Teraz jest Pn 23 cze, 2025 19:28

JaFranek Mission Center

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint

Nurtuje mnie pewien problem. Czy robić misje z addonami czy bez. Chciałbym poznać waszą opinie na temat addonów w pojedyńczych misjach.

Ankieta wygasła Wt 26 kwi, 2005 21:55

Wolę misję bez dodatkowych addonów
1
9%
Wolę misje z dodatkowymi addonami
3
27%
Jest mi to obojętne
7
64%

Liczba głosów : 11

• Autor
  • Wiadomość

Death

Porucznik

Porucznik

PostŚr 02 lut, 2005 20:40

Waszym jedynym wyjściem będzie wykradnięcie dokumentów z mapami, aby dowiedzieć się o celach inwazji i zabicie generała.

Zabicie generała?? Radzę zmienić fabułę, gdyż gdyby Ruscy wiedzieli że wróg ma ich plany a generał nie żyje, to odrazu zmieniliby swój plan (zwykła logika myślenia)

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 02 lut, 2005 21:30

Wystarczy zmienić na "wykradnięcie dokumentów i zabicie generała" - inwazji to pewnie nie zapobiegnie, ale strata głównowodzącego i pozyskanie informacji o siłach inwazyjnych to już coś.

Berna

PostŚr 02 lut, 2005 21:56

Właśnie dzisiaj skończyłem prace nad misją pt: " Nocna Inwazja " którą wymysliłem na jakieś nudnej lekcji

Coś nas łączy :twisted:
Ja też wymyślam sobie scenariusze na lekcjach.

Co do ilości addonów w "Nowy Rok" to to jest pikuś w porównaniu z tym co ja zrobiłem w Adventure in Norway :P .
Tam dopiero jest addonów i zgodze się z Alderousem, że w zimowej misji inaczej sie nie da a tym bardziej w misji o IIWW (w dodatku zimowej :P)

Nie zgodze sie ze stwierdzeniem że nie ma sensu sciągać misji,dlatego ze jest dużo addonów; im jest wiecej tym wieksze prawdopodobieństwo że misja jest dobra i realistyczna :P bywaja przypadki że czasami jest roczarowanie, ale weterani i fanatycy tej gry wiekszosc addonów jednak posiadaja :wink:

JaFranek

Major

Major

PostŚr 02 lut, 2005 22:34

Death napisał(a):
Waszym jedynym wyjściem będzie wykradnięcie dokumentów z mapami, aby dowiedzieć się o celach inwazji i zabicie generała.

Zabicie generała?? Radzę zmienić fabułę, gdyż gdyby Ruscy wiedzieli że wróg ma ich plany a generał nie żyje, to odrazu zmieniliby swój plan (zwykła logika myślenia)

I tu masz racje jest nieścisłość, ale się nie dało inaczej, ( bo przecież nie da się zabić generała tak, aby się nikt nie kapnoł, że coś jest nie tak ). Oczywiście mógłbym zrobić to tak jak to powinno wyglądać naprawdę ( zrobienie zdjęć dokumentom i nie zabijanie generała a wszystko po to, aby nikt się nie, zoriętował i można było zrobić zasadzkę). Niestety wtedy misja straciłaby na grywalności. Pozatym wykradnięcie dokumentów i zabicie generała zmusiłoby ruskich do zmiany planów, dzięki czemu amerykanie mieli by więcej czasu na przygotowania do obrony lub ewentualnego ataku na bazy wroga ( o ile była by wzmianka o nich w dokumentach)

@Berna napisał
Cytat:
Właśnie dzisiaj skończyłem prace nad misją pt: " Nocna Inwazja " którą wymysliłem na jakieś nudnej lekcji

Coś nas łączy
Ja też wymyślam sobie scenariusze na lekcjach.

Nie ma to jak misja wymyślona na nudnej lekcji :twisted:
Nie pytaj, co OF może zrobić dla ciebie, ale co Ty możesz zrobić dla OF

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 02 lut, 2005 22:49

Berna napisał(a):Nie zgodze sie ze stwierdzeniem że nie ma sensu sciągać misji,dlatego ze jest dużo addonów; im jest wiecej tym wieksze prawdopodobieństwo że misja jest dobra i realistyczna :P bywaja przypadki że czasami jest roczarowanie, ale weterani i fanatycy tej gry wiekszosc addonów jednak posiadaja :wink:

Z tym się ja nie zgodzę. Duża ilość addonów zazwyczaj wskazuje na słabą misję. Dwa, trzy dobre addony wskazują że ich obecność ma sens i uzasadnienie, a nadmiar że autorowi sę wydaje że jak wsadzi do misji 50 MB addonów to samo to sprawi że będzie "super". Nie dotyczy to oczywiście misji w których inaczej się nie da np. zimowe, osadzone w zupełnie innych realiach historycznych itd.

All in all ilość addonów użytych w misji nie ma absolutnie nic wspólnego z "wykonaniem" misji. Wykonanie to briefing, wyzwalacze, punkty trasy, skrypty itp. - to ich ilość wskazuje na dobrą misję. Ja osobiście wstępnie oceniam misje nie po ilości użytych addonów, ale po rozmiarze pliku pbo misji (biorąc poprawkę na ewentualną obecność muzyki i dialogów oczywiście).

PS. Uważam się za weterana tej gry, a zazwyczaj nie mam praktycznie żadnych dodatkowych addonów. Wkładam do Addons tylko to co absolutnie muszę i nie ściągam każdego nowego addonu jaki się pojawi.

JaFranek

Major

Major

PostCz 03 lut, 2005 00:18

@alderous napisał
Wkładam do Addons tylko to co absolutnie muszę i nie ściągam każdego nowego addonu jaki się pojawi.

To zupełnie odwrotnie niż ja ściągam, co tylko mi się spodoba. A gdy tego się uzbiera troszeczkę za dużo usuwam cały folder addons i kopiuje ten sam folder z płyty OF.

@alderous napisał
Ja osobiście wstępnie oceniam misje nie po ilości użytych addonów, ale po rozmiarze pliku pbo misji (biorąc poprawkę na ewentualną obecność muzyki i dialogów oczywiście).

= ( to się równa )

@Berna napisał
....dlatego ze jest dużo addonów; im jest wiecej tym wieksze prawdopodobieństwo że misja jest dobra i realistyczna

Co ma piernik do wiatraka? Albo wróć. Jaki wpływ ma zoża polarna na liczebność pingwinów ?

Berna

PostCz 03 lut, 2005 16:13

Co ma piernik do wiatraka? Albo wróć. Jaki wpływ ma zoża polarna na liczebność pingwinów ?

Dla sprostowania :oops:

1. Chodzi mi o ilośc addonów z epoki w której kampania, misja sie rozgrywa, nie ładowanie byle czego :)

2.Co ma piernik do wiatraka??
Odpowiedz jest bardzo prosta, gracze chcą grać w misje realistyczne klimatyczne i nie moga zrozumiec ze taka misja potrzebuje, dzwięków, odpowiednich addonów (nie raz dużo), animacji itp.
Chca mieć D-Day, na standardowych addonach a jednoczesnie wymagaja zeby misja była realistyczna.

JaFranek

Major

Major

PostSo 05 lut, 2005 21:21

Tym razem totalna jadka, fabuła ma tu drugoplanowe znaczenie. Taka misja na kilka minut, aby się odstresować. :)

Pustynna Burza

Obrazek

W tej misji gracz wciela się w dowódcę czołgu Abrams.
Fabuła jest prosta. Masz wraz ze swoja grupą zniszczyć bazę z bronią chemiczną znajdującą się na pustyni. Ale nie będziecie sami wspomogą was inne grupy naziemne i powietrzne.

Pustynna Burza

Misja nie wymaga żadnych dodatkowych addonów

Przemo_212

Major

Major

PostSo 05 lut, 2005 22:11

Franuś ;)
Nie wiem czemu, ale w misję mi się grało całkiem przyjemnie, mimo, że nie lubię takiego typu misji(chodzi o ten typ misji, w których autor poświęcił kwadrans na jej tworzenie). Najgorsze w misji jest to, że nie było tego głownego elementu, mianowicie-burzy. Co to za pustynna burza, kiedy jest ładna pogoda i nie ma burzy?? :mad: :???:

:lol: :lol:
Obrazek

JaFranek

Major

Major

PostSo 05 lut, 2005 22:17

Też miałem taki pomysł ale stwierdziłem że ma być jak najbardziej pustynnie ( słonko i sucho ) ale bez użycia addonów.

JaFranek

Major

Major

PostN 27 lut, 2005 16:49

I znowu nowa misja. Tą misje tworzyłem głównie z myślą o wykorzystaniu jednego addonu armaty. W przeciwieństwie do mojej wcześniejszej misji (Inwazja Nocna) ta jest całkowicie liniowa, ale mam nadzieje, że jej to na złe nie wyszło.

Under The Bridge

Obrazek

W tej misji będziesz członkiem grupy, mającej za zadanie zdobyć most znajdujący się w pobliżu miejscowości Davle na Nogovie.

Under The Bridge [30,3 kb]

Wymagane Addony

M46 Fieldgun v1.2 [921 kb]

Death

Porucznik

Porucznik

PostŚr 02 mar, 2005 22:49

¦ciągnąłem misje i addon haubicy, odpaliłem misję, przeszło intro, najdeżdża m113 oki. Nagle wyskakuje brak addonów - akw74 i misja się wyłącza .... :neutral:

JaFranek

Major

Major

PostCz 03 mar, 2005 15:14

To przez moją pomyłkę, uznałem addon akw74 za addon z resa. Nie wiem jak ten addon się tam wdarł, ponieważ nie znalazłem żadnej jednostki wykorzystującej tą broń. Oczywiście błąd usunąłem i w linku jest już poprawiona wersja.

Za błędy przepraszam.

Speirs(Luca)

Kapral

Kapral

PostPn 07 mar, 2005 18:57

Panowie addony!, co tak mało addonów w tych misjach
Wichurra Zamiataj !!!!!!

Oscypek

Major

Major

PostPn 07 mar, 2005 20:20

Chodzi Ci o addony dodatkowe ? ? ?
Po co nakładać ilości dodatkowych, skoro można się pobawić bez takiego :]
Tak jest lepiej.

PS: Fajna stronka :]

A jeśli chodzi ci o zwykłe/podstawowe addony - to też dobrze, bo będzie chodziło na słabszych kompach.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Operation Flashpoint