Panie mustangu weszliśmy, a nawet przeszliśmy.
Jak dla mnie misja super, na początku sporo akcji np. w postaci najazdu wrogich sił pancernych (łącznie odstrzeliliśmy chyba 3xT55 i 1xBRDM), potem powolne czyszczenie podczas którego nie raz kule świszczały mi tuż nad wychyloną z włazu głową, a na koniec lawirowanie po mieście z dzikim AI na kierowcy w poszukiwaniu ostatnich punktów oporu... cud, miód i orzeszki.
A wszystko okraszone oczywiście hektolitrami łez śmiechu, które w tzw. międzyczasie wylaliśmy z Psycho w naszym T72.
Jedynymi mankamentami było, jak zauważyłem siedząc na zewnątrz, niestety czasem przesadne rozluźnienie wśród ludzi, co z kolei rozwalało organizację i sprawne działanie drużyn (wiem, że zaraz ktoś i nas o to oskarży ale będąc w czołgu z ogarniętą załogą, każdy wiedział co ma robić i w niczym nie umniejszało to naszej wartości bojowej. poza tym przydatną umiejętnością jest wyczucie kiedy trzeba się zamknąć, skupić i wziąć do roboty).
Ostatnim i chyba najbardziej dokuczliwym problemem był pewien bug (może komuś też się przytrafił).
Mianowicie kilkakrotnie podczas gry (wtedy gdy wychodziłem z serwera) wszystko wokoło stawało mi w miejscu (jak gdyby serwer padł), przy czym ja, zachowując możliwość ruchu, byłem wciąż poprawnie animowany u innych.
Co ciekawe na 100% nie miało to nic wspólnego z łączem, żadnego laga, nic w tym guście (w pewnym momencie lekkie desynchro ale przeszło).
Wychodząc tylko do lobby i wracając misja nie chciała mi się załadować (stawało na pobieraniu 0/0 kb), wychodząc do listy serwerów czasami się udawało ale czasami po załadowaniu miałem przed sobą normalny ekran (widzę czołg, lufa się rusza), ale na wierzchu pojawiało się znowu półprzeźroczyste lobby z listą graczy, ruchomym kursorem i dającym się kliknąć 'ok' 'anuluj' co oczywiście żadnego efektu nie przynosiło.
Ostatecznie byłem zmuszony robić restart całej gry co przynosiło różny efekt (od 5 min spokoju koło Prigorodek do 1,5h jak pod koniec misji).
Jakieś pomysły? Obciążenie komputera, czy może jakieś dziadostwo w misji, które wykrzaczało akurat mi w ten sposób?