Teraz jest So 06 wrz, 2025 13:50

Wrażenia z pola bitwy - dyskusja

• Autor
  • Wiadomość

wynarator

Kapral

Kapral

PostPn 20 sie, 2012 14:06

@szopman, gratuluję spostrzegawczości i umiejętności przewidywania przyszłości (nawet się rymuje).

Historia czołgu Dimitri:
1. Bla bla jedziemy
2. Przed nami, na skraju mgły wyłazi cały patrol (w tym z RPGami na plecach).
3. Próbuję identyfikować przez optykę czołgu. Nie udaje mi się, za słaba widoczność.
4. Kontaktuję się z Jonem, pytam czy na zachód od nas znajdują się nasze jednostki.
5. Dokładnie w momencie gdy otrzymuję odpowiedź "Nie, przed wami nikogo nie ma" patrol piechoty kładzie się na glebę i zaczyna do nas strzelać, zza ich pleców wyjeżdża jakiś pojazd (nie zidentyfikowałem, bo był w krzakach i za górką) oddaje do nas jeden strzał i się wycofuje.
6. Likwidujemy patrol, zajmujemy pozycję obronną w oczekiwaniu aby pojazd wroga się wychylił.
7. Dostajemy RPGa od "sprzymierzonego AI" (dostaliśmy w dupsko).

Zastanawiam się, czy jest to możliwe że strzelali do wrogiego pojazdu który był przed nami traktując nas jak powietrze? Chyba aż takie głupie AI nie jest.

Szopman, jeżeli następnym razem zginiesz z powodu jakiegoś buga w grze, to także podam w wątpliwość Twoje umiejętności :cmok1:
Obrazek

rayan2134

Cywil

Cywil

PostPn 20 sie, 2012 15:00

Wieczór zaje*sty. Świetna zabawa a do tego jeszcze 11 zniszczonych czołgów abramsem ^^.

Algrab

Generał

Generał

PostPn 20 sie, 2012 17:58

wynarator napisał(a):7. Dostajemy RPGa od "sprzymierzonego AI" (dostaliśmy w dupsko).

Ten punkt znam z autopsji, jeszcze z patcha 1.60 i albo misjonarz wstawił tam niewidzialną mine AT lub inną niespodziankę, albo coś jest w misji ewidentnie zwalone. Bo ten czołg regularnie tam "sam" wybucha i trzeba sie przesiadać na sloty czołgu AI.
Obrazek

Jon

Generał

Generał

PostPn 20 sie, 2012 19:49

Pozwolę sobie zacytować ;)

Obrazek

Wieczór wczorajszy (nie licząc misji CPA) i wcześniejszy (z Niemieckim Patrolem) - znakomite. Dzięki panowie, bo i klimat właściwy, i zabawa.
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Mustang185

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 20 sie, 2012 20:17

No i frekwencja się poprawiła odpowiednio. Można grać nawet duże misje.

wynarator

Kapral

Kapral

PostPn 20 sie, 2012 23:01

Bardzo mi się podobało, dziękuję wszystkim za doskonałą współpracę, przepraszam za wszelkie niemiłe słowa ale to w ferworze walki ;) Mam nadzieję, że dobrze się bawiliście.
Obrazek

Valduś

Chorąży

Chorąży

PostWt 21 sie, 2012 00:13

Wieczór zarąbisty, oprócz ostatniej misji z Ultra-Omega-Epic Low FPS'em.

Rayanku, co do twojego dowodzenia, to radziłbym używać bardziej lakonicznego języka np. "Jedynka, tu trójka, Roman padł" aniżeli "Jedynka, tu trójka, Roman będąc przy nas wychylił się na ostrzał mówiąc, że tu nikogo nie ma i akurat w tym momencie dostał strzał w głowę".

Taka tam rada na przyszłość :)

Jasina

Porucznik

Porucznik

PostSo 25 sie, 2012 09:15

Z pamiętnika sił powietrznych US Army:

1. I robimy nalot na tereny Rzeszy. Naszym celem są dwa mosty. Nareszcie, czas im odpłacić za całą Europę.
2. Startujemy ale na lotnisku panuje ogólny burdel, dla wielu był to pierwszy lot za sterami B-17 więc zrozumiałe że się bali.
3. No i wpadamy pod szkopskie AA i od razu ktoś pada - najpierw silnik nr 2 a potem walnął o glebę.
4. Jesteśmy nad celem ale zestrzelili dowódcę, a według naszej eskorty Niemcy mają te odrzutowe messerszmity. Nic nie widać - bomby zrzucamy "na czuja" w nadziei że trafimy.
5. Niestety nie miałem szczęścia i mnie zestrzelili. Jadę do jakiegoś obozu jenieckiego. Szlag by to.

I teraz o zajmowaniu mostów:

Najpierw podczas podejścia do zabudowań dostajemy w plecy. Potem Szajder prowadzi nas do złego mostu, a potem ginę śmiercią dziwną/głupią - patrze Roman nie żyje to lecę o tym powiedzieć, biegnę tak ze 2 metry od Szajdera i nagle padam martwy. I co to było?
nick w grze: Jasina
kanał na YouTube: http://www.youtube.com/user/Jasina85

Mustang185

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 25 sie, 2012 09:35

Hehe, dzielni chłopcy z bombowców nie trafili w żaden most, za to cała południowa strona miasta zniknęła :spoko:

Jon

Generał

Generał

PostSo 25 sie, 2012 10:00

Wczoraj pozostawiło niedosyt.

Na pierwszą "lądową" misję się nie wyrobiłem i ominęła mnie większość akcji, poza tym mam uczulenie na czołgi jeżdżace po górach (zwłaszcza gdy owe czołgi wymiatają wszystko przed piechotą, a dobiegając na miejsce spóźniony takie miałem wrażenie, gdy Sherman kosił cele jeszcze daleko przed piechotą - dlatego właśnie naciskam, by trzymać czołgi na płaskim, gdzie będą mogły bezpośrednio wspierać piechotę a nikt nie będzie pokrzywdzony znaczną przewagą nad wszystkimi innymi). Całości dopełniła tajemnicza interwencja sił obcych\wyższych\buga, która zjadła połowę graczy.

Jako druga bodaj grana była misja Klima. Najpierw problemy techniczne i organizacyjne, później start i początek wyjątkowo po łebkach. Jeden z dowódców uznał, że najlepszą osłonę daje puste pole, drugi zaś nie skumał rozkazu i zbłądził. Efekty były zwyczajnie słabe, i chociaż niby miasto zajęliśmy, z tej mimo wszystko fajnej misji nie wyniosłem za dobrych wrażeń...

Trzecia w końcu była moja surowizna jeszcze i mimo, że Gieroj omyłkowo zastrzelił Ragnara, to była to wg. mnie jedyna w miarę udana misja wieczoru... a szkoda.

Dlatego dziś chcę "rewanż". Be there.
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Jasina

Porucznik

Porucznik

PostSo 25 sie, 2012 10:10

Mustang185 napisał(a):Hehe, dzielni chłopcy z bombowców nie trafili w żaden most, za to cała południowa strona miasta zniknęła :spoko:

Jasina napisał(a):Nic nie widać - bomby zrzucamy "na czuja" w nadziei że trafimy.

Czy trzeba coś dodawać?
nick w grze: Jasina
kanał na YouTube: http://www.youtube.com/user/Jasina85

Algrab

Generał

Generał

PostSo 25 sie, 2012 10:33

A ja nie widze problemu żeby czołg jadący przede mną wykosił większość wroga. Przynajmniej nie zgine szarżując przez otwarte pole, tylko przyjde na gotowe ciesząc sie jak to nasz czołg sobie poradził.
A gonitwa za fragiem jest dobra na publicu, tutaj jest to słabe.
Poza tym tankowi można utrudnić życie jak w misji Klima.

Be there.
Obrazek

krejzy

Chorąży

Chorąży

PostSo 25 sie, 2012 11:05

@Mustang zachodni most został zniszczony - w chwili wolnej zamieszcze kilka pamiatek z pola bitwy jako dowod

ps.
mnie niestety 200m przed wschodnim zestrzelili, ale i tak bym nie trafil bombkami w niego :>

Pyjter

Porucznik

Porucznik

PostSo 25 sie, 2012 11:06

W Tunezji alianci nie umieli zająć jakiejś strategicznej góry, w końcu z piechotą pojechały dwa czołgi, po rozbiciu niemieckiej obrony ich generał też mówił, że tak się nie walczy :twisted:

Mustang185

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 25 sie, 2012 11:26

Dlatego właśnie misja z samolotami jest '4fun' - brak celowników bombowych utrudnia trafienie.

A co do Sucker Puncha, to spokojnie, w wersji 11 czołg nie będzie miał tak kolorowo ;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dyskusje