź, 2011 16:44

Jon napisał(a):Zastanawiam się nad dodaniem krótkofalówek dla 1iC i 2iC. Mogą być albo 343, albo 148. Co myślisz Foka?

No ta misja ma klimat właśnie dlatego, że jest realna, a nie "grywalna". Wtedy nie używali łączności osobistej.
Ale wszyscy powinni mieć mapy i kompasy. Mieli GPS, ale nie pamiętam ile - od 1 do 4. Tyle, że to była nowość i nie bardzo umieli go wykorzystać. No i mieli lotnicze mapy, dużo mniej dokładne od tego co mamy.

Jon

Generał

Generał

PostPt 21 paź, 2011 17:00

Ok :)

~ Ronald Reagan

Algrab

Generał

Generał

PostPt 21 paź, 2011 17:03

Tego persistenta to nie dam głowy czy nie działa, trzeba wejść o 18stej i sprawdzić
Obrazek

Foka

Moderator

Moderator

PostPt 21 paź, 2011 17:24

A, i co do wczoraj... Idzie 8-osobowy parol, łapiemy osłonę, chwila postoju. Wyciągam lornetkę, rozglądam się... Odkładam lornetkę, patrzę... 6 innych osób rozgląda się przez lornetki, z czego 4 patrzą w ten sam punkt.

WTF?

Od obserwacji jest dowódca, jego zastępca i/lub osoba wyznaczona. Prosiłbym, żeby takie akcje się nie powtarzały. Bez polecenia żołnierz może paść w obronie okrężnej i obserwować. O inne czynności ma pytać :P

Blackburn

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 21 paź, 2011 17:28

Ja zobacze czy będę miał dostęp do komputera brata. ale na 50 % nie

itan

Chorąży

Chorąży

PostPt 21 paź, 2011 17:51

Jon napisał(a):To swoją drogą, chociaż Algrab mówi że opcja "persistent" chyba nie zadziałała i jest kiszka, tj zamknęło misję po naszym wyjściu :(

Jak coś można powtórzyć ją - zaczynając o 18 w następny czwartek :D

Albo mogę zrobić wariację gdzie zaczynami w górach, a kabel jest już rozwalony :D claymore'y na drodze.

Zastanawiam się nad dodaniem krótkofalówek dla 1iC i 2iC. Mogą być albo 343, albo 148. Co myślisz Foka?

Kryptonim Bravo Two Zero, 1993 Andy McNab napisał(a):Zabieramy oczywiście radiostację do łączności z bazą w Arabii Saudyjskiej. Jedna powinna wystarczyć, bo
przez cały czas będziemy działać w jednej grupie, a zresztą musimy ograniczyć ilość sprzętu, bo więcej po
prostu nie da się wziąć. Zabieramy też cztery sztuki TACBE — automatycznych nadajników krótkiego
zasięgu. Lepiej byłoby mieć osiem, po jednym dla każdego, ale tylu nie ma w magazynie. TACBE to bardzo
przemyślny sprzęt. Nadaje dwa rodzaje sygnałów. W trybie automatycznym służy jako namiernik do naprowadzania
samolotów, co — jak opowiedziałem chłopakom — może powodować różne zabawne
konsekwencje.
[...] W innym trybie pracy TACBE funkcjonuje jako zwykły radiotelefon, tylko że ma stosunkowo niewielki
zasięg. Działa mniej więcej w zasięgu wzroku, co jednak wystarcza, by porozumieć się z załogą samolotu.
Najważniejsze, że za pomocą TACBE można nawiązać łączność z systemem AWACS, który stale
monitoruje stosowne pasmo fal radiowych i reaguje w ciągu piętnastu sekund. Nie muszę dodawać, że miało
to kolosalne znaczenie psychologiczne. Dość uruchomić nadajnik i zaraz odzywa się operator AWACS.
Wada TACBE polegała na tym, że łatwo je namierzyć, co oznaczało, że nieprzyjaciel mógł natychmiast
ustalić naszą pozycję. Z tego powodu TACBE używa się w sytuacjach skrajnych, wtedy gdy trzeba się
natychmiast ewakuować albo wezwać wsparcie z powietrza.
Mieliśmy w swym wyposażeniu jeszcze jeden typ radia, tak zwany simplex, działający na mniej więcej
podobnej zasadzie, jak TACBE, ale na innej częstotliwości i w promieniu tylko jednego kilometra. Simplex
służy do łączności ze śmigłowcem. Za jego pomocą można maszynę skierować na określone lądowisko.
Nadajnik ma niewielką moc, przeto jest praktycznie niewykrywalny przez służby pełengacyjne.

Nie mamy zadnego wsparcia, takze nie potrzebujemy, chyba, aby do realiow dac 343, no ale po co dodatkowe kilogramy. Jednak sugeruje dodanie opcji save, jako, ze to Milsim na przynajmniej 7 godzin.

szajder

Chorąży

Chorąży

PostN 23 paź, 2011 16:12

Uwaga, panowie!
Naszła mnie myśl żeby zrobić np. na VTS'ie misję PVP, nawet najprostszy scenariusz (zasadzka, atak/obrona budynku). Czy ktokolwiek byłby chętny na taką zabawę? Zawsze to odskocznia od AI i sprawdzenie siebie naprzeciwko żywego gracza :)
Lista chętnych:
1. Szajder
2.
3.
4.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dyskusje