Teraz jest Cz 19 cze, 2025 23:10

Problem z resetem Komputera/ Witam wszystkich

Tematy nie pasujące do żadnych powyższych kategorii.
  • Autor
  • Wiadomość

Wilczor

Cywil

Cywil

Problem z resetem Komputera/ Witam wszystkich

PostSo 20 lis, 2004 11:47

Witam.
Mam na imie Tomasz pochodze z Opola. Mam 15 lat. Od dłuższego czasu obserwuje to świetne forum poświęcone świetnej grze jaką jest OFP.

A co do problemu to występuje umnie reset komputera gdy uruchamiam OFP. Najczęśćiej gdy wczytuje się gra lub w brefingu. Ostatnio zamieniłem się z kumplem grafiką i jest to samo. Komputer resetuje się również przy Ił-2 i w trakcie uruchamiania komputera gdy wczytuje się winda (mam XP)
Mój config: Duron 1.2Ghz / 384MBram/GF 2 32MB(przed zamianą miałem 64)

Proszę o pomoc
Pozdrawiam
Ostatnio edytowano So 20 lis, 2004 11:55 przez Wilczor, łącznie edytowano 1 raz

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 20 lis, 2004 11:55

Może zmień sterowniki karty graficznej? Przypomnij sobie co zmieniałeś zanim zaczeły się te restarty (w hardware lub software).

BTW To raczej pytanie na forum dotyczące hardware'u, bo z tego co piszesz to przyczyną nie jest OFP (restart kompa następuje też przy innej grze, a przedewszystkim po uruchomieniu).

Wilczor

Cywil

Cywil

PostSo 20 lis, 2004 12:00

Zastanawaim się czy przyczyną może być zasialcz. Bo kupiłem karte dźwiękową(miałem zintergrowaną tylko troche się sypła), HUB USB(port USB) I zasilacz może niedomagać. Czy to może być przyczyną??

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 20 lis, 2004 12:17

Wilczor napisał(a):Zastanawaim się czy przyczyną może być zasialcz. Bo kupiłem karte dźwiękową(miałem zintergrowaną tylko troche się sypła), HUB USB(port USB) I zasilacz może niedomagać. Czy to może być przyczyną??

Na moją wiedzę na temat hardware'u tak. Chyba objawem niewstarczającego zasilania jest właśnie reset.

Quabec

Generał

Generał

PostSo 20 lis, 2004 13:09

Przeniosłem do offtopiku

A co do tematu: To ja na swojej płycie głównej mam zintegrowaną dźwiękówke AC 97 i jak jej używałemmiałem podobne problemy. Kupiłem jakąś tanią dźwiękówke tą ac 97 w BIOSie zrobiłem na disabled i wszystko działa :] Jak używasz zintegorwanej to ją zablokuj w biosie i zobacz cy dalej wystepują takie problemy :]
Quabec

Eversmann

Chorąży

Chorąży

PostSo 20 lis, 2004 13:43

Jaka masz wersje OFP i czy masz plytke z OFP w napedzie ,bo pamietam ze jak jej nie bylo to sie komp restartowal po 2 minutach gry ,druga sprawa co do windy zainstaluj sobie service pack 2 z www.microsof.com.pl najpierw sciagnij potem przejdz do trybu awaryjnego przez uruchom->msconfig->boot.ini->zaznacz /safeboot ,zrestartuj kompa wlaczy Ci sie tryb awaryjny ,zainstaluj pod nim ServicePack2 wejdz jeszzce raz uruchom->msconfig->boot.ini->ODZNACZ /safeboot i restart ,wszystko powinno byc cacy

Rowniez powodem moga byc wadliwe pamieci ram ,pozycz od kogos i wyjmij stare i wloz pozyczone ,jesli masz plombe to do serwisu
Medale są fajne, ale lepsze do nich jest posiadanie pod koniec dnia wszystkich części swojego ciała w całości oraz przyjaciół w komplecie.
Obrazek

Jerry

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 20 lis, 2004 13:52

Wadliwy zasilacz, na 90% Pozostałe 10 to podkręcony procesor lub/i karta graficzna.
Obrazek

Marshal

Major

Major

PostSo 20 lis, 2004 14:06

A masz oryginalną wersję gry ? :>
Obrazek

Wilczor

Cywil

Cywil

PostSo 20 lis, 2004 14:48

Marshal To nie jedyna gra na której mi się komp wiesza. A jeżeli chcesz wiedzieć czy mam orginała to odpowiedź brzmi TAK edycję platynową za 49zł.
Niedawno wyskoczyło mi coś takiego(wc czasie uruchamiania kompa).

POJAWIł SIĂŠ PROBLEM I SYSTEM WINDOWS ZOSTANIE ZAMKNIETY ABY ZAPOBIEC USZKODZENIU KOMPUTERA
DRUIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
JEżELI PORAZ PIERWSZY WIDZISZ EKRAN BłĂŠDU STOP, PONOWNIE URUCHOM KOMPUTER. JEżELI TEN EKARAN POJAWIł SIĂŠ PONOWNIE WYKONAJ NASTĂŠPUJ¡CE KROKI.
JEżELI JEST TO NOIWA INSTALACJA POPRO¦ PRODUCENTASPRZĂŠTU LUB OPROGRAMOWANIA O WSZELKIE AKTUALIZACJE DLA SYSTEMU WINDOWS KTĂ“RE MOGłU BYC POTRZEBNE.
JEżELI BłÂˇD SIĂŠ POWTARZA, WYłÂˇCZ LUB USUĂ‘ WSZELI NOWO ZAINSTALOWANY SPRZĂŠT I OPROGRAMOWANIE WYłÂˇCZ OPCJĂŠ PAMIĂŠCI BIOS TAKIE JAK: BUFOROWANIE I PRZESEANIANIE(pierwsze E z ^ takim daszkiem)
JEżELI DO USUNIĂŠCIA LUB WYLECZENIA SKłADNIKĂ“W MUSISZ UżYÆ TRYBU AWARYJNEGO, PONOWNIE URUCHOM KOMPUTER, NACI¦NIJ KLAWISZ F8, ABY WY¦WIETLIÆ ZAAWANSOWANEOPCJE STARTOWE, A NASTĂŠPNIE WYBRZEż OPCJĂŠ TRYB AWARYJNY
INFORMACJE TECHNICZNE:
***STOP: 0x000000d1(0x80000000,0x00000002,0x00000001,0xF766485)
***ACPI.SYS-ADRESS F7664805 BASE AT F765B000, DATESTAMP 3B7D8550.

to wszystko jest na niebieskim tle
troche tego dużo ale po-1 nie mam zainstalowanego sprzety
po-2 robi mi się to już któryś z kolei raz.
po-3 nie podkręcałem grafy ani procka
a po uruchomnieniu kompa pojawia się komunikat: SYSTEM WINDOWS ODZYSKAł SPRAWNO¦Æ PO POWAżNYM BłĂŠDZIE.
POMOCy :beksa:

Remcio

Major

Major

PostSo 20 lis, 2004 15:47

A może masz jakieś wirusisko...
Obrazek

Przemo_212

Major

Major

PostSo 20 lis, 2004 15:59

wiem co miałem też takie coś, nie wiedziałem co z tym zrobić bo nawet nie pokazywało mi pulpitu, ale zrobiłem formata C, i przeskanowałem wszystkie dyski, miałem wira na wszystkich partycjach i wszystkie partycje musiałem sformatować :] spróbuj :D
Obrazek

Jon

Generał

Generał

PostSo 20 lis, 2004 16:06

Może nie trzeba się posuwać do aż tak drastycznych środków?

Po 1: Skan antyvirem.
Po 2: Defragmentacja dysku?
Po 3: Jak nic nie pomoże [łącznie z ręcznym wywalaniem wirusów], to format C:\ i reinstall Windowsa.
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Rots

Kapral

Kapral

PostSo 20 lis, 2004 16:08

DRUIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

Może nie będe opisywał co ten błąd oznacza bo to nader skomplikowane, ale najczęstszą przyczyną jego występowania jest wadliwy sterownik sprzętu, konflikt sprzętowy, za stary BIOS, lub przetaktowany procesor. Jeżeli chcesz więcej szczegółów na ten temat, to zajrzyj do Podglądu zdarzeń w Panelu sterowania.

Eversmann

Chorąży

Chorąży

PostSo 20 lis, 2004 16:20

a ja obstaje przy wadliwej pamieci ram
Medale są fajne, ale lepsze do nich jest posiadanie pod koniec dnia wszystkich części swojego ciała w całości oraz przyjaciół w komplecie.
Obrazek

Wilczor

Cywil

Cywil

PostSo 20 lis, 2004 16:21

BIOS mam stary. Nieaktualizowałem go od kupna czyli w 1.VII.02. A tak wogule jak go zaktualizować??
Następna strona

Powrót do Off-topic