Teraz jest So 06 wrz, 2025 11:41

Wrażenia z pola bitwy - dyskusja

• Autor
  • Wiadomość

4teLL

Porucznik

Porucznik

PostN 02 wrz, 2012 13:16

Mustang wstaw AI z baz jakiś skrypt który każe im strzelać do każdego kto wejdzie na teren bazy i nie należy do danej strony konfliktu (cywile) bo jak to jest, że byli tam wartownicy a cywile sobie biegali po bazie?

Mustang185

Pułkownik

Pułkownik

PostN 02 wrz, 2012 15:28

Obrazek

Hunter47PL

Szeregowy

Szeregowy

PostN 02 wrz, 2012 16:01

Wydaje mi się że pomysł z pościgami byłby epicki :spoko:

Blackburn

Pułkownik

Pułkownik

PostN 02 wrz, 2012 16:22

Jon napisał(a):Sorry, ale to jest nieporozumienie, naszą bazę zobaczy każdy kto zajedzie w tamten rejon (dupa a nie partyzanci), a jednorazowa śmierć oddziału kończy dla nich zabawę, bo po prostu nie ma czym walczyć. Dostanie się do handlarzy może być trudne, nie wiadomo gdzie ich szukać ani na ile należy przy tym obawiać się redfor i blufor. IMO pomysł z handlarzami nietrafiony, chyba, że załatwisz komunikację z nimi dla każdej ze stron (mam pewien pomysł).

Nie każdy handlarz bronią ogłasza się w codziennej prasie. Trzeba nawiązywać kontakty, co było założeniem misji.
My z Ragnarem tez mieliśmy bazówkę widoczną z kilometra dlatego prenosilismy sprzęt w inne miejsca i do pojazdów.

Uwagi Cześka bardzo słuszne, ale nie oszukujmy się, mogliscie dopiero organizować partyzantkę, dlatego tak słabo z bronią "specjalistyczną". Apropo zmiany ubrań - bardzo dobry pomysł.

Tak podsumowując. Wyraźnie strony nie zrozumiały przesłania briefingu, który opisywał, że granica przebiega przez śrdek strefy i tam koncentruje się działalnośc obu stron. To nie missionmaker zawinił, tylko sposób rozegrania misji przez dowódców, którzy zamiast patrolować granice, zapuszczali się kilka kilometrów w teren przeciwnika. Co najlepsze, jeżdżąc z Ragnarem dziwiliśmy się, że na głównej drodze nie było wojaków pilnujących swojego terytorium.

Ragnar

Chorąży

Chorąży

PostN 02 wrz, 2012 22:47

Obrazek
Nic dodać nic ująć.

Algrab

Generał

Generał

PostPn 03 wrz, 2012 07:21

nie wiem czemu ale w ta misje grało mi sie fatalnie
przez pore dnia?? nie widziałem praktycznie nic po obróceniu się na W, a misja polegała głównie na patrzeniu sie na W

poza tym team I44 przygotował nowe wyspy ale nie, my na złość dalej będziemy grać na Czarnorusi.
my wiemy lepiej.
:twisted:
Obrazek

Jon

Generał

Generał

PostPn 03 wrz, 2012 08:49

Jak się ma źle ustawiony kontrast albo źle ustawione PE, to właśnie takie są efekty. Jakoś NIKT z pozostałych ~16 osób na serwerze na to nie narzekał i dał radę walczyć (włączając w to mnie), mimo że też Armowe słońce (i tym sam HDR) dawał nam po oczach. Mamy wiecznie w grać misje o 12 w południe, bo tylko tak jest wygodnie?

Ragnar czy Roman mają na co narzekać, bo przywaliły w nich bugi - czy to Army, czy I44. Ciebie rozwaliły najwyraźniej kiepskie ustawienia grafy.

A pora dnia to była raptem 17.00 na początku Lipca...

Misje nie robią się w 1 dzień, możesz być pewien, że na nowych wynalazkach też zagramy i to szybko. Niemniej starałem się by misja była dopracowana, grywalna, wymagająca i fajna i z tego co mówiła większość osób - taka była, i było fajnie. Ba - dla mnie nawet bardzo fajnie.

Grało mi się znakomicie, widziałem że ludzie się wczuli i dali czadu wobec niełatwego zadania. A to cieszy, i żałuję tylko, że nie udało nam się zagrać drugiej równie dobrej misji.

PS: Śmierć Ragnara była sponsorowana przez Arigato Defence Script.
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Algrab

Generał

Generał

PostPn 03 wrz, 2012 09:35

A to dziwne, ustawien grafiki nie tykałem od niepamiętnych czasów, a po instalacji patcha 1.62 specjalnie zajrzałem do arma2.cfg czy ATOC=0 i ATOC=0
Obrazek

Hunter47PL

Szeregowy

Szeregowy

PostPn 03 wrz, 2012 15:40

Mi tam się zawaliście grało na twojej misji Jon, chociaż siedziałem w czołgu :)

Jon

Generał

Generał

PostPn 03 wrz, 2012 16:33

Cieszę się :) Mam nadzieję, że reszta tych co się jeszcze nie wyraziła ma podobne zdanie. Wkrótce więcej misji, zarówno na ACE jak i na Inwazję.

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Hunter47PL

Szeregowy

Szeregowy

PostPn 03 wrz, 2012 17:32

Jon a miałbym prośbę czy jeszcze w przyszłości niedalekiej będą jakieś szkolenia bo tak trochę głupio czegoś nie wiedzieć a filmik to nie to samo co praktyka :)

Jon

Generał

Generał

PostPn 03 wrz, 2012 18:12

Jak już wspominałem, jak tylko uporamy się z update strony\forum, to będą.

~ Ronald Reagan

Hunter47PL

Szeregowy

Szeregowy

PostPn 03 wrz, 2012 18:24

To fajnie :)

gustlik

Porucznik

Porucznik

PostPn 03 wrz, 2012 23:08

Dziś mimo że było nas trochę mało to i tak się grało bardzo fajnie. W pierwszej misji strat zero, w drugiej niestety jedna a w trzeciej już szkoda gadać. Pierwsze dwie misje które graliśmy uważam techniczne za grywalne aczkolwiek zdziwiłem się gdy zobaczyłem jak kaliber 12,7mm obrócił dom w gruzowisko. No i land rover zaparkowany w słupie energetycznym.

Blackburn

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 04 wrz, 2012 08:05

gustlik napisał(a): zdziwiłem się gdy zobaczyłem jak kaliber 12,7mm obrócił dom w gruzowisko

Ja za pierwszym razem też się zdziwiłem.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dyskusje