Goose napisał(a):b-nie przesadnie dluga
c-zrobiona z pomyslem
d-orginalnosc P.S chyba nie wielkie wymagania....co nie??
![:]](./images/smilies/icon_krzywy.gif)
To frazesy które fajnie brzmią i nic konkretnego nie mówią, bo ile to jest nie przesadnie długa? Co oznacza "zrobiona z pomysłem"? Rozumiem że to cos innego niż "oryginalność" (którą też można rozumieć na tysiąć sposobów).
Dlatego powinniśmy na OFP Center PL wysłać misje do testów ?
Po co skoro i tak nie widać żeby, ktoś te testy robił? Niektórzy zamieszczają misje na forum, ale i tak nikt tego nie ściąga.
Zresztą ja misji nie ściągam i nie gram więc chyba nie powinieniem się w tej kwestii wypowiadać
bardzo dziwnym wydaje mi sie fakt iz wiekszosc misji MP jest wrecz odarta z fabuly, to zwykle strzelaniny jak w CS czy innym kłejku...
dlaczego nikt nie stara sie zrobic np dobrej misji co-op ? takiej z fabula i wogole ? niespodziankami jakimis, zaskakujacymi zwrotami fabuly ....
Trudno oczekiwać fabuły po ctf'ie, c&h albo dm. Jeśli chodzi o coop'y to powodów może być kilka - nie ma pomysłów, nie ma zdolności by je wcielić w życie, to po prostu za trudne itd.
Poza tym to tylko wojna i nie ma się wielkiego "pola manewru" w kwestii fabuły. W misji MP nie ma też wiele miejsca na tworzenie zawiłej fabuły i tła, które zresztą i tak odgrywają marginalną rolę.
Koniec, końców ludzie i tak tworzą misje pod addony zamiast robić na odwrót, podchodzą do misji "od pomysłu" nie zastanawiając się na ile to jest wykonalne i jak to będzie wyglądało. Zamiast wymyśleć coś oryginalnego biorą się za kolejne BHD, ratowanie szer. Ryan'a itd..