Teraz jest Pn 23 cze, 2025 19:34

Skrypt morfiny

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

offtime

Pułkownik

Pułkownik

Skrypt morfiny

PostPn 03 sty, 2005 22:28

<wydzielony>

mam pomysl jak zrobic efekt "zjazdu" po urzyciu morfiny...

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 03 sty, 2005 23:06

YacieK napisał(a):
offtime napisał(a):mam pomysl jak zrobic efekt "zjazdu" po urzyciu morfiny...
ja myslałem o skrypcie sciemniajacym na chwilkę obraz - ale to nie zdało egzaminu gdy po wstrzyknięciu morfiny , gdzies w okolicy obecni byli gooks. Kończyło to się na ogół szybkim zgonem od pocisku- a nie z przedawkowania :twisted:

Hmm...ale wiesz jak sprawić by gracz był przez nich ignorowany, więc?

Przemo_212

Major

Major

PostPn 03 sty, 2005 23:34

Yeciek napisał(a):ja myslałem o skrypcie sciemniajacym na chwilkę obraz - ale to nie zdało egzaminu gdy po wstrzyknięciu morfiny , gdzies w okolicy obecni byli gooks. Kończyło to się na ogół szybkim zgonem od pocisku- a nie z przedawkowania

Może "setacctime 0.01" ?? :roll: wtedy chyba by nie zdąrzyli
go (bohatera) zabić... :???:
Obrazek

offtime

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 03 sty, 2005 23:50

nie trzeba zadnego sciemniania czy oslabiania czujnosci AI
myslalem raczej o innym efekcie wizualnym.

@Yaciek
jesli z powodu zacpania mialbys mniejsze szanse na przezycie to nie widze w tym niczego zlego, pelen realizm...

jedyny nie-realizm jaki tu moglby zostac wprowadzony to to ze przez pewien okreslony czas dzialania narkotyku punkty zycia (czy jak kolwiek to nazwac) sukcesywnie by wzrastaly zaleznie od przyjetej dawki narkotyku.

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 04 sty, 2005 12:14

żadna ze stron w Wietnamie raczej nie stosowała się do Konwencji Genewskiej, więc w imię zwiększenia słabego i tak realizmu zdecydowałem o nie wpisywanie "ochrony" wstrzykującego sobie czy innym morfinę żołnierza.

W takim tak samo jak offtime razie nie rozumiem twoich skrupułów cyt. "ja myslałem o skrypcie sciemniajacym na chwilkę obraz - ale to nie zdało egzaminu gdy po wstrzyknięciu morfiny , gdzies w okolicy obecni byli gooks. Kończyło to się na ogół szybkim zgonem od pocisku- a nie z przedawkowania". Co to za problem, że nie zdaje egzaminu?

Przypominam, że setAccTime działa na wszystko, a nie tylko na gracza, więc uzyskacie efekt przeciwny dając bohaterowi więcej czasu na reakcję. Poza tym 0.01 powoduje 100-krotne spowolnienie, a to chyba trochę za dużo :wink:

Jak dla mnie lepiej byłoby skoncentrować się na wymiernych efektach działania morfiny np. mogła by przywracać zdrowie na tyle by można było chodzić mimo postrzelenia w nogi lub trzymać stabilnie broń mimo postrzału w ręce. Byłoby to o tyle przydatne, że jeśli w oddziale nie ma sanitariusza to koleś postrzelony w nogi musi zostać "ubity" skryptem lub co gorsza przez gracza, bo spowalniałby ruch oddziału.

offtime

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 04 sty, 2005 13:18

morfina powinna oslabiac widocznosc i celnosc
zarzucenie na ekran pol-przezroczystego obrazka symulujacego zamglony obraz powinno przyniesc porzadany efekt (KISS)
bajer polega tylko na zrobieniu takowego.
powiedzcie jaka jest potrzebna rozdzielczosc obrazka a cos sprobuje przygotowac, kilka wersji do wyboru.

Jon

Generał

Generał

PostWt 04 sty, 2005 14:28

Jack - nie wszyscy tu grali w CoDa, a ponad to taki bajer jak z tym oszołomieniem na gołym CoDzie jest nieosiągalny - taki efekt pozostawiają np. tylko pociski moździerzowe\czołgowe\artyleryjskie... co nie zmienia faktu, że efekt rule i że wielka szkoda, że takowego nie ma i raczej nie będzie do Ofp.

Offtime - niezły pomysł. Nie dokońca wiem, jakowy "zjazd" macie na myśli - jednak powiem, że mi wystarczyło by spowolnienie, plus miganie ekranu. Do tego słyszalne bicie serca [Jeśli chcecie mam odpowiedni dźwięk - jakby co na gg].

A gdyby do tego [po np. migotaniu ekranu na początku, tuż po wstrzyknięciu] dodać jeszcze filtr, o którym mówi Offtime... to ludzie, byłoby genialnie!
Ostatnio edytowano Wt 04 sty, 2005 17:01 przez Jon, łącznie edytowano 1 raz
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Przemo_212

Major

Major

PostWt 04 sty, 2005 17:05

Aldek napisał(a):Przypominam, że setAccTime działa na wszystko, a nie tylko na gracza, więc uzyskacie efekt przeciwny dając bohaterowi więcej czasu na reakcję. Poza tym 0.01 powoduje 100-krotne spowolnienie, a to chyba trochę za dużo ;-)

0.01- to był tylko przykład. To, że setacctime działa na wszystkie jednostki wiem, i wg. mnie nawet dobrze, bo gracz, będzie miał takie zawroty, że wszystko będzie widział w spowolnionym czasie.

P.S krótko mówiąc, będzie wybrańcem(Neo) :grin:

A co do tego obrazka, jak chcesz offtime zrobić, aby obrazek był przezroczysty?? :???:
Obrazek

offtime

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 04 sty, 2005 17:06

YacieK napisał(a):[...]
@ Offtime
Co do rozdzielczośći ew obrazka - myslisz o czymś podobnym do efektu deszczu?
[...]

cos w tych klimatach. deszcz czy logo bis'u... ogolnie przeciez w misjach mozna umieszczac obrazki.
wiec? jaka rozdzielczosc ?

Wysłany 4 Sty 2005, 16:07:

Przemo_212 napisał(a):[...]
A co do tego obrazka, jak chcesz offtime zrobić, aby obrazek był przezroczysty?? :???:

warstwa alpha ?

offtime

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 04 sty, 2005 17:32

YacieK napisał(a):Pikseloza chyba powinna być więc - 640x480 ?

teraz nie mam mozliwosci sprawdzenia, jestem w pracy, ale po powrocie do domu sprawdze, mam dziwne wrazenie ze to musi byc tak jak z texturami '2

Panda

Chorąży

Chorąży

PostWt 15 lut, 2005 21:44

Ogólnie ciekawe pomysły macie.
Mam taką myśl, żeby zamiast dawać stałe acctime dać takie zmienne(powiedzmy 0.25-1.25)- w pętli. Np:
_timer = 0
_acc = 1
_accchange = .25
#loop
setacctime _acc
?(_acc>=1.25):accchange=-.25
?(_acc<=.25):accchange=.25
_acc=_acc+_accchange
?(_timer>_this select 0):exit
~.25
_timer = _timer + .25
goto "loop"

Piszę to na poczekaniu, więc może być błąd. Wartości też są do dyskusji (dobrane są dość chaotycznie).
Powinno to w sposób znaczny zdezorganizować gracza.

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Skrypt morfiny

xersius

Pułkownik

Pułkownik

PostN 08 wrz, 2024 14:52

сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтtuchkasсайтсайт

xersius

Pułkownik

Pułkownik

xersius

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 06 gru, 2024 11:12

audiobookkeeper.rucottagenet.rueyesvision.rueyesvisions.comfactoringfee.rufilmzones.rugadwall.rugaffertape.rugageboard.rugagrule.rugallduct.rugalvanometric.rugangforeman.rugangwayplatform.rugarbagechute.rugardeningleave.rugascautery.rugashbucket.rugasreturn.rugatedsweep.rugaugemodel.rugaussianfilter.rugearpitchdiameter.ru
geartreating.rugeneralizedanalysis.rugeneralprovisions.rugeophysicalprobe.rugeriatricnurse.rugetintoaflap.rugetthebounce.ruhabeascorpus.ruhabituate.ruhackedbolt.ruhackworker.ruhadronicannihilation.ruhaemagglutinin.ruhailsquall.ruhairysphere.ruhalforderfringe.ruhalfsiblings.ruhallofresidence.ruhaltstate.ruhandcoding.ruhandportedhead.ruhandradar.ruhandsfreetelephone.ru
hangonpart.ruhaphazardwinding.ruhardalloyteeth.ruhardasiron.ruhardenedconcrete.ruharmonicinteraction.ruhartlaubgoose.ruhatchholddown.ruhaveafinetime.ruhazardousatmosphere.ruheadregulator.ruheartofgold.ruheatageingresistance.ruheatinggas.ruheavydutymetalcutting.rujacketedwall.rujapanesecedar.rujibtypecrane.rujobabandonment.rujobstress.rujogformation.rujointcapsule.rujointsealingmaterial.ru
journallubricator.rujuicecatcher.rujunctionofchannels.rujusticiablehomicide.rujuxtapositiontwin.rukaposidisease.rukeepagoodoffing.rukeepsmthinhand.rukentishglory.rukerbweight.rukerrrotation.rukeymanassurance.rukeyserum.rukickplate.rukillthefattedcalf.rukilowattsecond.rukingweakfish.rukinozones.rukleinbottle.rukneejoint.ruknifesethouse.ruknockonatom.ruknowledgestate.ru
kondoferromagnet.rulabeledgraph.rulaborracket.rulabourearnings.rulabourleasing.rulaburnumtree.rulacingcourse.rulacrimalpoint.rulactogenicfactor.rulacunarycoefficient.ruladletreatediron.rulaggingload.rulaissezaller.rulambdatransition.rulaminatedmaterial.rulammasshoot.rulamphouse.rulancecorporal.rulancingdie.rulandingdoor.rulandmarksensor.rulandreform.rulanduseratio.ru
languagelaboratory.rulargeheart.rulasercalibration.rulaserlens.rulaserpulse.rulaterevent.rulatrinesergeant.rulayabout.ruleadcoating.ruleadingfirm.rulearningcurve.ruleaveword.rumachinesensible.rumagneticequator.rumagnetotelluricfield.rumailinghouse.rumajorconcern.rumammasdarling.rumanagerialstaff.rumanipulatinghand.rumanualchoke.rumedinfobooks.rump3lists.ru
nameresolution.runaphtheneseries.runarrowmouthed.runationalcensus.runaturalfunctor.runavelseed.runeatplaster.runecroticcaries.runegativefibration.runeighbouringrights.ruobjectmodule.ruobservationballoon.ruobstructivepatent.ruoceanmining.ruoctupolephonon.ruofflinesystem.ruoffsetholder.ruolibanumresinoid.ruonesticket.rupackedspheres.rupagingterminal.rupalatinebones.rupalmberry.ru
papercoating.ruparaconvexgroup.ruparasolmonoplane.ruparkingbrake.rupartfamily.rupartialmajorant.ruquadrupleworm.ruqualitybooster.ruquasimoney.ruquenchedspark.ruquodrecuperet.rurabbetledge.ruradialchaser.ruradiationestimator.rurailwaybridge.rurandomcoloration.rurapidgrowth.rurattlesnakemaster.rureachthroughregion.rureadingmagnifier.rurearchain.rurecessioncone.rurecordedassignment.ru
rectifiersubstation.ruredemptionvalue.rureducingflange.rureferenceantigen.ruregeneratedprotein.rureinvestmentplan.rusafedrilling.rusagprofile.rusalestypelease.rusamplinginterval.rusatellitehydrology.ruscarcecommodity.ruscrapermat.ruscrewingunit.ruseawaterpump.rusecondaryblock.rusecularclergy.ruseismicefficiency.ruselectivediffuser.rusemiasphalticflux.rusemifinishmachining.ruspicetrade.ruspysale.ru
stungun.rutacticaldiameter.rutailstockcenter.rutamecurve.rutapecorrection.rutappingchuck.rutaskreasoning.rutechnicalgrade.rutelangiectaticlipoma.rutelescopicdamper.rutemperateclimate.rutemperedmeasure.rutenementbuilding.rutuchkasultramaficrock.ruultraviolettesting.ru
Następna strona

Powrót do Operation Flashpoint