Podjąłem brzemienną w skutkach decyzję. Postanowiłem stworzyć mod do OFP. Jestem zmęczony i zirytowany tym, że żaden addon który do tej pory zacząłem nie został ukończony. Problemem jest brak umiejętności (zwłaszcza w kwestii tekstur), ale przede wszystkim wymagania jakie musi spełniać addon by się podobał.
Najwyższa pora to zmienić! Mój mod ma przede wszystkim zadowolić twórców, a nie przyszłych użytkowników i to będzie jego naczelna zasada
. Nie mam jeszcze nazwy, ani nawet wyobrażenia o co będzie w nim chodzić, ale potrafię podać mniej więcej w jakiej konwencji będzie utrzymany.
Mamy wojnę i nie jest istotne po co ona się toczy, ani gdzie. Liczy się tylko zwycięstwo i na tym należy się skupić, bo nasz nikczemny wróg nie ustaje w realizacji swoich zbrodniczych planów. Losy całego świata spoczywają w naszych rękach. KILL THOSE BASTARDS FOR JESUS!!!!
Z czasem wymyśli się resztę (albo i nie
).
Narazie będę korzystał w dużej mierze z addonów BIS, ale sukcesywnie będę je zastępował swoimi. Jako zasadę przyjmuję, że mają mieć ekstremalnie mało polygonów i być cool
Tekstury będę takie aby "w miarę uszły". Nie będę się wzorował na tym co w rzeczywistości istnieje bo to nudne i nie jest cool!
Chcę wielkich dział, maksymalnie niepraktycznych konstrukcji z walcami, spychaczami itp.
Dominować ma bezmyślna przemoc, destrukcja, chaos i zniszczenie. Do trochę absurdalnego humoru i nadętego patosu.
Jako przykład zaprezentuję pierwszy powstający addon

Najwyższa pora to zmienić! Mój mod ma przede wszystkim zadowolić twórców, a nie przyszłych użytkowników i to będzie jego naczelna zasada

Mamy wojnę i nie jest istotne po co ona się toczy, ani gdzie. Liczy się tylko zwycięstwo i na tym należy się skupić, bo nasz nikczemny wróg nie ustaje w realizacji swoich zbrodniczych planów. Losy całego świata spoczywają w naszych rękach. KILL THOSE BASTARDS FOR JESUS!!!!
Z czasem wymyśli się resztę (albo i nie
Narazie będę korzystał w dużej mierze z addonów BIS, ale sukcesywnie będę je zastępował swoimi. Jako zasadę przyjmuję, że mają mieć ekstremalnie mało polygonów i być cool

![:]](./images/smilies/icon_krzywy.gif)

Dominować ma bezmyślna przemoc, destrukcja, chaos i zniszczenie. Do trochę absurdalnego humoru i nadętego patosu.
Jako przykład zaprezentuję pierwszy powstający addon