Teraz jest So 21 cze, 2025 14:29

Potrzebny skrypt

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Marcin_BM

Porucznik

Porucznik

Potrzebny skrypt

PostPt 25 sie, 2006 20:47

Barzo potrzebny jestm mi skrypt który cały czas sprawdzał by czy dana jednostka ma broń czy nie i jeżeli by miała to uruchamiał by skrypt tego typu :
Kod: Zaznacz cały
Nie wiem co tu wpisać setObjectTexture[0,"\MB_Divers\gear\blabla.paa"]

A jezeli by nie mial tej bronie to uruchamial by skrypt
Nie wiem co tu wpisać setObjectTexture[0,"\MB_Divers\gear\blabla.paa"]
. Skrypt musi dzialac czaly czas tak aby zaleznie czy jednostka ma ta bron czy nie uruchomial odpowiednio 1 lub drugi podskrypt.
Ten który rzucił na mnie się niewiele szczęścia miał,Bo wypadł prosto mi na kły i krew trysnęła z rany

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 25 sie, 2006 21:14

[nazwa_jednostki] exec "bezBroni.sqs"

_kolo = _this select 0

#Loop
?(count _kolo weapons == 0): _kolo SetObjectTexture[0,"\MB_Divers\gear\blabla.paa"]
?(count _kolo weapons > 0): _kolo SetObjectTexture[0,"\MB_Divers\gear\blabla.paa"]
~1
?(alive _kolo): goto "Loop"
exit

Może być? :)

Marcin_BM

Porucznik

Porucznik

PostPt 25 sie, 2006 23:22

Chuba tak , dzięki. A mozna dodawać tak :

_kolo = _this select 0

#Loop
?(count _kolo weapons == 0):                                                       _kolo SetObjectTexture[0,"\MB_Divers\gear\blabla.paa"]
_kolo SetObjectTexture[1,"\MB_Divers\gear\blabla.paa"]
_kolo SetObjectTexture[2,"\MB_Divers\gear\blabla.paa"]
?(count _kolo weapons > 0): _kolo SetObjectTexture[0,"\MB_Divers\gear\blabla.paa"]
~1
?(alive _kolo): goto "Loop"
exit

Chodzi mi o setobjecttexture.

P.S W EventHandlers to bedzie wygladalo tak ? :
Init="[_this select 0] exec {\MB_diver\gear.sqs}";

A da się tak zrobić zeby skrypt reagował na konkretną bron lub jej brak ?
Ten który rzucił na mnie się niewiele szczęścia miał,Bo wypadł prosto mi na kły i krew trysnęła z rany

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 26 sie, 2006 00:50

Marcin_BM napisał(a):A da się tak zrobić zeby skrypt reagował na konkretną bron lub jej brak ?

Tak to nawet prościej. Komenda unit hasWeapon weaponName czyli np.warunek player hasWeapon "M16"

Co do skryptu to bezpieczniej moim zdaniem

?(count _kolo weapons == 0): _kolo SetObjectTexture[0,"\MB_Divers\gear\blabla.paa"]
?(count _kolo weapons == 0): _kolo SetObjectTexture[1,"\MB_Divers\gear\blabla.paa"]
?(count _kolo weapons == 0): _kolo SetObjectTexture[2,"\MB_Divers\gear\blabla.paa"]

Marcin_BM napisał(a):P.S W EventHandlers to bedzie wygladalo tak ? :

Ja zrobiłbym

init="[_this select 0] exec ""\MB_diver\gear.sqs""";

Marcin_BM

Porucznik

Porucznik

PostSo 26 sie, 2006 16:41

Dzieki, czyli z tym warunkiem to by wygladalo tak ? :
?( _kolo hasWeapon "M16" == 0): _kolo SetObjectTexture[0,"\MB_Divers\gear\blabla.paa"]

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 26 sie, 2006 21:53

Marcin_BM napisał(a):Dzieki, czyli z tym warunkiem to by wygladalo tak ? :
?( _kolo hasWeapon "M16" == 0): _kolo SetObjectTexture[0,"\MB_Divers\gear\blabla.paa"]

Raczej wystarczy

?( _kolo hasWeapon "M16"): _kolo SetObjectTexture[0,"\MB_Divers\gear\blabla.paa"]

Z podziękowaniami proponuję poczekać do chwili gdy okarze się że to faktycznie działa :wink:

Marcin_BM

Porucznik

Porucznik

PostN 27 sie, 2006 12:16

Tak ale jak powinno to wyglądac w negatywnym przypadku tj bo to co napisałeś to wydaje mi się ze zadziala jak jednostka bedzie miala lub podniesie bron a jak zrobic zeby zaladowoac texe gdy jednostka nie ma lub wyrzuci dana bron. Napisze tez do czego mi ten skrypt moze latwiej bedzie. Mianowicie postanowilem zrobic addon nurkow, w tym addonie planuje umiescic jednostki 3 nacji, i chcialbym zeby to dzialalo w miare dobrze. Wiem ze jest coc i map ale postanowilem to zmiksowac bo skrypt coc dziala lepiej niz ten umieszczony w MAP_divers ale bron w slocie LAW'a wyglada dziwnie a znowu glupio wyglada w MAP_diver to ze nagle pojawia sie sprzet do nurkowania na jednostce gdy ta wejdzie do wody. Postanowilem ze wykorzystam pomysl MAP_divers i uzyje hidden selections a wykorzystam i przerobie skrypty z COC tworzac niewidzialna bron. Skrypt potrzebny jest po to aby wykrywal czy jednostka ma bron czy nie u pokazywal sprzet do nurkowania albo go ukrywal zaleznie od tego czy mamy bron czy nie. Bronia w tym wypadku byl by niewidzialny sprzet do nurkowania.

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostN 27 sie, 2006 14:42

Marcin_BM napisał(a):Tak ale jak powinno to wyglądac w negatywnym przypadku tj bo to co napisałeś to wydaje mi się ze zadziala jak jednostka bedzie miala lub podniesie bron a jak zrobic zeby zaladowoac texe gdy jednostka nie ma lub wyrzuci dana bron.

Wystarczy dodać wykrzyknik (czyli negację) za pytajnikiem.

?!( _kolo hasWeapon "M16"): _kolo SetObjectTexture[0,"\MB_Divers\gear\blabla.paa"]

Marcin_BM napisał(a):Napisze tez do czego mi ten skrypt moze latwiej bedzie. Mianowicie postanowilem zrobic addon nurkow, w tym addonie planuje umiescic jednostki 3 nacji, i chcialbym zeby to dzialalo w miare dobrze. Wiem ze jest coc i map ale postanowilem to zmiksowac bo skrypt coc dziala lepiej niz ten umieszczony w MAP_divers ale bron w slocie LAW'a wyglada dziwnie a znowu glupio wyglada w MAP_diver to ze nagle pojawia sie sprzet do nurkowania na jednostce gdy ta wejdzie do wody. Postanowilem ze wykorzystam pomysl MAP_divers i uzyje hidden selections a wykorzystam i przerobie skrypty z COC tworzac niewidzialna bron. Skrypt potrzebny jest po to aby wykrywal czy jednostka ma bron czy nie u pokazywal sprzet do nurkowania albo go ukrywal zaleznie od tego czy mamy bron czy nie. Bronia w tym wypadku byl by niewidzialny sprzet do nurkowania.

Jak dla mnie bomba.

Marcin_BM

Porucznik

Porucznik

PostN 03 wrz, 2006 19:54

Cze, sorry ze dopiero po takim czasie sprawdzilem skrypt ale musialem porobic jeszcze wszystkie hiddeny :), skrypt wywala taki blad :
Obrazek

skrypt
_Seal = _this select 0

#Loop

?( _Seal hasWeapon "MB_swimgearW" == 0): _seal SetObjectTexture[0,"\MB_Divers\t\rebmerge.pac"]
?( _Seal hasWeapon "MB_swimgearW" == 0): _seal SetObjectTexture[1,"\MB_Divers\t\bodyf_ront.paa"]
?( _Seal hasWeapon "MB_swimgearW" == 0): _seal SetObjectTexture[2,"\MB_Divers\t\eq_fin.paa"]

?!( _Seal hasWeapon "MB_swimgearW" == 0): _seal SetObjectTexture[0,""]
?!( _Seal hasWeapon "MB_swimgearW" == 0): _seal SetObjectTexture[1,""]
?!( _Seal hasWeapon "MB_swimgearW" == 0): _seal SetObjectTexture[2,""]

~1
?(alive _Seal): goto "Loop"
exit

init u wojaka
Init="[_this select 0] exec {\MB_diver\scripts\west_init.sqs}; [_this select 0] exec {\facestex2\basefaces.sqs}; [_this,""LSR_m16a2"",""LSR_m16mag""] exec {\TACTEvents\onPlayerInit.sqs}";

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostN 03 wrz, 2006 20:10

wywal to "== 0" niech będzie tylko ?( _Seal hasWeapon "MB_swimgearW")

Marcin_BM

Porucznik

Porucznik

PostN 03 wrz, 2006 22:42

Aldi jesteś wielki. Działa i jest zaj*******. Sprzęt do nurkowania zrobilem jako bron w slocie lornetki, dzieki temu mozna normalnie wywalic bez zadnych akcji i skryptow dodatkowych a model jest widziany na ziemi a nie jest na graczu, natomiast selekcje dzialaj i na wojaku wyglada to bardzo naturalnie a nie jak bylo w slocie LAW'a w CoC. Jeszcze raz wielkie dzieki :spoko:

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Potrzebny skrypt

PostPt 13 gru, 2024 07:18

audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforemangangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiameter
geartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisionsgeophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringehalfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephone
hangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteractionhartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonmentjobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterial
journallubricatorjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglorykerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatomknowledgestate
kondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingloadlaissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratio
languagelaboratorylargeheartlasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfieldmailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3lists
nameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctornavelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoidonesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberry
papercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualityboosterquasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchainrecessionconerecordedassignment
rectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrologyscarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysale
stunguntacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingtuchkasultramaficrockultraviolettesting

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Potrzebny skrypt

Powrót do Operation Flashpoint