Teraz jest Śr 18 cze, 2025 22:23

CD Action a sprawa innych czasopism

Tematy nie pasujące do żadnych powyższych kategorii.
  • Autor
  • Wiadomość

Remcio

Major

Major

CD Action a sprawa innych czasopism

PostŚr 05 sty, 2005 20:54

<Wydzielony>

Nie chcę robić off-topicu, ale to mój pierwszy raz, a muszę to powiedzieć, otóż:
CDA nie jest drogie biorąc pod uwagę jego poziom i obszerność. Kosztuje niecałe 20 zł, ma około 150 stron zapełnionych recenzjami gier, oraz kilkoma stronami o sprzęcie. Dodatkowo dostajemy 3/4 CD, lub płytę DVD w tej samej cenie.
Kiedyś jak nie miałem co czytać, kupiłem inne czasopismo, zapłaciłem 10 zł, dosałem jedną płytę z kilkoma demami gier i chyba jedną pełną wersją oraz, może 30 stron suchych faktów i ogólniaków o grach pokroju Postal'a. CDA jest też doprawione sporą dawką humoru, czego nie można powiedzieć o tym drugim piśmie. Tam jeden z podpisów do screena z gry Postal apocalypse weekend brzmiał "a gdybym był młotkowym plast plast..."
To "plast plast" jest żenujące...

Tak więc, żeby off - topic nie był to kompletny, uważam, że powinieneś odżałować te 20/25 zł. i zamówić sobie to CDA, przy okazji dostaniesz całkiem obszerną lekturkę.
Obrazek

Jon

Generał

Generał

PostŚr 05 sty, 2005 20:59

screena z gry Postal apocalypse weekend brzmiał "a gdybym był młotkowym plast plast..."

Nie Plast, Plast, tylko "Plask, Plask!" :rotfl2:

Stary... chrzanisz ;] Play ma czasem i po 3-4 płytki, z czego np. 3 to pełne wersje gier. Nie zawsze są extra, ale...

... jednak... jeśli chodzi o humor... stary... nie... lol... Człowieku! Jeśli idzie o humor, to CDA jest lata świetlne za Play'iem! A określenia "suche fakty" redaktorzy Play'a raczej nie znają i tym lepiej, bo dzięki temu można mieć setny ubaw czytając niektórze recenzje [mam na myśli ich genialne poczucie humoru - To nie sarkazm :clever:] :)

Ogólnie, Play rządzi, mimo, że CDA też lubię :)
Ostatnio edytowano Śr 05 sty, 2005 21:01 przez Jon, łącznie edytowano 1 raz
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 05 sty, 2005 21:00

Ja na prawdę mam co czytać i nie mam ochoty tracić czasu i pieniędzy na recenzje i dema które mogę znaleźć bez problemu w internecie. Kiedyś kupowałem ¦GK który kosztował o połowę mniej niż CDA, a poziomem mu dorównywał o ile nie przewyższał, ale teraz nie widzę powodu by marnować pieniędzy na coś czego 75% zawartości mnie nie interesuje.

sjojok

Major

Major

PostŚr 05 sty, 2005 21:05

ja tam wole playa dużo pełnych wersji no i tańsze od cdaction
Obrazek

MatKat

Chorąży

Chorąży

PostCz 06 sty, 2005 00:07

Ja czytam gazete CHIP

Majkel

Szeregowy

Szeregowy

PostCz 06 sty, 2005 16:42

Kazdy zachwala swoje ulubione pismo komputerowe, a ja bede inny :razz: Kiedys czytalem Komputer Swiat Gry i musze przyznac, ze jest to pismo na niskim poziomie. Po co komu opis instalacji gry :?: Na co komus opisy czym jest ram albo karta graficzna :?: Dodatkowo na plytce jakas lamerska gra dla dzieci. Kolejna wada jest brak w czasopismie humorystycznych tekstow :mad: I rzecz najwazniejsza :!: Nie wiem czy wciaz tak jest, ale moim zdaniem 7,50 zl za takie lipne pismo i jedna plytke to rozboj w bialy dzien. :twisted:
"Jedna śmierć to tragedia, milion śmierci to tylko statystyka" Józef Stalin

Arika

Major

Major

PostCz 06 sty, 2005 17:30

Kiedyś kupiłem K¦ G jak była pełna wersja Real War
Obrazek

Marker

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 06 sty, 2005 19:04

Na co komus opisy czym jest ram albo karta graficzna Dodatkowo na plytce jakas lamerska gra dla dzieci. Kolejna wada jest brak w czasopismie humorystycznych tekstow I rzecz najwazniejsza Nie wiem czy wciaz tak jest, ale moim zdaniem 7,50 zl za takie lipne pismo i jedna plytke to rozboj w bialy

Nie wszyscy są tak genialni i wszystko wiedzący w temacie komputerów co ty... wiec nie pieprz na co to komu.... Pozatym pod względem humorystycznym moim zdaniem się polepszyli... a wiem co mówie bo kupuje od 4 lat.... co miesiąc masz 3 gry w polskiej wersji za niecałe 10zł... więc zawsze znajdziesz coś dla sibie...
może nie jest to najlepsze pismo na rynku ale ja wole wydać 10zł na gazete o grach komputerowych w której mam 3CD i 90 stron niż na CDA kótre kosztuje 2x więcej, ma tyle samo CD a połowa gazety to newsiki z netu i reklamy... choś nie twierdze że od czasu do czasu nie kupie sobie dla rozrywki (czy jakieś konkretnej gry) CDA...
Obrazek

"Jako arabski gej-satanista zmarzniete uszy wolę sobie ogrzewać przy płonacym kościele "

Jon

Generał

Generał

PostCz 06 sty, 2005 19:23

Nie wszyscy są tak genialni i wszystko wiedzący w temacie komputerów co ty... wiec nie pieprz na co to komu....

To raczej był sarkazm... [Tzn, to co napisał Majkel - Tak mi się wydaje :P] :)
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Majkel

Szeregowy

Szeregowy

PostCz 06 sty, 2005 20:45

Dobra, dobra. Moze pismo sie polepszylo, w koncu ostni raz je czytalem jakies 1,5 roku temu. Trzy plytki za niecala dyche to juz jest cos. Tego nie wiedzialem.

marker napisał(a):Nie wszyscy są tak genialni i wszystko wiedzący w temacie komputerów co ty... wiec nie pieprz na co to komu....

Nie uwazam sie za superznawce kompow, ale do ku*** bez tej gazety wiedzialem czym jest ram i karta graficzna!!

P.S. Pojde jutro do Auchan i przejrze TO pismo. Sprawdze czy rzeczywiscie jest bardziej na luzie :P
"Jedna śmierć to tragedia, milion śmierci to tylko statystyka" Józef Stalin

Kuba

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 06 sty, 2005 20:50

Majkel napisał(a):Nie uwazam sie za superznawce kompow, ale do ku*** bez tej gazety wiedzialem czym jest ram i karta graficzna!!

A co to ma do rzeczy? Z pewnością jest wiele osób które nie wiedzą czym jest ram i karta graficzna. Przyczyny takiego stanu rzeczy mogą być różne. Dla nich te informacje mają wartość nieocenieną. Nie bądź więc takim egoistą i nie oceniaj wszystkiego swoją miarą. Nikt Cie przeciez do czytania tych stron nie zmusza... :]

Wracajać do tematu dla mnie CDA jest pismem komputerowym number jeden. Znakomity dowód na to, że nawet w Polsce jak ktoś się stara to może stworzyć coś naprawdę dobrego :-)
Ostatnio edytowano Cz 06 sty, 2005 21:04 przez Kuba, łącznie edytowano 1 raz

Mrocz

Chorąży

Chorąży

PostCz 06 sty, 2005 20:54

A ja tam zbieram to całe CD-Action :] Może dlatego, że mam sentyment do Smugglera i całej reszty tych Redaktorów... :] Ich pełne wersje moze nie są zawsze, najlepsze, ale nie schodzą ponizej pewnej granicy, jak to ma miejsce w Play'u ( Monster Truck Rumble to najgorsza gra w jaką grałem :| ) A w CD-Action nie ma aż tak często takich syfów :]. A cop do treści CD-Action też według mnie guruje nad innymi gazetkami. Ich recenzje czyta się lekko i przyjemnie :] No i mozna się duzo pośmiać... :]
"Nie wie jakiego sprzętu będziemy używać w III Wojnie ¦wiatowej, ale w IV Wojnie ¦wiatowej będziemy się tłuc kamieniami i kijami"
Albert Einstain

B@rtek

Chorąży

Chorąży

PostCz 06 sty, 2005 21:55

K¦ Gry - jak redaktor mówi - tworzą pismo dla początkujących i zaczynających zabawę z komputerem. Poza tym jest to pismo komputerowe a nie całe poświęcone grą. Jak spytasz w KS Gry o jakiś problem np. mam problem z podłączeniem czegoś tam i nie wiem co zrobić to oni napiszą krok po kroku jak do tego dojść. A w CDA od razu wyzwą cię od lamera :/ Pierwszym pismem jakie kupiłem był pierwszy numer Komputer ¦wiat Gry. Kupiłem w 2000r. i pomogło mi to poznać podstawy komputera. A w CDA co tam ci poradzą ? że tylko drechy o tym nie wiedzą ? To jest typowo pismo o grach i niczym innym. Owszem kupuję oba pisma (KS Gry i CDA). KS Gry bo trochę (ale trochę) dowiem się o grach, poczytam problemy z kompami innych i będę jakby co na przyszłosć wiedział co zrobić jak coś się zesra z kompem. Czasem trafi się Encyklopedia Gier albo fajna gierka po polsku jak np. Real War, Moon Project, Port Royale itp. A CDA to niepoważne czasopismo kupuję żeby się pośmiać, gry dają niezłe, ale czy napiszą coś o np. Skokach Narciarskich :twisted: ? Gdyby nie KS Gry to bym żył w błogiej nieświadomości, że nowe skoki już są :P CDA -> Operation Flashpoint (7/10) minus za : cholerna dwójka za tobą (to mi najbardziej utkwiło w pamięci) chyba pół strony recki było. KS Gry -> Operation Flashpoint (było coś około 5.10 chyba) szczegółowy opis gry, jak się lata, jak się ukrywać itp.
Obrazek

¦mierć jest bardziej uniwersalna niż życie, bo każdy umiera, choć nie każdy żyje.

Nic tak nie cieszy, jak seria z pepeszy

Remcio

Major

Major

PostCz 06 sty, 2005 22:04

Smugler często powtarza, że Ar nie jest centrum pomocy tylko kącikiem na listy. Jeśli masz coś mądrego do powiedzenia, to napisz do nich, a może nawet odpiszą sensownie, ale jeśli ktoś w kółko do nich pisze, że nie potrafi czegośtam uruchomić... oni są czasopismem o grach, a nie o systemach komputerowych itp.
Z resztą, ktoś kiedyś napisał do nich, że strasznie żałuje, bo ukradł CD Action ze sklepu, i jakoś go nie wyśmiali, a nawet coś mu doradzili.
Obrazek

eagle_1

Kapral

Kapral

PostCz 06 sty, 2005 22:10

B@rtek, pamiętam tą recenzję Flashpointa, ale chcę ci powiedzieć że to była RECENZJA POLONIZACJI!!! Kilka miechów wcześniej opublikowano recenzję Flashpointa, która dostała ocenę 9/10 + znaczek jakości (chyba).
Papa Bear, tu Eagle_1. Rodzaj tematu został wybrany, a opcja Szukaj włączona. Prztgodowuję się do dyskusji. Odbiór.
Papa Bear do Eagle_1. Rozpoczynaj akcję. Tylko pamiętaj, aby nie off-topicować. Bez odbioru :]
Następna strona

Powrót do Off-topic