Potrzebuję feedbacku na temat min od tych osób które miały możliwość ich używać/odczuć ich skutki. Podczas obu dzisiejszych testów używałem min wielokrotnie i nieraz z wyrachowaniem np. mając uszkodzone działo włączyłem syrenę by zwabić znajdującego się niedaleko wroga i słysząc jak się zbliża podrzuciłem minę i próbowałem ucieczki. Statystycznie rzecz biorąc wypada to słabo bo mogę przyjąć że góra cztery razy ktoś padł ofiarą moich min - w przypadku MaRcina mogłem to widzieć jako "trup", raz był to Kuba którego pojawinie się "na ogonie" usłyszałem (wiecej się na to nie złapał) i dwa razy po zostawieniu min słyszałem charakterystyczne detonacje, ale nie mogę mieć gwarancji że to były moje. Ze dwa razy też sam się wysadziłem przy czym raz zabierając kogoś ze sobą.
Ogólnie rzecz biorąc nie łatwo ich się używa, gdy ktoś cię ściga i strzela. Jeśli widzisz przeciwnika, który próbuje cię podejść (np. gdy jesteś za budynkiem) albo gdy usłyszysz blisko odgłos silnika, jest dość czasu by spokojnie zostawić "niespodziankę", ale w stresie nie jest to proste. Zresztą wszyscy szybko się uczą że należy przewidywać któredy będzie uciekał przeciwnik i próbować mu przeciąć drogę, a nie iść jego śladem (zresztą to i wcześniej było ryzykowne, bo czasami uciekinier czekał za rogiem z dzialem gotowym do strzału).
Pozostaje ocena trzech spraw. Po pierwsze czasu autodestrukcji (obecnie 10 sekund i w rachubę wchodziło by co najwyżej skrócenie), czasu przeładowania (obecnie 60 sekund i w rachubę wchodziło by co najwyżej skrócenie) oraz siły wybuchu (obecnie 750 a to jest wiecej niż działo główne Dozer Mouse'a i w praktyce zawsze kończy się to zniszczeniem wozu). Zastanawiam się czy nie zmniejszyć siły do takiej wartości, która czyniła by pojazd niezdatnym do dalszego użytku ale nie nieszczyła go całkowicie tzn. wymuszała konieczność porzucenia pojazdu. Było by też dobre w przypadku omyłkowego uruchomienia akcji i wysadzeniu własnego pojazdu - strata mniejsza, bo trzeba tylko poczekać te 30 sekund na nowy.
Ze zmian jakie sie szykują wymienię: Dopalcz obecnie wyłacza się automatycznie gdy zostanie kilka procent paliwa, więc nie trzeba pilnować się by nie wysuszyć baku do końca. W praktyce paliwa zostaje bardzo niewiele (jeszcze nie zdecydowałem ile procent, ale chyba będzie to tylko 1%, a to jest jedna dwie minuty jazdy). Poprawiłem drobny błąd związany z minami - komunikat o przeładowaniu pojawiał się po tym jak nasz pojazd już był zniszczony i np. jechaliśmy nowo stworzonym. Dodaję niezależy system punktacji do misji - komunikaty o stanie punktacji będą pojawiać się co siedem minut (czyli w 7, 14, 21 i 28 minucie rozgrywki) i na koniec pojawi się zestawienie finalne. Przy okazji tego odkryłem że nie wprowadziłem pewnej poprawki do zmian w ratingu (byłem pewien, że to zrobiłem i to między innymi było testowane - przyśniło mi się czy jak?

). Możliwe, więc że problem z punktacją się skończy tak czy inaczej.
jak niektórzy zapewne zauważyli podczas drugiego testu, tablica rozdzielcza ma już dodane tekstury zegarów i napisy z informacją co dana lampka oznacza.
Nie mam pomysłu jak organizować te testy, ale wstępnie spróbuję wstępnie umówić się na dziś na 19-tą na kolejny test. Jeśli ktoś z testujących będzie chętny to niech się zgłosi na G - będzie potrzebna nowa mysz (chociaż poprzednią wersją też pewnie będzie można zagrać bo nazwa ta sama, ale wolałbym aby szanse były równe).
Wysłany 7 Lut 2005, 8:11:
Lekki czołg wsparcia
Thanks to ImageShack for
Free Image Hosting
Wysłany 7 Lut 2005, 11:43:
Thanks heavens for ImageShack

and its
Free Image Hosting
Wysłany 7 Lut 2005, 19:13:
Robocze tekstury zewnętrzne wykonane (dwie plansze 512x512)
I'd like to thank ImageShack for
Free Image Hosting
Wysłany 10 Lut 2005, 20:59:
Nadszedł czas na wydanie Dozer Mouse'a. Może nie wykryłem wszystkich bugów, ale na pewno większość. Addon wraz z misję MP typu deathmatch można zassać ST¡D. Dziękuję OFP Center PL za udostępnienie mirror'a