Teraz jest Wt 24 cze, 2025 01:37

Powstaje nowy mod!

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 22 sty, 2005 00:06

Przestańcie spamować mi w temacie :x To nie jest mod dla rolników tylko dla psychopatów. Jak chcecie Leppera to sobie pooglądajcie telewizje, albo piszcie maile do Farmland mod.

offtime napisał(a):wszystko to brzmi jak osadzone w realiach Fallouta
jesli nie masz nic przeciwko takim realiom (postnuklearnym) tego moda to moge pomoc texturowac addony, w przeciwienstwie do zabloconych, rdzawe textury niezle mi wychodza

Coś w tym rodzaju ;], choć nie zastanawiałem się nad realiami (w końcu decyzję podjąłem nagle i ledwie parę godzin temu). Może dla odmiany nie będę wnikał w realia tego moda? W każdym razie marzy mi się uchwycenie odrobiny klimatu z wielu rzeczy na raz np. Fallout, Gorkamorka, Madmax (2 albo 3), WH40K, Paranoia RPG, Terminator I (tzn. mam na myśli wspomnienia z przyszłości Kyle'a) pierwszej wojny światowej i zimnej wojny w jednym. Generalnie chcę by było w tym dużo subtelnego absurdu i czarnego humoru, by wszystko było przejskrawione tj. wielgachne spluwy, kuriozalnie wyglądające machiny, pełno frazesów i wielkich słów. Jednym słowem śmieszyć ma trochę przesada, ale jednocześnie chcę też nieco grozy a la "1984" Orwell'a.

Klimat apokaliptyczny do tego pasuje jak ulał. Niekończonca się wojna w której już nikt na dobrą sprawę nie wie o co toczy się bezustanna rzeź, krajobraz jak z frontów pierwszej wojny czyli księżycowy i ludzie zniewoleni przez system.

Oczywiście rdza jest jak najbardziej na miejscu ;]

Poza tym praca idzie mi szybko co mnie cieszy

Obrazek

offtime

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 22 sty, 2005 00:16

jak bedziesz mial cos do obtexturowania to slij ;-)

Wysłany 21 Sty 2005, 23:20:

a co do nazwy to moze overstatement mod ? ;-)

Eversmann

Chorąży

Chorąży

PostSo 22 sty, 2005 00:48

Surreal Mod ,sluchaj co do WH40K moze Kill'a Kan ?z takich psychopatycznych pomyslow ,proponuje zolnierzy z maskami Lecter'a ,wybuchajace kaczki ,i moze samoloty latajace tyłem ? mowie powaznie ,albo jakos nie wiem do gory nogami ?w sensie zbiornikami :)
ew. pomyslem moze byc cos z Cyber Punka albo "Neuromacera" Williama Gibsona. Moge Ci poskanowac jakies budunki futurystyczne.

Nazwy
"Neuromancer mod,count zero mod,burning chrome mod,the difference engine mod". A skoro o spychaczach to moze "Kosiarz Umysłu.Aldi 2005 OFP Modification".
Medale są fajne, ale lepsze do nich jest posiadanie pod koniec dnia wszystkich części swojego ciała w całości oraz przyjaciół w komplecie.
Obrazek

Przezdzieblo

Chorąży

Chorąży

PostSo 22 sty, 2005 01:10

O kurcze, odkryłem bounty... :shock: :lol:

MaRcin napisał(a):To jest dobre - mogę iść w ciemno :]

Tylko czemu od razu nasunęło mi się skojarzenie z Xavrasem Wyżrynem...

Xavras? No to brak tylko ciężkiej piechoty Carterczyków wspieranej przez Cerbera-1200 (prościutko z Ziemi Stalina), mieszkańców Skolidoi jako przeciwników
I może pedypulatorów pędzonych hypergolami i Cyklopa z kulistym miotaczem antymaterii jako mini-bossa pod koniec poziomu (to dla fanów Lema) :)

Rozumiem powody irytacji i zmęczenia, mam nadzieję, że z jednej strony Twoje dotychczasowe projekty doczekają się godnego uwieńczenia, z drugiej zaś ten wyłoniony z chaosu (twórczego, jak często) mod dostarczy i graczom zabawy.

Mam tylko nadzieję, iż nie osiągniesz tego poziomu abstrakcji co Munk z TcM :lol:

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 22 sty, 2005 03:56

Nazwę się wymyśli później. Akurat nie jest to najważniejsza rzecz, a ja nie potrzebuję się reklamować w tej chwili. Zresztą trudno nadawać nazwę czemuś co jeszcze nie jest jasno określone.

W każdym razie samoloty latające tyłem, lody magnum zamiast pistoletu i odrzutowe trabanty zostawiam innym. Ja nie zamierzam iść w kompletną schizę - chyba źle mnie zrozumiano, bo nie to miałem na myśli mówiąc o absurdalnym humorze.

offtime napisał(a):jak bedziesz mial cos do obtexturowania to slij ;-)

życzysz sobie z nałożoną roboczą teksturą? Bo ten pseudo-spychacz) w sumie nie mam jeszcze nazwy :?) jest właściwie gotowy. To nie było specjalnie trudne skoro pierwszy LOD ma około 600 face'ów ;] (w sumie są cztery resolution LOD 600,300,160,80 face'ów)

Poza tym AI nie chce mi walczyć. Muszę pogrzebać jeszcze w configu i spróbować nieco go poprawić.

offtime

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 22 sty, 2005 05:30

bez roznicy :-)

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 22 sty, 2005 11:31

Obrazek :wink:

Oscypek

Major

Major

PostSo 22 sty, 2005 11:32

A to co znowu ? Super walec do robienia nalechów z przeciwnika ? :twisted:

MaRcin

Major

Major

PostSo 22 sty, 2005 11:37

W każdym razie samoloty latające tyłem, lody magnum zamiast pistoletu i odrzutowe trabanty zostawiam innym. Ja nie zamierzam iść w kompletną schizę - chyba źle mnie zrozumiano, bo nie to miałem na myśli mówiąc o absurdalnym humorze.

my to rozumiemy :]

Coś w klimatach:
"To było tak - wpadłem sobie, wczesnym rankiem, do leja po bombie. Rozglądam się i widzę - Indyk. Siedzi sobie... "

Powiedz tylko słowo a oczyszcze ten temat w ogniu piekielnym :twisted:
Good Times Gone

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 22 sty, 2005 12:55

Chyba mam nazwy na te dwa pojazdy - pierwszy to Dozer Mouse, a drugi to Playful Froggy :lol: (zdjęcie zostało podmienione - jeśli nie widzicie zmian to wywalcie pliki tymczasowe przeglądarki)

Kangur

Chorąży

Chorąży

PostSo 22 sty, 2005 14:24

Mam nieodparte wrażenie, że robisz sobie jaja, Alderous :twisted:
Obrazek

Death

Porucznik

Porucznik

PostSo 22 sty, 2005 15:29

po Alderousie możnabybyło wielu rzeczy się nie spodziewać :twisted: Ale nie tego że teraz robi sobie jaja :P A tak pominąwszy to to pojazdy wyglądają ok :spoko:

offtime

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 22 sty, 2005 16:40

Obrazek

taki "styl" textur bedzie ok? czy cos zmienic? dac wieksza rozdzielczosc?

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 22 sty, 2005 17:05

Jest doskonale :spoko: Jeśli masz ochotę na jakieś eksperymenty to się nie krępuj :]. kamuflowanie też nie jest takie istotne. W ogóle masz wolną rękę w tym względzie.

BTW Dodawanie jakichś napisów czy rysunków (godła eskadr, albo np. symbole oznaczające zniszczone maszyny wroga) tak jak to robiły załogi samolotów, mile widziane :wink: . Możesz też "porobić sobie jaja" i umieścić np. napis "Przed wsiadaniem
sprawdź czy po drugiej stronie znajduje się kabina
" albo "Korzystanie tylko pod opieką osoby dorosłej" :wink:

Eversmann

Chorąży

Chorąży

PostSo 22 sty, 2005 17:45

"Dozwolone od lat 18tu" taka małą sugestia
Medale są fajne, ale lepsze do nich jest posiadanie pod koniec dnia wszystkich części swojego ciała w całości oraz przyjaciół w komplecie.
Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Operation Flashpoint