Teraz jest Pn 23 cze, 2025 15:14

Czy jest misja MP z użyciem gravity gun albo wanzerów?

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

alderous

Pułkownik

Pułkownik

Czy jest misja MP z użyciem gravity gun albo wanzerów?

PostWt 01 lut, 2005 11:24

No właśnie - czy jest w ogóle taka misja?

BlaK

Chorąży

Chorąży

PostWt 01 lut, 2005 12:27

Hmm NIE? :]
Napewno nie ma...Z tego co ja wiem :neutral:

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 01 lut, 2005 13:39

BlaK napisał(a):Hmm NIE? :]
Napewno nie ma...Z tego co ja wiem :neutral:

Cóż za niedopatrzenie. Takie klimatyczne addony. Zwłaszcza gravity gun ;)

Death

Porucznik

Porucznik

PostWt 01 lut, 2005 15:02

Takie klimatyczne addony. Zwłaszcza gravity gun

Nie ma takiej misji na pewno, a może sambys zrobił jakąś misje z gravity gun'em??

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 01 lut, 2005 15:11

Death napisał(a):
Takie klimatyczne addony. Zwłaszcza gravity gun

Nie ma takiej misji na pewno, a może sambys zrobił jakąś misje z gravity gun'em??

Właśnie o tym myślę :], ale wolałem się upewnić czy już takiej nie ma. Rzucanie w przeciwników samochodami osobowymi jest calkiem zabawne :lol:

Zabix

Major

Major

PostWt 01 lut, 2005 15:44

I całkiem fajnie laguje serwer.

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 01 lut, 2005 16:00

Zabix napisał(a):I całkiem fajnie laguje serwer.

To dlatego że autor "przedobrzył". Nie wystarczyło mu, że broń odpycha obiekty, ale sprawił, że może je przyciągać albo przenosić (a to wymaga skryptów). Może zrobić własny gravity gun, który nadał by się do gry MP?

HAV

PostWt 01 lut, 2005 16:44

Tia już to widzę "użyj śmocy Luke" :twisted: Jakby co to ja się chętnie na testy piszę, to może być całkiem ciekawe przydzwonić komuś 5-tonową ciężarówką :mrgreen:

Jon

Generał

Generał

PostWt 01 lut, 2005 18:46

To dlatego że autor "przedobrzył". Nie wystarczyło mu, że broń odpycha obiekty, ale sprawił, że może je przyciągać albo przenosić (a to wymaga skryptów).
Ciekawe czemu ;] Może grał w HL2? :twisted: :twisted: :twisted: :grin: :grin: :grin: :razz:
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 16 maja, 2005 17:37

HAVOC napisał(a):Tia już to widzę "użyj śmocy Luke" :twisted: Jakby co to ja się chętnie na testy piszę, to może być całkiem ciekawe przydzwonić komuś 5-tonową ciężarówką :mrgreen:

Ciężarówką może jeszcze nie (choć kto wie). Na razie udało mi się sprawić że trafiony gracz wylatuje w powietrze na jakieś 30 metrów, lecąc eleganckim łukiem w stronę przeciwną niż tą z której padł strzał. Co warte podkreślenia nie potrzeba do tego addonów :]

Wysłany 16 Maj 2005, 17:36:

Mam zaczęty deathmatch podobny do Andersen Gunship, tyle że z użyciem wanzerów oczywiście. Konkretnie można utworzyć sobie Flyera, Walkera albo Hoverera, którego dodatkowym uzbrojeniem są rakiety niekierowane albatros (donkey sobie darowałem, bo rakieta samonaprowadzająca to za dobra broń).

Misja jest w fazie beta i trzeba by jeszcze trochę nad nią popracować, ale grać już można. Potrzebne addony to wanzery i wyspa Dunes autorstwa King Cobra'y. Wyspę wybrałem, bo jest maleńka, pustynna i ma dosyć "zwarty" kształt (tzn. jest na planie figury wypukłej).

Pojazd pozostawiony pusty wybucha po 10 sekundach i po dalszych dziesięciu znika. Podobnie usuwane są ciała graczy. Pojazdy mozna utworzyć zawsze o ile jest się poza innym pojazdem (w co wlicza się spadochron), a robi się to za pomocą komend radiowych.

Wyspę można ściągnąć z OFP Center PL

http://www.ofp.bmj.pl/wyspy/Isla-Dunes.zip (144 kB)

Wanzery można ściągnąć z OFP info

ftp://www.gamezone.cz/ofpd/unofaddons2/WanzerPack16.zip (9.92 MB)
ftp://www.gamezone.cz:8021/ofpd/unofadd ... Pack16.zip

Wysłany 17 Maj 2005, 21:28:

Na tej wysepce można grać najwyżej 4-5 osobami, bo jest za mała na więcej. Lepsza byłaby 2x2 kilometry, ale takiej po prostu nie ma.

Opracowałem skrypt, który sprawiał że można grać z AI (przyjąłem że na testerów się niedoczekam :|) i polatałem trochę. Po jakiejś półgodzinie stwierdziłem, że w sumie to nudne trochę jest...ale to chyba kwestia samopoczucia. Wszystkie misje i gry wydają mi sie w tej chwili nudne :(

Granie tylko z AI to jednak śmiertelnie nudna rzecz - nie ma do kogo pyska otworzyć....

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Czy jest misja MP z użyciem gravity gun albo wanzerów?

xersius

Pułkownik

Pułkownik

PostN 08 wrz, 2024 16:24

сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтtuchkasсайтсайт

xersius

Pułkownik

Pułkownik

xersius

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 06 gru, 2024 12:46

audiobookkeeper.rucottagenet.rueyesvision.rueyesvisions.comfactoringfee.rufilmzones.rugadwall.rugaffertape.rugageboard.rugagrule.rugallduct.rugalvanometric.rugangforeman.rugangwayplatform.rugarbagechute.rugardeningleave.rugascautery.rugashbucket.rugasreturn.rugatedsweep.rugaugemodel.rugaussianfilter.rugearpitchdiameter.ru
geartreating.rugeneralizedanalysis.rugeneralprovisions.rugeophysicalprobe.rugeriatricnurse.rugetintoaflap.rugetthebounce.ruhabeascorpus.ruhabituate.ruhackedbolt.ruhackworker.ruhadronicannihilation.ruhaemagglutinin.ruhailsquall.ruhairysphere.ruhalforderfringe.ruhalfsiblings.ruhallofresidence.ruhaltstate.ruhandcoding.ruhandportedhead.ruhandradar.ruhandsfreetelephone.ru
hangonpart.ruhaphazardwinding.ruhardalloyteeth.ruhardasiron.ruhardenedconcrete.ruharmonicinteraction.ruhartlaubgoose.ruhatchholddown.ruhaveafinetime.ruhazardousatmosphere.ruheadregulator.ruheartofgold.ruheatageingresistance.ruheatinggas.ruheavydutymetalcutting.rujacketedwall.rujapanesecedar.rujibtypecrane.rujobabandonment.rujobstress.rujogformation.rujointcapsule.rujointsealingmaterial.ru
journallubricator.rujuicecatcher.rujunctionofchannels.rujusticiablehomicide.rujuxtapositiontwin.rukaposidisease.rukeepagoodoffing.rukeepsmthinhand.rukentishglory.rukerbweight.rukerrrotation.rukeymanassurance.rukeyserum.rukickplate.rukillthefattedcalf.rukilowattsecond.rukingweakfish.rukinozones.rukleinbottle.rukneejoint.ruknifesethouse.ruknockonatom.ruknowledgestate.ru
kondoferromagnet.rulabeledgraph.rulaborracket.rulabourearnings.rulabourleasing.rulaburnumtree.rulacingcourse.rulacrimalpoint.rulactogenicfactor.rulacunarycoefficient.ruladletreatediron.rulaggingload.rulaissezaller.rulambdatransition.rulaminatedmaterial.rulammasshoot.rulamphouse.rulancecorporal.rulancingdie.rulandingdoor.rulandmarksensor.rulandreform.rulanduseratio.ru
languagelaboratory.rulargeheart.rulasercalibration.rulaserlens.rulaserpulse.rulaterevent.rulatrinesergeant.rulayabout.ruleadcoating.ruleadingfirm.rulearningcurve.ruleaveword.rumachinesensible.rumagneticequator.rumagnetotelluricfield.rumailinghouse.rumajorconcern.rumammasdarling.rumanagerialstaff.rumanipulatinghand.rumanualchoke.rumedinfobooks.rump3lists.ru
nameresolution.runaphtheneseries.runarrowmouthed.runationalcensus.runaturalfunctor.runavelseed.runeatplaster.runecroticcaries.runegativefibration.runeighbouringrights.ruobjectmodule.ruobservationballoon.ruobstructivepatent.ruoceanmining.ruoctupolephonon.ruofflinesystem.ruoffsetholder.ruolibanumresinoid.ruonesticket.rupackedspheres.rupagingterminal.rupalatinebones.rupalmberry.ru
papercoating.ruparaconvexgroup.ruparasolmonoplane.ruparkingbrake.rupartfamily.rupartialmajorant.ruquadrupleworm.ruqualitybooster.ruquasimoney.ruquenchedspark.ruquodrecuperet.rurabbetledge.ruradialchaser.ruradiationestimator.rurailwaybridge.rurandomcoloration.rurapidgrowth.rurattlesnakemaster.rureachthroughregion.rureadingmagnifier.rurearchain.rurecessioncone.rurecordedassignment.ru
rectifiersubstation.ruredemptionvalue.rureducingflange.rureferenceantigen.ruregeneratedprotein.rureinvestmentplan.rusafedrilling.rusagprofile.rusalestypelease.rusamplinginterval.rusatellitehydrology.ruscarcecommodity.ruscrapermat.ruscrewingunit.ruseawaterpump.rusecondaryblock.rusecularclergy.ruseismicefficiency.ruselectivediffuser.rusemiasphalticflux.rusemifinishmachining.ruspicetrade.ruspysale.ru
stungun.rutacticaldiameter.rutailstockcenter.rutamecurve.rutapecorrection.rutappingchuck.rutaskreasoning.rutechnicalgrade.rutelangiectaticlipoma.rutelescopicdamper.rutemperateclimate.rutemperedmeasure.rutenementbuilding.rutuchkasultramaficrock.ruultraviolettesting.ru

xersius

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 05 mar, 2025 17:12

инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинйоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоtuchkasинфоинфо
Następna strona

Powrót do Operation Flashpoint