Teraz jest Pn 23 cze, 2025 15:13

Iraqi AK-47

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Rainbow

Iraqi AK-47

PostŚr 22 gru, 2004 23:45

Obrazek
Obrazek

Miles Teg wydał kałasza (po raz który to) jednak w wersji Irackiej. Model niewiele się różniący od swoich powszedników, ma jednak lekko zmieniony kamuflaż lufy, wciąż jest to jednak ten sam AK-47 :)

Link do addonu

SiD

Major

Major

PostCz 23 gru, 2004 03:18

Drewniana rączka taktyczna ma być "tradycyjnym irackim AK" ? To bardziej rumuński kałasz niżeli izraelski (o ile wogóle izrael ma jakąś charakterystyczną dla tego regionu wersje kałasznikova)

MatKat

Chorąży

Chorąży

PostCz 23 gru, 2004 10:20

Kolejny kałasz... heh... Ile ich już jest?

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 23 gru, 2004 12:12

SiD napisał(a):Drewniana rączka taktyczna ma być "tradycyjnym irackim AK" ? To bardziej rumuński kałasz niżeli izraelski (o ile wogóle izrael ma jakąś charakterystyczną dla tego regionu wersje kałasznikova)

Bo to jest rumuński AKM. Irak zakupił dwie partie tej broni zanim uruchomił licencyjną produkcję jugosłowiańskich M-70B.

offtime

Pułkownik

Pułkownik

Re: Iraqi AK-47

PostCz 23 gru, 2004 12:31

Rainbow napisał(a):http://www.idfsquad.com/downloads/miles ... i_ak_1.jpg
http://www.idfsquad.com/downloads/miles ... aqiAk1.jpg

Miles Teg wydał kałasza (po raz który to) jednak w wersji Irackiej. Model niewiele się różniący od swoich powszedników, ma jednak lekko zmieniony kamuflaż lufy, wciąż jest to jednak ten sam AK-47 :)

Link do addonu

od kiedy zalozyles ten topic zastanawiam sie co to jest ten kamuflaż lufy, wez mnie oswiec bo normalnie zasmuca mnie moja niewiedza.... :]

Rainbow

PostCz 23 gru, 2004 12:47

Ja tylko tłumacze to co autor tego addonu napisał i jak zwykle 2 zdania od siebie :)

Jon

Generał

Generał

PostCz 23 gru, 2004 13:26

A skąd można ściągnąć "Ten sam AK-47"? ;] Bo ten AK wygląda spoko, tylko ta rączką... więc pytam, skąd mogę ściągnąć zwykłego AK-47 od tego kolesia? ;]
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

offtime

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 23 gru, 2004 21:28

Rainbow napisał(a):Ja tylko tłumacze to co autor tego addonu napisał i jak zwykle 2 zdania od siebie :)

zmontuj sobie stronke z newsami i sobie tam tlumacz te glupoty
zreszta jak widac tlumaczenie Ci tez nie idzie wiec moze lepiej tylko obrazki wrzucaj...

Rainbow

PostPt 24 gru, 2004 14:48

Jeżeli ci się nie podoba to co pisze zignoruj to a nie rzucaj się jak jakiś nawiedzony bo opis ci się nie podoba. Jak umiesz lepiej to sam tłumacz a nie tylko krytykować potrwafisz.

offtime

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 24 gru, 2004 15:09

Rainbow napisał(a):Jeżeli ci się nie podoba to co pisze zignoruj to a nie rzucaj się jak jakiś nawiedzony bo opis ci się nie podoba. Jak umiesz lepiej to sam tłumacz a nie tylko krytykować potrwafisz.

pisze sobie na tym forum tak samo jak i Ty, jesli cos w jakims temacie mi sie nie podoba to mam prawo to skomentowac :)
nie podoba mi sie Twoj styl tlumaczenia, jest do bani i wogole nie adekwatny to resci jaka chcial przekazac autor tlumaczonego posta :)
i co mi zrobisz ?
przetlumacz mnie na angielski, bedzie zabawnie, z Twoimi umiejetnosciami ;-)

Wysłany 24 Gru 2004, 14:11:

a i jeszcze taka mala uwaga ;-)
jesli cos piszesz na publicznym forum, pamietaj ze publika bedzie to komentowac ;-)

Smacznej kolacji wigilijnej, mnóstwa prezętów i...
Wesolych ¦wiat ;-)

zwojek

Chorąży

Chorąży

PostPt 24 gru, 2004 19:24

:spoko: Ty za to offtime mógłbyś poćwiczyć polską ortografię, a nie czepiać się jak koleś pisze po angielsku, jw. napisałeś to publiczne forum, więc publika komentuje i Ciebie, Wesołych ¦wiąt :)

offtime

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 24 gru, 2004 20:18

zwojek napisał(a)::spoko: Ty za to offtime mógłbyś poćwiczyć polską ortografię, a nie czepiać się jak koleś pisze po angielsku, jw. napisałeś to publiczne forum, więc publika komentuje i Ciebie, Wesołych ¦wiąt :)

ortografia to inna para kaloszy, istnieje cos takiego jak dysortografia i komentowanie bledow ort jest wedlug netykiety zwyczajnie ponizej pasa ;-)
za to tlumaczenie z obcego jezyka bez zachowania sensu wypowiedzi (kamuflaz lufy :D ) - na to zaden psycholog jeszcze nie wymyslil usprawiedliwienia ;-)

ilekroc czytam o tym kamuflarzu lufy to malo z krzesla nie spadne :twisted:

Przemo_212

Major

Major

PostPt 24 gru, 2004 22:22

zastanawiam sie co to jest ten kamuflaż lufy

Oto M16, w wersji z kamuflażem lufy:
Obrazek
A tu M16 bez kamuflażu :]
Obrazek
Zdjęcia pobrane z ofp.bmj
Obrazek

Arika

Major

Major

PostPt 24 gru, 2004 22:30

Nie wiwm czym się różni wersja pierwsza od drugiej oprócz tego żze na drugiej wersji jest bliżej niezidentyfikowany obiekt przypominający kondom koloru żołtego (zapewne banany) :twisted:

A co do broni Vilassa to przedstawionemu tu kałaszkowi trudno będzie dorównać dla poziomu Vilassa

zwojek

Chorąży

Chorąży

PostSo 25 gru, 2004 11:18

Masz rację Arika, mi osobiście podobają się kałachy te z ostatnio przedstawionych na ofp.bmj.pl screenów Irackiej piechoty, mają specyficzny kształt.
Następna strona

Powrót do Operation Flashpoint