To dlatego że autor "przedobrzył". Nie wystarczyło mu, że broń odpycha obiekty, ale sprawił, że może je przyciągać albo przenosić (a to wymaga skryptów). Może zrobić własny gravity gun, który nadał by się do gry MP?
HAV
Wt 01 lut, 2005 16:44
Tia już to widzę "użyj śmocy Luke" Jakby co to ja się chętnie na testy piszę, to może być całkiem ciekawe przydzwonić komuś 5-tonową ciężarówką
To dlatego że autor "przedobrzył". Nie wystarczyło mu, że broń odpycha obiekty, ale sprawił, że może je przyciągać albo przenosić (a to wymaga skryptów).
HAVOC napisał(a):Tia już to widzę "użyj śmocy Luke" Jakby co to ja się chętnie na testy piszę, to może być całkiem ciekawe przydzwonić komuś 5-tonową ciężarówką
Ciężarówką może jeszcze nie (choć kto wie). Na razie udało mi się sprawić że trafiony gracz wylatuje w powietrze na jakieś 30 metrów, lecąc eleganckim łukiem w stronę przeciwną niż tą z której padł strzał. Co warte podkreślenia nie potrzeba do tego addonów
Wysłany 16 Maj 2005, 17:36:
Mam zaczęty deathmatch podobny do Andersen Gunship, tyle że z użyciem wanzerów oczywiście. Konkretnie można utworzyć sobie Flyera, Walkera albo Hoverera, którego dodatkowym uzbrojeniem są rakiety niekierowane albatros (donkey sobie darowałem, bo rakieta samonaprowadzająca to za dobra broń).
Misja jest w fazie beta i trzeba by jeszcze trochę nad nią popracować, ale grać już można. Potrzebne addony to wanzery i wyspa Dunes autorstwa King Cobra'y. Wyspę wybrałem, bo jest maleńka, pustynna i ma dosyć "zwarty" kształt (tzn. jest na planie figury wypukłej).
Pojazd pozostawiony pusty wybucha po 10 sekundach i po dalszych dziesięciu znika. Podobnie usuwane są ciała graczy. Pojazdy mozna utworzyć zawsze o ile jest się poza innym pojazdem (w co wlicza się spadochron), a robi się to za pomocą komend radiowych.
Na tej wysepce można grać najwyżej 4-5 osobami, bo jest za mała na więcej. Lepsza byłaby 2x2 kilometry, ale takiej po prostu nie ma.
Opracowałem skrypt, który sprawiał że można grać z AI (przyjąłem że na testerów się niedoczekam ) i polatałem trochę. Po jakiejś półgodzinie stwierdziłem, że w sumie to nudne trochę jest...ale to chyba kwestia samopoczucia. Wszystkie misje i gry wydają mi sie w tej chwili nudne
Granie tylko z AI to jednak śmiertelnie nudna rzecz - nie ma do kogo pyska otworzyć....