Teraz jest Pn 23 cze, 2025 14:43

Kolejna kampania!

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 28 gru, 2004 18:06

Nie ma scenariusza? :? To skąd w ogóle wziął się pomysł robienia kampanii? To trochę tak jakby zacząć budować dom od dachu...

Arika

Major

Major

PostWt 28 gru, 2004 18:22

A czy mozna wiedzieć o czym są pierwsze już skończone misje. Może ich opis rzuci trochę światła na kampanię.

Poncho

Chorąży

Chorąży

PostWt 28 gru, 2004 18:51

Dobrze to ująłeś Aldi :spoko:

Berna

PostWt 28 gru, 2004 21:43

Na podstawie, żadnych szacunków aldi... przykro mi to powiedzieć ale ta kampania niema nawet scenariusza.
Wiem, że to najczęściej oznacza upadek kampanii ale postaramy się jakoś to dociągnąć do końca. Jeśli chodzi ten 1% - oznacza on, że prace ruszyły. Nie wiadomo ile będzie misji toteż nie można obliczać długiśco kampanii w procentach. I odpowiadam na twoje pytanie ten 1% oznacza... zaczęte.

Huntus- kiedyś Andriew
Dzygi
Mekto

Ludzie z którymi robiłem w tamtym roku Saving Private Ryan. Co wyszło każdy wie. KUPA BARDZO ¦MIERDZ¡CA. Wtedy był scenariusz, bo ja go napisałem 8) . Wniosek z tego jeden że koledzy po tej porażce nie wyciągneli żadnych wniosków, nie zrobili zadnych postepów jezeli chodzi o organizacje, ważniejsza jest strona internetowa (w przypadku Ryana było ich 2) i nagłaśnianie, niż chęc zrobienia czego kolwiek.
Kampania bez scenariusza??
To jest karygodne i bardziej mnie to śmieszy niż moja własna głupota. :P
Chłopaki, czas sie obudzic!!
Z całym szacunkiem dla Was, ale pachnie mi to poprostu amatorką.

Nie ma scenariusza bardzo wam jest przykro, postaracie sie to dociągnąc do końca i wypuścić coś co nie zostanie dopuszczone do użytku.
Zawsze sobie powtarzam jak cos robić to porzadnie (jak ide na popijawe to ubieram sie w garniak bo jak sie zajebać to z klasa)

PZDR

Remcio

Major

Major

PostWt 28 gru, 2004 22:05

Hmm... Nie brałem udziału w robieniu tamtej kampanii, ale tutaj będę robił co mi każą aż do końca, jak nic nie wyjdzie to moje misje wydam jako jakiś mission pack.
Nie spodziewajcie się jakiejś wspaniałej fabuły, bo jej nie znajdziecie :razz:
A co do pierwszych misji, Hunter postawił raczej na akcję niż realizm... W misjach głównie będziemy poprostu walczyć - ratować konwoje, zdobywać wsie, lub bronić baz...
W misji którą aktualnie tworzę gracz wcieli się w szeregowca któremu rozkazano przewieźć niewielki zapas amunicji do La Trinite... Nie chcę zbyt wiele zdradzać - wywalczę poprosty u Huntera Demo.
Obrazek

Hunter

Szeregowy

Szeregowy

PostWt 28 gru, 2004 22:37

Remcio ty nie widziałeś moich misji i mówisz, że stawiam na akcję? N/C.
A scenariusz w jakim sensie? Scenariusz jest, ale jeśli chodzi o to ile ma być misji i co w nich ma być to nie ma.
| Intel Pentium 4 - 2.8GHZ HT | Ge Force FX 6600 GT | 2x512 DDram | chello | 80gb |

OF FPP
OF FPP Forum - Moderatorzy poszukiwani!

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 28 gru, 2004 22:45

Gdyby spróbować odnieść to np. do filmu to wyglądałoby to tak: Mamy scenariusz. Co prawda nie ma opisanej ani jednej sceny tego filmu i napisanej choć jednej kwestii którą mają wypowiedzieć aktorzy, ale mamy scenariusz.

Czym w takim razie jest scenariusz, jak nie opisem co się dzieje po kolei w poszczególnych misjach i przerywnikach filmowych (włącznie z ramowym opracowaniem dialogów)?

Dzygi

Chorąży

Chorąży

PostWt 28 gru, 2004 22:48

Hmmm...
Po 1. Berna... "Wniosek z tego jeden że koledzy po tej porażce nie wyciągneli żadnych wniosków..."
Jak nie? Ja się już za nic w stylu kampani nie biore i to mój wniosek. ;]
Po 2. Ledwo zaczeli, a już kłutnie w teamie to chyba nie najlepiej...? :|
Po 3. Scenariusz jest ale go nie ma :D Wow... Szeregowiec Ryan nawet takiego "zapału" nie miał... :]
Po 4. Powodzenia... :twisted:

Przemo_212

Major

Major

PostWt 28 gru, 2004 22:54

Aldi tu chodzi chyba o scenariusz misji, a nie całej kampanii, ale nie jestem pewien :neutral:
Obrazek

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 28 gru, 2004 23:02

Przemo_212 napisał(a):Aldi tu chodzi chyba o scenariusz misji, a nie całej kampanii, ale nie jestem pewien :neutral:

Hunter napisał(a):A scenariusz w jakim sensie? Scenariusz jest, ale jeśli chodzi o to ile ma być misji i co w nich ma być to nie ma.

Ja mam raczej wrażenie że właśnie całej kampanii. Tyle że scenariusz ogranicza się do bardzo ogólnie ujętych pomysłów na misje (bez ustalenia jakichkolwiek szczegółów), a tego scenariuszem bym nie nazwał.

W sumie nie robi mi to różnicy. Co chciałem wiedzieć już wiem i jest mi obojętne jak się dalej potoczy jej realizacja. Może tak też się da robić kampanie?

Marker

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 28 gru, 2004 23:08

Myśle że jeżeli Marker z Remciem narzucą tempo to chłopaki to wypuszczą za jakiś czas

Mnie do tego prosze nie mieszać... ja sie znalazłem tam przypadkowo... z resztą nawet mail jest zły :P
Obrazek

"Jako arabski gej-satanista zmarzniete uszy wolę sobie ogrzewać przy płonacym kościele "

Hunter

Szeregowy

Szeregowy

PostŚr 29 gru, 2004 12:00

budować dom od dachu...

Mój dom był budowany od dachu...
| Intel Pentium 4 - 2.8GHZ HT | Ge Force FX 6600 GT | 2x512 DDram | chello | 80gb |

OF FPP

Marshal

Major

Major

PostŚr 29 gru, 2004 12:58

I stoi jeszcze ? Nie wiem Hunter ale czarno to widze, bo wiesz różnica między nami jest taka - Ja wydałem wszystko co zapowiadałem, a Ty tylko szum robisz.
Więc poświęć trochę czasu i obramuj ten cały scenariusz, Ja to zawsze robie tak:

Piszę wstępny scenariusz:

Intro: Zawartość...
1. Atak na coś tam...
2. Obrona czegoś tam...
3. Przejęcie czegoś tam....

Następnie każdy wybiera co mu odpowiada w przypadku 15 misji jeżeli jest nas dwóch to jeden bierze np 8 misji a drugi reszte i intro z outrem.

Potem misjie są precyzowane tzn.

Osoba A wybrała misje 2, to pisze jej że baza znajduje się w sektorz takim a takim, jest tam to i to, siły wroga takie i takie, chociaż wolę żeby częściej siły równoważyła osoba robiąca misje, trudno nie widząc co tam się dzieje utrzymać poziom trudności...

Zrób tak u siebie bo sama lista misji że np. ma być ich 20 nic nie daje, tak możesz robić mission pack. Bo nie musi to być zgrana całość i można wymyślać misje w trakcie ich tworzenia.
Obrazek

Hunter

Szeregowy

Szeregowy

PostCz 30 gru, 2004 10:53

No dobra, ale wracając do mojego domu to stoi i to cały i zdrowy

OF FPP

Remcio

Major

Major

PostCz 30 gru, 2004 14:03

pfhahahaha! Toś przykadził!
W naszej kampani każdy robi to co mu karzą...
Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Operation Flashpoint